Sveriges försvarsminister: Storbritannien behövs i EU mot Ryssland

FÖRSVAR. Nyligen undertecknade Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) ett militärt samarbetsavtal med USA och i dag signerade han ett liknande med Storbritannien. På plats i London varnade han för konsekvenserna om britterna senare i juni röstar för att lämna unionen.


– Vi behöver ett EU som är överens om sanktionspolitiken i förhållande till Ryssland. Vi behöver ett EU utan splittring och det är ju klart att om Storbritannien lämnar EU så är det en splittring, säger han till Ekot.
Britterna folkomröstar om EU-frågan den 23 juni.

-Pettersson säger att man kan vara för eller emot Nato, man kan vara för eller emot Ryssland och Putin men det låter på vår socialdemokratiske försvarsminister som om han totalt har skrotat vår neutralitet och alliansfrihet…har vi haft någon folkomröstning om detta?

Från Socialdemokraternas hemsida: 

Sveriges försvar ska bevara vår fred och självständighet, trygga stabiliteten i vårt närområde och bidra till att stärka internationell fred och säkerhet. De nationella behoven ska utgöra grunden för prioritering och utvecklingen – försvaret av Sverige börjar i Sverige. Därför vill vi socialdemokrater ha ett modernt, effektivt och folkligt förankrat försvar.

Sverige ska vara militärt alliansfritt. Försvaret ska utformas efter denna säkerhetspolitiska linje. Socialdemokraterna har tre grundprinciper för försvars- och säkerhetspolitiken:

Att försvaret av Sverige och svenska intressen är Försvarsmaktens främsta uppgift.
Att värna befolkningens liv och hälsa och samhällets funktionalitet.
Att värna vår förmåga att upprätthålla våra grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga fri- och rättigheter.
Försvarsmakten måste klara av att förse myndigheten med tillräckligt mycket personal med tillräckligt hög kompetens, oavsett säkerhetspolitisk eller ekonomisk konjunktur. Det frivilliga försvaret är en viktig del av det svenska folkförsvaret och en central resurs för samhällets robusthet vid större kriser. Det är en generellt sett kostnadseffektiv resurs och bör finnas tillgängligt i hela landet. Förmågan till rekrytering av unga, kvinnor samt en mångfald i etnisk bakgrund, ska tas till vara. Hemvärnsförbanden ska kunna stödja och komplettera insatsorganisationen och skapa en längre uthållighet.

Vi socialdemokrater arbetar för:
att hävda Sveriges militära alliansfrihet och vår förmåga till internationellt samarbete
den folkliga förankringen i Försvarsmakten vid rekrytering och bygga på demokratiska värderingar som öppenhet och samverkan med det civila samhället
ett personalförsörjningssystem som förmår att förena efterfrågad snabbhet med bred folklig förankring
obligatorisk mönstring för alla män och kvinnor vid 18 års ålder
att stärka det nordiska försvarssamarbetet.

Regeringen om försvaret

22 thoughts on “Sveriges försvarsminister: Storbritannien behövs i EU mot Ryssland

  1. Hoppas Storbritannien trots skrämselpropagandan röstar NEJ till EU! Eu kolossen måste läggas ner helt och hållet varje nation ta hand om sig själva, framförallt stopp för ”fri kriminell rörlighet!”
    Vi i Sverige tjänar bäst på att stå utanför NATO men risken finns att Hultqvist lovat USA för mycket, ex. lovat att NATO får använda svenskt territorium vid ett eventuellt ryskt angrepp på Polen, Estland, Lettland, Ukraina. Om Hultqvist gjort det så är vi i praktiken redan en del av NATO.

  2. Jag undrar hur russofobin lyckats leta sin in ibland etablerade politiker och högre militärer. Hultqvist har ju setts som en av de smartaste i regeringen, men om han är smart, hur korkade är då inte resten av regeringen.
    Under perioden 1945 till 1989 gjorde aldrig Sovjetunionen ett försök att ockupera Sverige, så varför skulle då Ryssland göra det idag? All propaganda ligger NATO/Obama bakom som en följd av att Putin förhandlade fram ett avtal med Assadh om att förstöra Syriens kemiska vapen. Obama ville ju så gärna få bomba Syrien på samma sätt som han gjorde med Libyen. Han visst att det skulle bli dyrköpt att bomba Syrien. Nu bygger NATO upp en ring kring Ryssland och kan sedan göra som dom vill. Ryssland sitter fast.

    • Jag tror att det handlar om att kulturmarxisterna behöver en yttre fiende. De är ju inte feminister och homosexpositiva nog vilket gör dessa till en lämplig fiende för att på klassiskt maner hetsa mot en yttre fiende.

  3. Han borde varna för att vara kvar i EU och uppmuntra England att bana väg för oss att lämna EU – kan inte bli kvickt nog!!

  4. Och där fick dom som inte trodde att Hultqvist tillhör den globalistiska/ Neocon skaran!

      • Då kanske vi ska rikta våra blickar, till bakom ”järnridån” hur lyckades de slut att knäcka ”fanskapet, djävulen och förtryckaren”, vet ni………………………..

  5. Han förstaar alltsaa inte skillnaden mellan EU och NATO. Odugliga ministrar i Sverige!

  6. Boris Johnson fd borgmästare I London har helt rätt när han jämför EU med Hitlers drömmar om Europa!

  7. Peter Hultqvist, en parodi på försvarsminister, gamla vapenvägrare är inte trovärdiga på den posten. Och förut har vi haft Sten ”Tomhylsan” Tolgfors. Löjeväckande.

  8. Ryssland kommer att bli vår räddning gentemot kulturmarxisterna.
    Inte genom krig, det står USA och EU för men genom att stå emot perversiteterna i väst.

    Det skrämmer skiten ur EUs politiska adel

  9. Jag anser att bojkotten av Ryssland är helt fel väg att gå! Hoppas att britterna förstår att om de lämnar EU så öppnas möjligheter för rejäl tillväxt i förhållande till övriga Europas länder som är bundna till händer och fötter av en fullständigt meningslös bojkott mot Ryssland!

    Det är rent vansinne av att blanda ihop affärer med politik! Lika illa som att blanda ihop affärer med sex, slutar ofelbart med en kraschlandning!

  10. Aha ! Då hör alltså EU och NATO tillsammans …. F.ö. kan jag glädja er med,att just nu leder sidan som vill lämna EU`s diktatorskap,med 55 % vid väljaromfrågan i England.Den nyktra delen av Europa,ser i så fall detta som slutet på storhetsvansinnet EU. Amen !

Kommentera