Wildfire – Pettersson tänker inte åka


NÖJEN. Efter två års byggande och en nota på 110 miljoner kronor får Kolmården nu lön för mödan. Den ansedda tidningen Los Angeles Times listar den nya bergochdalbanan Wildfire som en av världens allra hetaste nya attraktioner, sida vid sida med Disneyland i Shanghai och Universal Studios i Japan.

LA Times konstaterar bland annat att det nya åket utanför Norrköping blir ”en av världens absolut högsta, brantaste och snabbaste träbanor” när den slår upp portarna 18 juni. Med en maxfart på 113 kilometer i timmen, 12 tyngdlösa tillfällen och en fallhöjd på 83 grader är Wildfire en så kallad ”megacoaster”, vilket kännetecknar extremt snabba och nervpirrande åk.

Kolmården hamnar på plats nio av 16 på tidningens topplista. Andra parker som hyllas är nya Legoland i Dubai, Ferrariland i Spanien och 20th Century Fox World i Malaysia.

-Pettersson bor nära Kolmården men tänk inte tanken…


8 responses to “Wildfire – Pettersson tänker inte åka

 • Morningstar (@Rayne_Stormcrow)

  Jag har bara åkt den på Bakken och det var många år sedan. Efter att ha sett videon känns Bakkens rätt tam i jämförelse. Nu kan jag alltid skylla på att jag blivit för gammal.

  Gilla

 • mari svensson

  Jag instämmer helt med Vargkvinnan – stackars djur.Varför där? Vad gäller Wildfire så tycker jag att tjusningen försvinner när det bara finns en riktig backe! Lite småkullar och loopar snabbt krängande hit och dit. Det är inte en riktig berg o dalbana. Samma gäller Disneylands, fort hit och dit men inga riktiga backar – synd när de byggt en så fin anläggning. Liseberg hade varit ett bättre forum än Kålmården.

  Gilla

 • Jandira

  GOD NATT!

  Gilla

 • Jandira

  Wildfire är skitkul! ..om man är ca 6 år gammal.

  Gilla

  • Sven-Erik

   Absolut kul tills du är sextio, tveksamt om du är mer än sjuttio då hjärnbarken inte mår bra av assymetriska gravitatonsbelastningar. Till dess njut med barn och/eller barnbarn och om du känner dig ung ta med din käresta på en orgasmisk wildfire ride.

   Gilla

 • Mumien

  Jag har mitt lantställe nära Kolmårdens djurpark men åker absolut inte dit. Jag är helt emot djurparker.
  Djur ska inte vara inspärrade för att människor ska få stirra och skratta åt dem, de ska vara fria och de som är utrotningshotade (inte för jag vet att Kolmården har något sådant djur) ska leva i naturreservat.
  Djuren i Kolmårdens djurpark exploateras för pengar, det äcklar mig, framför allt delfinernas situation.

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Hur i hela friden kunde man komma på tanken att bygga denna anläggning så nära en djurpark??? STACKARS ALLA DJUR I PARKEN SOM MÅSTE HÖRA ALLA OLJUD OCH ALLA SKRIK FRÅN DETTA ELÄNDE!!!!! FY,FY,FY!!!!!!! ÅKER ALDRIG DIT MER!!! MAN FÅR JU INTE BESÖKA VARGARNA NU FÖR TIDEN SOM JAG HAR FÖRSTÅTT.Jag har fina minnen efter tre besök i varghägnen!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: