Behövs Pride-rörelsen?

PRIDE. Stanley Sjöberg, född 1936 i Brooklyn, New York, är en svensk frikyrkopastor och har när han verkade varit mycket kontroversiell i den kristna pingströrelsen. Sjöberg är i dag pensionerad men fortfarande mycket aktiv. 2009 startade han Webbkyrkan som han driver än i dag. Sjöberg tilldelades Evangelistfondens hedersstipendium 2010.

Efter terrordådet mot gayklubben i Orlando fick pastor Stanley Sjöberg sin Facebooksida stängt, där skrev Sjöberg bland annat att det finns en “pridekultur” som provocerar och som, om den fortsätter, kommer att leda till många fler våldsdåd.

– Jag är en enkel människa som har en Facebooksida och då gjorde jag en reflektion. Jag vill undvika fler liknande händelser, säger han till Dagen.

-Pettersson säger att det aldrig går att försvara terrorn i Orlando heller på andra håll men jag tycker att pridekulturen, bögar, flator, hbtq och andra hen borde visa lite hänsyn till andra.

HBTQ-rörelsen borde helt enkelt lära sig uppträda hänsynsfullt…

Kräver vi att muslimerna ska ta av sig hucklen och heltäckande klädsel och uppträda som folk kan vi göra detsamma av bögar och flator och vad man nu skal kalla dem som är något annat. Sex och religion bör vara något privat och jag har inget som helst behov av bögparader, gaygalor och andra företeelser…det innebär inte att jag på något sätt försvarar våld mot andra, men även hbtq-rörelsen borde visa tolerans…

PrideP1300659 gay-pride-parade-new-york image

29 thoughts on “Behövs Pride-rörelsen?

  • Det behövs Absolut inte Pride-rörelsen!
   Öppna den här bilden, så får du se, hur en liten pojke börjar mår mycket illa när han ser nakenmans, könsorgan! Vilken vidrig upplevelse och chock detta blev för pojken!!!
   Denna pojken kommer aldrig att glömma detta, ALDRIG!

   Vad kommer att hända världen över?
   Vi har levande Gud, som ser allt som händer här i världen.
   Vi skall inte förstöra vårt barns liv med sjuka och hemska upplevelser!

   http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=/img/1469963214-pride-i-toronto.jpg

 1. Kanske man skulle starta någon liknande gruppering för någon annan sorts sjukdom. Det kan väl inte vara så att alla andra sjukdomar är bannlysta.

 2. Facebook gjorde bort sig! – Uppmaning till homosexuella att tagga ner var politiskt inkorrekt
  http://www.expressen.se/nyheter/stanley-sjoberg-portad-fran-facebook/
  En kristen får inte säga på Facebook det som alla tänker – Bögarna bör tagga ner för att inte reta muslimerna ni släppt in
  Svenske pastorns Facebook-konto släckt – efter Orlando-inlägg
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenske-pastorns-facebook-konto-slackt-efter-orlando-inlagg

 3. Känns som lite överkurs med allehanda festivaler och manifestationer just nu. Tycker inte riktigt att feststämningen infinner sig när det pågår ett krig.

 4. Jag håller med i mångt och mycket men man får inte glömma att en Pride-parad – hur vulgär den än är – varar ett par timmar.
  Hucklen, burkor och nihaber(?) är lite mer bestående.
  Dessutom, deltagarna i en Pride-parad spökar ut sig frivilligt och publiken längs gatorna står och glor frivilligt. Kvinnor drar burkan över sig av ett kulturellt/religiöst/patriarkalt tvång (ber om ursäkt för FI-glosan).
  Och när ni nu börjar oja er över massmedias exponering av Pride-parader, att man inte kan värja sig osv … gör som jag i dessa EM-dagar; titta inte.

 5. Har aldrig gillat S. Sjöberg men har ändrat mig efter att han släppt fram Mona Walter och att han i handling visar vad han känner för satans-sekten islam. Det var ett olämpligt uttalande på FB och många klagade och Facebook stängde Stanley Sjöbergs sida. Jag tycker att Facebook borde visat litet respekt och tolerans mot den 80-åriga Sjöberg.
  Anser sexuell läggning är en privatsak så nog håller jag med om att dessa borde visa omgivningen mer hänsyn, för övrigt är det tabu att tom kyssa någon av motsatt kön i många kulturer offentligt.
  Pride har gått alldeles för långt, den värsta av dessa är damen bakom Ecco homo – noll respekt och hänsyn mot kristna, finns ett helvete så kommer hon dit!

  • F.d.Socialen…..

   Tyvärr, det finns ett helvete och även himlen!
   Om alla skulle tror på det där, vart vi är på vägen efter döden.
   Så skulle vi alla ha säkert valt Himlen redan här på jorden.
   Alla skall dö en gång, och flyttar härifrån till Evighetens plats.
   Det är bara kanske ca 40% procent som tror på Jesus och Gud och även tror på att det finns himlen och helvete, som väntar på oss.

