Fotbollsledare skrek hora tio gånger


INVANDRING. Ibland är verkligheten rätt kul. I morse skrev vi om ett SVT-reportage där fotbollstränaren Matilda Brinck-Larsen gjorde en samhällsinsats genom att träna ”flyktingbarn”, se nedan, nåväl idag är Brink-Larsen och hennes barnlag med i SVT igen. 

Igår valde Matilda Brink-Larsen att avbryta en match efter att ledaren för motståndarlaget, Bergums IF, varit hotfulla både mot henne och spelare i laget. – När hans lag gjorde mål skrek han hora till mig säkert tio gånger, berättar hon.

Matilda Brinck-Larsen är ledare för Sandarna C där ensamkommande flyktingbarn spelar fotboll. Hon har varit på många fotbollsmatcher där ledare inte uppfört sig enligt regelboken, men det hon upplevde idag gick över alla gränser.

– Det finns många dåliga ledare, de som inte respekterar domaren utan klagar och lägger sig efter domslut. Men jag har aldrig varit med om sådana här direkta hot.

Enligt Matilda Brinck-Larsen började ledaren för motståndarlaget att skrika könsord rakt ut. Hon bad honom sluta men fick ingen reaktion. Istället han riktade sig särskilt till två spelare i hennes lag.

– Han skriker: Era jävla era afgansvin – jag ska knulla era mammor och systrar, berättar Matilda.

– En av mina spelare klarar inte av att vara kvar på planen utan tar av sig tröjan och går.

Se klippet: Här skiker ledaren könsord åt motståndarna

När motståndarlaget gjorde mål vände sig ledaren direkt mot Matilda och skrek enligt henne ”puta”, vilket betyder hora, tio gånger. Då valde Matilda Brinck-Larsen att avbryta matchen. Detta bekräftas av matchens domare som under matchen uppfattade att stämningen var dålig mellan tränarbänkarna.

– Matchen spårade ur och när ett lag inte vill spela mer då fick jag avbryta den, berättar han.

HÄR är laguppställningen. I SVT:s reportage ovan verkar det som om Bergums IF varit de värsta syndarna men när man tittar på antalet varningar och utvisningar ser det ut som Sandarna varit värst.

-Pettersson letar och letar men hittar inte ett enda barn, jag får väl gå till optikern…

 

 

 

TIDIGARE IDAG. Ett opartiskt SVT-reportage om ensamkommande flyktingbarn

Hon startade ett lag för ensamkommande flyktingbarn som vuxit rejält på några år. Men hon vill ge spelarna mer än en god teknik och gemenskap. – Fotbollen är ett väldigt bra sätt att förklara samhället på, säger Matilda Brinck-Larsen, tränare i Sandarna lag C i Göteborg.

Det började 2013. Matilda Brinck-Larsen jobbade på olika asylboenden och träffade unga killar som ville spela fotboll. Men som inte tog sig in i redan befintliga lag. – De hade inte spelat organiserad fotboll förut. Och visste inte vad som förväntades av dem. De fattade inget när det ställdes ut koner och folk började springa på ett visst sätt. Och så hade de inget gemensamt språk heller, berättar hon.

Ovanstående är inledningen på ett reportage i SVT från februari 2016.  Det är hedervärt av Matilda Brinck-Larsen att hon gör en insats även om jag tror att det är bättre att sprida ut grabbarna på svenska lag och allra bäst skicka hem de unga desertörerna…

-Pettersson blir dock irriterat på SVT som envisas med att kalla gökungarna för barn…

Flyktingbarn


7 responses to “Fotbollsledare skrek hora tio gånger

 • mari svensson

  Nu är tränaren polisanmäld och får sparken OM han fälls??!! Bara där lyser den ”nya” fotbollskulturen igenom. Vaddå OM?? Han har inte inom idrotten att göra. Han skall ut ur landet liksom alla andra som inför den ”nya” fotbollskulturen i Sverige. Hade vi inte nog problem innan med huliganer och arme´er av s.k. fans?

  Gilla

 • Räddsomfan

  När jag var ung och spelade fotboll så spelade vi verkligen fotboll dvs vi skrek aldrig, vi slogs aldrig, vi tappade aldrig fattningen var alltid trevliga och vänliga mot varandra och vi sparkade bollen till varandra dvs vi spelade verkligen fotboll som fotboll skall spelas och det viktigaste av allt vi gick alltid hem som kompisar och bästa vänner efter en trevlig dag.
  Idag är det dom spelar ingen fotboll, jag vet faktiskt inte vad man skall kalla det men fotboll är det då verkligen inte, ser mer ut som krigföring.

  Gilla

 • Trynbald

  Att leva i en låtsasvärld måste ta på psyket. Landstinget får öppna en specialistmottagning för extra galna batikhäxor med bältning och tunga psykofarmaka. Alternativt fängsla mytomanerna och kasta bort nyckeln.

  Gilla

 • Ståfräs

  Matilda borde bli idrottsminister i ”feministregeringen” och byta ut alla i alla sporter mot ensamkommande barn, PK jublar.

  Gilla

 • mari svensson

  Skicka hem både tränare och spelare. Denna kultur har inget med oss att göra och vi betackar oss!!!

  Gilla

 • Involuntarium

  Matilda Brinck Larsen fick smaka på sin egen medicin! Medicin? Ja hon förstår nog inte att det är någon form av ”orm” hon närt vid sin barm! Om man säger så!

  Nu bet ”ormen” till rejält och det kanske gör att Matilda omvärderar sina insatser och ser verkligheten i ett annat ljus! De här fullvuxna männen har ingenting här att göra de ska skickas hem omgående!

  Gilla

 • Android77

  Stoppa alla plågsamma integrationsförsök! UT!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: