Kvinna i Falun kan få bidrag för resa till föräldrar i Mellanöstern

INVANDRING. Socialnämnden i Falun nekade en falubo bidrag för resa till sjuka föräldrar i Mellanöstern. Nu har förvaltningsrätten hävt beslutet. Kvinnan är ensamstående mamma, studerar och söker jobb. Hon har påverkas svårt av föräldrarnas sjukdom i Mellanöstern och oro över att aldrig mer få se dem. Det framgår av ansökan.

Socialnämnden sa nej till bidrag för flygbiljetter. Det gäller alla resor utanför Sverige. Kvinnans besök hos sjuka föräldrar är inte nödvändigt för en skälig levnadsnivå, svarade nämnden.

Förvaltningsrätten gör en annan tolkning av lagen. Att bedöma ekonomiskt stöd för resor ska ske strängt, betonar rätten. Men det finns utrymme att bevilja bistånd till resor i det enskilda fallet, om behovet är starkt. Det kan handla om långvarigt beroende av försörjningsstöd (socialbidrag) eller sociala problem, skriver rätten.

För att kunna bedöma riktigt måste socialnämnden först göra en ”ordentlig utredning”. Men någon sådan finns inte i Falufallet, konstaterar Förvaltningsrätten.

Socialnämnden får nu tillbaka ärendet för en grundligare utredning av behovet. Nämnden ska sedan pröva ansökan igen.

-Pettersson tycker att kvinnan kan få en flygbiljett, enkel, föräldrarna behöver henne i landet hon flytt ifrån…

DT.se

9 thoughts on “Kvinna i Falun kan få bidrag för resa till föräldrar i Mellanöstern

  1. Hur i helvete kan detta få förekomma. Åk för fan iväg och kom aldrig tillbaka.

  2. Man är ingen flykting om man kan resa tillbaka bara för att man bor i Sverige eller rent av är ”svensk” medborgare. Landet man ”flytt” ifrån skiter i om du ha svenskt eller annat pass. Har du flytt för ditt liv står hotet fast annars är du inte en flykting.
    Om min mamma är sjuk, får jag bidrag till att besöka henne?? Icke en chans men ”falubon” skall ha. Skall ha. Varför söker man ens när man vet att det är fel? Jo, regeringen tillåter det och ger med sig. Lillfinger, hela handen, hela armen……………

  3. En dagen en Turkisk kärring som levt på skattebetalare sedan 80 talet, inte kan ett ord svenska och som uppenbarligen är en kriminell, ingen vill göra något. Sedan detta, hela världen skrattar åt att svenskarna låter sitt land förfalla på sin egen bekostnad. Några demonstrationer med glada pensionärer lär knappast hjälpa, gör som fransmännen, det måste bli man ur huse om det skall bli någon effekt. Hade jag varit på plats hade jag ställt upp men jag har valt min familj och mina barns framtid.

  4. Va lugn, det kommer att sluta med att föräldrarna få kommer till Sverige och få lägenhet och äldreförsörjningsstöd.

  5. Vi blir ständigt av ”särskilt ömmande skäl” rövkrängda.
    Det är hos svenska skattebetalare det ömmar…

  6. Man blir förbannad när man läser om en sådan här invälld bidragsparasit med två friska ben och armar utan egen vilja att göra rätt för sig. Dessa Socialbyråer är serviceinrättningar för kravinställda blattar, en grupp som utgör 90% av deras kunder.
    En enkel biljett tillbaka till föräldrarna i hemlandet, – SVERIGE SKA INTE VARA HELA TERRAS SOCIALBYRÅ!!!

  7. Asylturist utan flyktingskäl? Var det inte därifrån hen flydde för sitt liv?

    Hur förbannat svagsint måste man vara för att arbeta i förvaltningsrätten!

    Ges bidrag så har hen inte det minsta lilla asylskäl och får då se biljetten till Mellanöstern som tack och adjö från Sveriges sida!

    Asylturisten har inget att göra i Sverige överhuvudtaget, sjuka föräldrar ja då får man väl tänka efter innan man blir asylturist i Europa och Sverige!

    Asylturisten ska oavsett skickas ut ur Sverige omgående, skyddsskäl föreligger inte! Hen är en fullständig belastning för det svenska skattekollektivet!

  8. Vad fan gör hon här ,hon måste har jugit sig fast här i Sverige,när hennes föräldrar bor kvar och hon kan åka tillbaka därifrån hon flytt ifrån..
    Har hört talas om många fall där asylanter åker hem på semester på våran bekostnad.

    TVI 🙁

Kommentera