   Gud väntar att vi själv väljer redan här på jorden, vart vi vill gå och vara hela evigheten! Vi kan inte välja efter döden. Då är det för sent!
   Evigheten sluter aldrig.
   Ingen kan inte säja i helvetet, att jag ville inte komma dit!
   Det finns bara två väger att välja här på jorden.
   Den tredje vägen finns inte! Snälla, läs Bibeln, där har du svar på allting!

 6. Jag begriper inte att en grupp människor vill förnedra sig så. De vill framstå som ohämmade sexgalningar i stället för intelligenta människor.

 7. Varför beter sig dessa människor så satans löjligt som går
  i paraderna? Att dom är annorlunda, kan man se utan på dem,
  men om dom vill väcka förståelse från andra människor, så tror
  jag att det har motsatt effekt! Varför behöver dom i varje
  tåg skryta och visa upp sin sexuella läggning? Den har väl vi inte
  med att göra? Inte ser man samma löjliga beteenden bland
  hetrosexuella? Det finns ju fler grupper bland mänskligheten
  som har fötts annorlunda, till exempel medfödda handikapp,
  utan att dom beter sig konstigt för det, dom valde ju inte heller sitt
  handikapp??

 8. Bilderna ovan väcker väl knappast någon känsla av respekt för den gruppen?!?!

  “Som man är klädd blir man hädd” = gammalt svenskt ordspråk.

 9. Nu går det inte få reda på vad Stanley Sjöberg har skrivit då det amerikabaserade Facebook i strid mot andan och bokstaven i konstitutionen plockat bort både inlägget och Sjöberg. Men det lilla jag sett anser inte jag varken vara fördomsfullt eller hatiskt. Och han har rätt såtillvida att en med låg impulskontroll som tror på amsagor kan bli provocerad att ta till våld, det ser vi exempel på varje dag här i landet.

  Med det sagt så vill jag säga att man får ha vilken sexuell läggning som lagboken tillåter men, snälla, låt bli att berätta det för mig. Och lägg ner Pride, det har fullkomligt urartat. Åk istället till Rio under karnevalen så får ni spöka ut er precis som ni vill utan att väcka uppmärksamhet. Men det är väl en del av problemet alla ni som vill väcka uppmärksamhet, inklusive alla dessa politiker som vill demonstrera sin godhet.

 10. Om bögarna vill ha sitt årliga bajspackar evenemang så låt dom ha det ,
  dom är ju inte ute för att bråka och misshandla andra oskyldiga människor
  dom har aldrig stört eller varit otrevliga mot mig till skillnad från andra grupperingar typ huliganer ,jag anser mig inte ha rätten att försöka bestämma över vad andra människor gillar ,gör eller ser ut eller vem man gör det med ,,dom får göra vad dom vill bara dom håller sig på minst en armlängds avstånd från mig ,och bara för att jag inte förstå grejen med att knulla ett hårigt rövhål (fan vad det måste stinka uhhh )så innebär det inte att det borde förbjudas

 11. Hela Pride är ett stort larv. De vill bara offentligt diskutera vad de har sex med. Om någon säger: “Jag har sex med en 1962 års Volkswagen” så får han väl ha det. Men att diskutera vilket hål han stoppar in den i vill man kanske inte höra vid fikat på jobbet. Lägg ner “Bajspackeriet”! Synda får de göra på egen hand. Det är inget man vill ha med att göra. Framförallt skall inte barn växa upp med detta skit.

  • Riksbögens egna ord om dådet i Orlando, lägg märke till den sista meningen. Han vill alltså fira det med att ha “jättemycket sex”.

   “– Det är alltså högerextremister, människor som aldrig någonsin lyft ett finger för hbtq-personer och som nu hånar mig för att jag inte tillräckligt snabbt hatar personen som gjorde detta vidriga dåd för att han är muslim. Som kräver hat av mig – och de själva hatar ju mig. Det är så absurt.

   – Jag tänkte att har ni inte ett uns av medkänsla, inte ett ögonblick att vi kan sörja de som gick förlorade. Utan ni använder det omedelbart som ett slagträ för att öka hatet och öka avståndet mellan oss. Och det är just det vi inte ska göra, utan vi ska komma samman, dansa och skratta, spela fotboll. Och ha jättemycket sex.”

 12. Hörde på tolvekot att köttmonstret under riksdagsdebatten lovade att deltaga i årets prideparad. Hmmm…. Månntro med fjädrar i arslet eller ej.

  • Galten: Han kan ju även få s.k. fjäder på apparaten. Då blir det ju alltid något både bak och fram.

  • Någon som kan fota Löfven när han glider fram bland dessa hbtq-fantomer. Foton av detta kan sedan skickas till ledare i hela Världen.
   Man kan också skriva någon bra text och klaga på att vi endast har dessa personer att rösta på till vårt parlament.

Kommentera