Nyanlända tar inte ett nej, skolan är en arena för sexuella ofredanden


INVANDRING. Våldtäkter som aldrig anmäls, nyanlända killar som inte tar ett nej och skolan som arena för sexuella ofredanden. Det vittnar unga om i en sammanställning om sexuella ofredanden inom Polisregion Mitt.

Polisregion Mitt har haft kontakt med rektorer och elever på 25 högstadie- och gymnasieskolor. Detta i en sammanställning som ingår i en nationell lägesbild om sexuella ofredanden som nyligen publicerades.

Polisen ger en bild av ett omfattande problem, där få brott anmäls. Skolan är den vanligaste platsen för sexuella ofredanden.

– Jag har själv döttrar. Jag är inte bara polis. Jag är pappa också. När mina döttrar blir äldre skulle jag bli förbannad om de blir utsatta för det här. De ska inte behöva hamna i den miljön, säger Rickard Eriksson, kommissarie inom grova brott vid polisen i Bollnäs.

 • Killarna tafsar mig på rumpan när jag står vid skåpen. Jag säger ifrån, men det är så vanligt att jag nästan vant mig.
 • Jag går på fest i stora mjukisbyxor. Då slipper jag att någon tafsar på mig.
 • Tjejer blir ibland indragna på toaletten eller i rum under fester och blir våldtagna. Det är ingen idé att göra en grej av det hela. Ingen skulle tro en, och man vill ju inte för evigt bli stämplad som en hora.

Problemen är extra stora bland nyanlända killar, enligt tjejerna som polisen pratat med.

– Nyanlända från andra länder kan ha andra tankar och värderingar angående jämställdhet. Då ser man att problemen är större, säger Rickard Eriksson.

På en skola berättar tjejerna att nyanlända killarna ställer sig en i täta grupper som de tvingas gå igenom. Tjejerna tvingas då till ofrivillig närkontakt som känns obehaglig.

– Många tjejer upplever att vissa killar har svårt att ta att de inte får tafsa på dem. Att ett nej är ett nej. Rent attitydmässigt är det betydligt tuffare.

-Pettersson säger UT med barnen…

Sveriges Radio

80 procent av tafsarna är nyanlända


9 responses to “Nyanlända tar inte ett nej, skolan är en arena för sexuella ofredanden

 • jockfall

  En slö, mycket slö kniv!

  Gilla

 • Kurt

  Låt flickorna peka ut dessa svin till sina föräldrar, sen är det bara öronmärka dem, eller ta av ”svansen” som man gör med kultingar.
  Va är alla handlingskraftiga Svenska pappor?

  Gilla

  • Lena

   Var de handlingskraftiga svenska papporna befinner sig ………..den frågan ger vi vidare till feministerna.

   Gilla

   • Kurt

    Det är dags för handlingskraftiga borgar garden, som jobbar i det tysta inte göra väsen av sig. När man ha ögon på en utom europeisk livsform som ställer till trouble, bjuder man till en äventyrs skogs promenad. Så kan han sitter fastbunden på en myrstack utan byxor och kalsonger med honung i röven och andra delar och en bit tejp över käften.

    Gilla

 • jgarn

  Vad tycker ni läsare att vi skall göra med dessa landsförrädare som gjort och gör vårt land detta? Förslag mottages.

  Gilla

 • mari svensson

  Som sagt tidigare – Lövfen & Co har misslyckats totalt med att skydda flickor och kvinnor i detta landet. Snacka om att vara ett anti-feministiskt samhälle. Det kan bara skylles på regeringen som skryter så om sitt feministiska Sverige. Rannsaka dig själv och de dina, Stefan Lövfen!!

  Gilla

 • Mm

  Det är så här det var tänkt att bli i Reinfeldts o MP Sverige – Vi offrar våra flickor, deras föräldrar är ändå så flata att de kommer inte att säga ifrån och de andra kommer fortsätta att rösta på oss- vår röstboskap- ”så här illa kan det väl inte vara, flickorna uppmuntrar säkert till sexuella trakasserier och en och annan våldtäkt.
  Vägrar flickorna, tar vi dem till skolan med våld, allt för att tillfredsställa våra invällar”barn”. Vi har ju våra styrmedel att kuva ursprungsbefolkningen.

  Gilla

 • Johan

  Ett samhälle som inte agerar mot de här trakasserierna är ett samhälle som samtycker. Det är beklämmande att PK-samhället med sin normalt höga svansföring tycker det här är OK genom att inte kraftfullt agera och försvara våra värderingar. Godkänns det här står man inte upp för ”allas lika värde”, det mantra som man brukar mala när det gäller invandring.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: