Stäng

Kubasvensken går fortfarande lös i Vivalla

ISLAM. Dagens Nyheter skriver idag om radikal islam och några rader om hjälten från Kuba. Ni vet den som kallades ”Kubasvensken” och satt fängslat av de elaka amerikanerna på Guantánamobasen på Kuba tills det svenska regeringsplanet hämtade hem honom. 

Kubasvensken Mehdi Ghezali bor fortfarande i Vivalla. De senaste åren har han pluggat till elektriker, och även kört lite taxi. Våren 2014 dömdes han till tio månaders fängelse för grovt bedrägeri, eftersom han köpt en ny fyrhjulsdriven Nissan pick-up med släp utan att betala. Under hösten 2013 körde han utomlands med bilen – bland annat till Belgiens huvudstad Bryssel och stadsdelen Molenbeek, som precis som Vivalla fostrat många jihadister. Flera av de islamistiska terrorister som under 2000-talet legat bakom blodiga attentat i Europa har bott i Molenbeek.

Mehdi Ghezali levde i Bryssel under flera månader. Han ordnade även så att en annan bil, en VW-skåpbil, kördes ned från Sverige till Bryssel. I december 2013 flög han hem, och lämnade bägge bilarna kvar i Bryssel.

Till Örebropolisen som utredde bilbedrägeriet sa Mehdi Ghezali att han lämnat bilarna kvar i Bryssel eftersom okända personer krävt att få dem som betalning för spelskulder.
– De hotade döda mig, sa han i polisförhöret.
Polisens utredare misslyckades med att få honom att berätta varför han åkt just till Bryssel. Han sa bara att han bott hos ”kompisar”.
– Vad levde du av? frågade Örebropolisens förhörsledare.
– Med dem jag bodde med, svarade Mehdi Ghezali.
– Hur mycket pengar hade du med dig?
– Vet inte, kommer inte ihåg.

TIDIGARE 2014-03-12. Kubasvensken Mehdi Ghezali dömd till fängelse

Den ökände Mehdi Ghezali – Kubasvensken – som satt fängslat på Guantanamo-basen på Kuba och blev hämtad med det svenska regeringsplanet av den socialdemokratiska regeringen och behandlad som en hjälte av media och sina naiva stödtrupper när han kom hem dömdes idag i Örebro tingsrätt för grovt bedrägeri och bedrägeri till fängelse i 10 månader. Domen nedan.

Mehdi_Ghezali_pass

Mehdi Ghezali har enligt domen köpt två personbilar till värde av 285 000 kr respektive 241 890 kr och ett släp på kredit utan att göra några avbetalningar.

Mehdi Ghezali hävdar enligt domen att människor han haft spelskulder till tvingat ifrån honom bilarna då han inte kunnat betala skulderna. Släpet påstår han blivit stulet.

Från Ghezalis Forex-konto har även 73 000 kr tagits ut i samband med att flera SMS-lån tagits i hans namn. Ghezali säger sig inte minnas detta utan påstår att någon annan gjort det i hans namn.

Troligen har Ghezali sålt bilarna och släpet vidare. Enligt domen tror man att Ghezali tänkt lämna Sverige då han lämnade efter sig en uttömd lägenhet i Örebro och stora skulder till bostadsbolaget.

Ghezali föddes i Botkyrka och växte upp i Örebro. Hans far kommer från Algeriet och hans mor från Finland. Utöver sitt svenska medborgarskap har Ghezali sedan 1998 även ett algeriskt medborgarskap.

På sommaren 1999 reste han tillsammans med en vän till Algarvekusten i Portugal. Där greps han och vännen av portugisisk polis den 31 juli 1999, misstänkta för att ha stulit pengar och värdeföremål från turister, varpå de häktades och låstes in i var sin cell. Misstankarna ledde varken till åtal eller rättegång och Ghezali släpptes efter nära ett år i portugisiskt häkte.

Efter återkomsten till Sverige begav han sig till Saudiarabien för att genomföra en vallfärd till Mecka och Medina samt för att studera religion på Islamiska universitetet. Han kom inte in på universitetet, men valde att stanna kvar i Medina under en tid varvid han bodde hos algeriska studenter.

Han återvände till Sverige i mars-april 2001 för att en kort tid senare resa till London, där han studerade vid schejk Omar Bakris koranskola.

Därefter reste han till Pakistan för att studera vid koranskola, s.k. madrassa. Efter att ha misslyckats med att komma in på maderassan reste han med en bekant till Afghanistan sommaren 2001. Han hävdar själv att han under tiden i Afghanistan bodde hos en familj i Jalalabad.

Enligt andra uppgifter bodde dock Ghezali på ett träningsläger för al-Qaida i Jalalabad. Uppgifterna baseras på vad en algerier, Ahmed Ressam, har berättat i förhör efter att ha gripits av amerikansk polis 1999. Ressam dömdes sedermera för att ha försökt spränga en flygplats i Los Angeles. Mot löfte om ett kort fängelsestraff berättade Ressam bl.a. att han bodde i ett hus kallat ”Algerian House” i Jalalabad vilket han beskrev som ett känt tillhåll för al-Qaida-sympatisörer. Enligt Ressam träffade han i detta hus andra al-Qaida-sympatisörer från bl.a. Sverige. Därav tycks slutsatsen ha dragits att Ghezali har bott i huset.

Ghezali tillfångatogs av lokala krigsherrar i Pakistan den 8 december 2001, nära gränsen mot Tora Bora-bergen i Afghanistan. Han överlämnades till amerikansk militär för att därefter transporteras till Guantánamobasen på Kuba, där han satt fängslad utan rättegång i 930 dagar, för att frisläppas 8 juli 2004 eftersom han, enligt USA, ”inte längre utgör ett hot mot USA”. Efter hemkomsten till Sverige framträdde Ghezali vid en presskonferens i hemstaden Örebro, där han berättade att han blivit utsatt för olika former av tortyr. Han vägrade dock konsekvent att svara på frågor om vad han gjort i Afghanistan och om de tidigare brottsmisstankarna mot honom.

Ghezali misstänktes även av pakistanska myndigheter för inblandning i ett fånguppror, där Ghezali och 47 andra fångar kapade den fängelsebuss de transporterades i varvid skottlossning uppstod och 17 personer (varav 7 vakter) dödades. Fångarna rymde ut i vildmarken, men flertalet tillfångatogs igen. Incidenten inträffade i samband med att Ghezali greps och överlämnades till amerikansk militär 2001.

Den 28 augusti 2009 greps Ghezali tillsammans med elva andra personer, däribland Munir Awad i Dera Ghazi Khan-distriktet i Pakistan, samtliga misstänkta för samröre med al-Qaida.

-Pettersson ser att Ghezali enligt domen var på väg att lämna landet med sin familj, synd att han inte lyckades – islamisten verkar ha en väldig otur…

Tidigare HÄR      Domen B 399-14 

10 reaktioner på “Kubasvensken går fortfarande lös i Vivalla

 1. Orkar inte läsa hela hans ”meritlista”, den var verkligen gedigen..,
  Han är alltså född i Sverige och svensk, var kommer hans namn ifrån?
  Hur kunde han stanna i t.ex. Saudiarabien utan rätt visum? Borde ha hamnat i fängelse där.

  1. Läste på nu och ser att hans far kom från Algeriet. Har läst tidigare om hans galna mor.

 2. I det genomruttna Absurdistan kan man om man har utländskt
  påbrå hålla på att jävlas med samhället obegränsat, dom verkar
  precis som politiker och statliga tjänstemän vara oåtkomliga
  för det skämt som kallas rättssystem, det är bara vanliga Svenskar
  som åker dit om dom gjort något olagligt.
  Dessa andra högsvansade figurer lever under någon slags
  diplomatisk immunitet, vi ser det dagligen, denne här obskyre
  personen som beskrivs ovan, men även sådana som Mona Sahlin,
  Margot Wallström o.s.v o.s.v i all oändlighet, för högdjur har
  sina egna regler! Mår illa!

 3. Diktatyren är redan här och understöds av grupper som AFA, Expo, diverse journalister + övriga medlöpare. Det som är skillnad och gör att människor inte ser det är att den gängse bilden av en diktator är en man i uniform, som med någon sorts handgest visar vägen för massorna. Knuten näve, raka fingrar, tecken med fingrarna – sak samma. Ett uppifrån dikterat språk för massorna! Lyd!
  Diktatorn är ofta militär och har militären med sig. Diktatorn med sin diktatur använder förtryck och fängslanden med tortyr som ett vapen att tysta oppositionen inom landet. Människor är rädda men sluter sig samman i grupper med avsikt att störta tyrannen. Fienden/diktatorn är öppen, alla vet vem/vilka som har makten.
  Diktaturen i Sverige är lömsk. Den har förledande demokratiska förtecken, som fri(?) press, yttrandefrihet(?), val som anses vara demokratiska. Någon diktator i uniform ser vi inte. Däremot har vi en mängd små diktatorer som äter sig in i samhällskroppen. Oftast utgörs de av smala(!) unga män med skägg och med vänster eller Islamsympatier. Ingen militär men polisen är lamslagen och de som attackerar samhället är vänstersympatisörer och stenkastande individer i förorten. Några fängelser finns inte, dvs. inga fysiska, men har du inte rätt åsikter eller yttrar avvikande syn på förhållandena i landet kan du bli av med ditt arbete, frysas ut och se din framtid förstöras. Du hamnar i ett fängelse där du får röra dig fritt i samhället men tortyren är i form av uteslutning ur gemenskapen. I sanning raffinerat! De enda som ännu kan yttra sig är de ekonomiskt oberoende och landets pensionärer (än har inte indragen pension vid fel åsikt kommit upp som förslag men det kommer, det kommer.) Samtidigt är pensionärerna inte så farliga – de är ju ändå på väg utför och ju fortare de byts ut desto bättre.
  Sveriges diktator är månghövdad och därmed osynlig för de flesta, svår att fånga och svår att få grepp om.
  Farligt!

  1. Om västvärlden lagt motsvarande resurser att bevaka gränserna som att massövervaka den egna befolkningen hade vi aldrig haft den här diskussionen, Petterssons hade inte behövts och skatterna hade varit låga. Ulvskogen vill förbjuda nationalsocialister, det kan jag till nöds gå med på om vi samtidigt förbjuder kommunister, innevarande och före detta.

   1. Vem vet de kanske utökar lagen om ”Hets mot Folkgrupp” till att även gälla ”Rasister” och ”nationalsocialister” och det vet vi ju att alla som kritiserar massinvandringen klassas som av de politiskt korrekta….-OCH DÅ HAR VI INTE DEMOKRATI LÄNGRE UTAN DIKTATUR!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: