Westerberg: ”Stoppa regeringens avveckling”

INVANDRING. ”Regeringen vill försämra villkoren för den personliga assistansen till personer med funktionsnedsättningar och motiverar det med att det förekommit fusk.” Det skriver Bengt Westerberg, tidigare partiledare för Liberalerna (dåvarande Folkpartiet) och socialminister, på DN Debatt med anledning av en ny rapport.

Han menar att att fusket självklart måste stoppas, men inte på bekostnad av en ”viktig socialpolitisk reform” – som Westerberg presenterade 1993 – och en ”välfungerande assistansmarknad”.

”Vill man minska kostnaderna måste man acceptera standardförsämringar för dem som i utgångsläget har det sämst. Det är precis vad som håller på att ske”, skriver han.

Westerberg menar att många privata assistansbolag, som en följd av regeringens direktiv i den nya funktionshindersutredningen, kommer att gå med förlust och tvingas lägga ned när deras rörelseresultat krymper.

-Pettersson menar att reformen var bra men lättlurade och naiva politiker hade inte räknat med kreativiteten hos de nya svenskarna. Läs HÄR.

10 thoughts on “Westerberg: ”Stoppa regeringens avveckling”

  1. Bengt Westerberg har alltid varit en inkompetent smilfink men duktig på att berika sig själv hos Rädda barnen.

  2. Undrar vad som genomförts efter den statliga utredning, som jag tror kom 2012, som hette ”Åtgärder mot fusk inom assistansersättningen”. Där skrevs t ex att man t o m hämtade handikappade människor från flykting-
    läger.

  3. Denna f-tta Bengt Westerberg var den politiker som reste sig och lämnade TV studion när Ny Demokratis ledare var där, mannen har en spottloska till ryggrad!!

    • Fel, han måste ha en mycket stark ryggrad, som kan sprätta upp så kvickt ur en soffa. Han är nog en datorstörd android, som socialistmakten använder sig av, för att själva framstå som oskyldiga. Han har nog en extra stark fjäder inopererad istället för ryggrad när jag tänker efter. Boiiing, sprätter han upp och vidare med svängande robotarmar, som vänsterpacket önskar enligt röststyrda kommandon som viskas i hans öron.

    • ASSISTANSFUSKET HAR GJORT ATT MAN FÅR LÄGGA TILL MÅNGA, MÅNGA MILJARDER….!
      Är de så in i helvete sjuka att de inte kan ta hand om sig själva ska de läggas in på sjukhus/vårdinrättning TILL MINSTA MÖJLIGA KOSTNAD FÖR SKATTEBETALARNA!!
      Assistansfusket är en GULDGRUVA för hela klaner av fuskande ”invandrardrägg”, – så är det, så är det, SÅ ÄR DET…..Och kostnaderna har skenat till astronomiska summor tack vare invandrarslöddret som lärt sig utnyttja Sveriges ”välfärdssystem” fullt ut!

  4. Läste att man ska satsa 300 miljoner på utanförskap men det inkluderar inte svenska barn som är utanför så man ser vilka som är mest värda hur var det nu ”vi är alla lika värda” kyss mig där solen aldrig lyser

  5. Det var Wet Bästerberg som ”tvingade” Bildt att upphäva Luciabeslutet. När personliga assistenter infördes lovade Bästerberg att det skulle kosta 4 miljarder, nu är det dyrare än ”försvaret”. Bedrägerier av, till största delen, utifrån kommande och assistentersättning för dem som borde vårdas på instutition för bråkdelen av kostnaden är delar av problematiken.

    Bara anslaget till Migrationsverket och assistentersättningen kostar varje svensk 10 000 – 15 000/år. För en normalfamilj ca 50 000.

    Sverige är fantastiskt.

Kommentera