Stäng

Brist på arbetskraft väntas dämpa svensk tillväxt

ARBETSMARKNAD. Svensk tillväxt dämpas som en följd av brist på arbetskraft, rapporterar Ekot och hänvisar till en ny prognos från Arbetsförmedlingen.

– Den sysselsättningstillväxt vi skulle kunna ha kommer att bromsas upp 2017. Så vi kommer inte att kunna växa till vår fulla potential, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsförmedlingen.

I dag klockan 10.00 presenterar Arbetsförmedlingen sin prognos om hur arbetsmarknaden utvecklas under 2016 och 2017. Prognosen bygger på intervjuer med ungefär 11 000 arbetsgivare.

-Pettersson påstår att det inte är brist på arbetskraft. Det är alldeles för många som jobbar med fel saker på socialkontoren, arbetsförmedlingen, skolan, vården, polisen osv. på grund av för stor invandringen. Med färre invandrare kan de ägna sig åt andra saker…

15 reaktioner på “Brist på arbetskraft väntas dämpa svensk tillväxt

 1. Om vi har brist på arbetskraft skall vi absolut inte ska ledig sådan i MENA.
  kommer arbetskraften därifrån får vi så mycket oönskat på köpet, islam stenkastare, bilbrännare och våldtäktsmän bland mycket annat.

 2. Vi kan konstatera att trots rekordhög invadring förra året så är de som kommer hit är inte arbetskraft utan endast dökött. De arbetstillfällen som genereras bidrar till noll tillväxt utan är endast tärande. Det är som att bedriva en invadring av uteslutande handikappade och anställa assistenter åt dessa bekostade av skattemedel och sen hävda att man har hög BNP. Det är ungefär så det går till idag med den skillnaden att det är fysiskt friska personer som uppbär alla dessa assistenter.

 3. Att ta hand om och försörja 1 miljon invandrare tar naturligtvis alla svenskar i anspråk

  Att sen fattigpensionärerna inte har råd att laga tänderna. Detta skiter man i. Den skattebetalda eliten är för goda för att bry sig.

 4. Han kanske inte är så dum den där Erdogan. Han gjorde en för EU kostsam flyktingdeal. Sen behåller han själv alla välutbildade och till Europa skickar han analfabeter och gamla och sjuka.

 5. Sverige är fantastiskt! Och företagarna är etniska svenskar? Tror inte det, utan de tillhör antagligen gruppen tidigare hitkommna asylturister!

  Stefan Löfven de flyr för sina liv! Hahahahoaaaaahoha naiviteten vet inga gränser, aningslösheten utnyttjas maximalt av skrupellösa mena folk individer! Och enfalden frodas!

  1. Skulle självklart varit kommentar till köpa arbetstillstånd, nedan på Lena!

  1. Länken till aftonbladets artikel. Är jag förvånad…………..såklart inte, vilka är det som drar ”svenska skatteslavar vid näsan”, lika lite förvånad !
   Betala skatt till ett sådant skurksamhälle….nej tack, vi måste protestera det är nödvändigt. Kanske kräva plattskatt på 10-15% skatt kan vara en lösning ?
   Var är landets rättsväsende, varför så tysta ?
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22847278.ab

 6. Arbetstvång för att få ut sin sociala försörjning borde gälla. Å andra sidan, om Sverige hade haft en vettig införsel av de utlänningar som behövs, dvs. välutbildade och västerländskt orienterade människor, istället för islamister och/eller analfabeter, så hade balansen varit bättre.

  1. Finns inget att anmärka på ditt recept…Men nu är det ju så,att dessa välutbildade kan bege sig till länder där skattetrycket ligger under 60/70 % av lönen…Vidare kan de välja länder med mildare klimat än vad Absurdistan har att erbjuda. Som Indier eller Japan,skulle jag nog tänka mig för två gånger innan valet föll.
   Vidare skall vi veta att konkurrensen om dessa (i flesta fall ingenjörer) är enorm.
   Enbart lilla Bundeslandet Brandenburg saknar 30.000 sådana inom olika fack,och betalar premie för varje som ansöker om plats !

 7. Jag instämmer i Petterssons analys i de sista stycket! Alltför många människor jobbar i och runt i kring denna asylindustri, det är självklart så att det då blir brist på arbetskraft på andra håll. Detta vansinne slukar resurser inte bara i form av likvida medel utan även i mantal.

 8. Hur kan det vara brist på arbetskraft?
  Enligt våra politiker och svenska journalister strömmar det ju in kompetenta lärare, läkare och ingenjörer över gränsen varje dag? Bara förra året kom det 160 000 arbetsvilliga nya svenskar, merparten från Syrien som omedelbart fick PUT.
  Och vad det gäller flyktingar från Syrien har vi ju fått lära oss att 2/3 har högskoleexamen.
  När skall Sverige börja blomma ut i en ny tid lik den efter 2:a VK?
  Jag inväntar fortfarande de positiva effekterna våra politiker och journalister lovat oss, det var väl räddning för Sverige som kom, var det inte det?

 9. Kan så vara men vi har brist på arbetskraft. De som kommer hit vill inte arbeta. De tjänar mer på att få bidrag. Det har ju visats flera gånger här på Petterssons och i andra alternativa medier.

  1. De och zigenarna vi har i landet har samma mentalitet. Lösning: Låt dem slåss om bidragen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: