Arabisk terror är sig lik både här och där

TERRORISM. Invånare i Yitzhar, Israel rapporterar om fem mordbränder under de senaste dagarna och betonar att det är skillnad på terror och terror. När det blir torrt och varmt i Israel och stor risk för bränder, hjälper araber till och startar fler, det är likadant varje år.

I fredags eftermiddag startade arabiska angripare från byn Urif i Samarien två bränder intill den judiska staden Yitzhar rapporteras i lokal medier. Stadens brandkår, tillsammans med soldater och invånare, kämpade mot de stora flammar strax väster och söder om Yitzhar i över två timmar, tills de slutligen fick kontroll över större delen av branden.

På lördagen startade arabiska angripare tre andra bränder på olika ställen runt om i staden. Bränderna kontrollerades precis innan de hade en chans att sprida ut och orsaka allvarliga skador.

I Shabbat anfall kom angriparna från ytterligare städerna Huwara och Einabus liksom Urif, och de tände en eld strax under östra stadsdelar i staden.

De mordbrännare identifierades genom säkerhetskoordinator och en armé kraft som var ledande övervakning på plats, vilket gör att ett snabbt svar för att släcka elden.

Invånarna i Yitzhar notera att arabiska mordbränder äger rum varje sommar, oftast på fredagar och lördagar för att rikta in sig på judarnas vilodag, sabbaten.

-Pettersson tycker detta är terrorism i ren form. Det är ingen skillnad mellan araber/invandrare som grillar bilar i Sverige och som anlägger gräsbränder när målet med elden är att skrämma befolkningen och i värsta fall nå hem.

Terror ska behandlas som terrorism och inte som pojkstreck…

Arutz Sheva

 

3 thoughts on “Arabisk terror är sig lik både här och där

  1. Det är ju Arabernas land med tanke på den terrorn den evige utsätter ursprungsbefolkningen för.

Kommentera