EU-bidrag bör stoppas både till Höger och Vänster!


Efter  ”avslöjandet” av Expo att högerextrema rörelser får EU bidrag satte nog  Marita Ulveskog, EU-parlamentariker, S, kaffet i vrångstrupen.  – Jag tycker att det är fruktansvärt pinsamt och jag tycker att det är otäckt att vi är med och finansierar den här typen av verksamhet, säger Marita Ulvskog till Expo. Detta rapporterades av SVT igår.

Även Fredrick Federley, C , EU-parlamentariker tar till orda – Det ska aldrig betalas ut pengar av Europeiska unionen till organisationer som strider mot värderingarna i fördragen. Detta uttalande gjordes till TT och är det mest intressanta.

Detta innebär att även vänsterextremister skall fråntagas sina EU-bidrag. Detta rapporterar inte Expo om, konstigt…… De vänsterextrema har lika många om inte fler värderingar som strider mot fördragen.  Enligt Polisen är de också mer våldsbenägna än sina ”motsatser”.

Är det inte minst lika pinsamt att EU bidrar till dessa våldsbejakande organisationer?!  Nu är ju regelverket sådant att alla föreningar kan ansöka om olika bidrag till sina verksamheter och det innebär att både ”Stalintrogna” och ”Hitlertrogna” kan utnyttja dessa bidrag. Alla föreningar – allt från ridklubbar till politiska föreningar har denna rätt så hur skall EU på ett rättvist sätt särskilja dem? Hur skall ett sådant regelverk se ut utan att övriga politiska föreningar blir av med sina bidrag också. För att inte tala om muslimska föreningar som skulle gå miste om miljonbelopp.   Har man ett regelverk så gäller det att alla föreningar kan söka på lika villkor.

Får Ung vänster EU bidrag? Får militanta vänstergruppen Revolutionära Fronten EU bidrag?  Gamla kommunistpartiet? EXPO?  Finns otaliga som bör granskas.

Enligt Expo så har nyheten om pengar till Högerextremister  slagit ned som en bomb och 280 parlamentariker har begärt granskning. Det gäller ungefär 28 miljoner som betalats ut till Alliance for Peace and Freedom, APF, och Alliance of European National Movements, AENM.  Kan Expo även visa vilka vänsterextrema, våldsbejakande föreningar som fått bidrag från EU.  Kan de också ”avslöja” vilka medier som strider mot fördragen som får bidrag.

Ingen lätt sak att sätta tänderna i för EU parlamentet. Det måste vara rättvist. Det får inte bli endast Högerextrema eller Vänsterextrema eller dem mitt emellan- Det måste bli rätt. Vilket Svensson aldrig tror att det blir så det bästa för alla är att lägga ned detta EU- spektakel som bara kostar en massa pengar och skapar en massa bekymmer som vi inte vill ha.

 


4 responses to “EU-bidrag bör stoppas både till Höger och Vänster!

 • Tony

  Marita Ulvskog, en av dem som jag avskyr lika hjärtligt som
  Mona Muslim, en tillgjord och uppblåst översittare typ som
  ofta är nedlåtande mot medmänniskor, Gunnar Hökmark t. ex
  Hon vill dra in bidrag till högerextrema, javisst det går nog bra
  för dom flesta, men Vänstertöntarna då? Dessa odemokratiska
  skitstövlar ska väl precis som vanligt få lov att härja fritt på
  gator och torg och störa tillståndsgivna möten, och med anslag
  från det allmänna? Men det säger denna tillgjorda dam inget
  om för hon är ju en del av vänsterpatrasket.

  Själv vill jag inte med en krona bidraga till vare sig
  Vänster eller Högeridioter, men på något märkligt
  sätt är den odemokratiska vänstern skyddade av
  etablisemanget, man beter sig pöbelaktigt men
  slipper ifrån både kritik och ansvar.
  Tycker att Ulvskogan ska stänga igen näbben!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Själv tycker jag att det är oerhört pinsamt att Marita Ulveskog är EU-parlamentariker, på skattebetalarnas bekostnad.

  För oss som INTE ville ha Sverige som medlem i EU, är det en smärre katastrof att se henne där, plus många andra. Kostnad?

  Expo är inte trovärdiga för fem öre. Så länge man bara sprider ensidig propaganda och information. Opartiskhet är inte deras starka sida.

  Att Expo tror att de kämpar för den svenska arbetarklassens bästa. Är ju bara ett hyckleri och stort skämt. Expo är inte trovärdiga.

  Svenska arbetare kan tänka själva. De kan även söka fakta och värdera den mer förnuftigt och balanserat, än Expo någonsin kommer att göra .

  För Expos medarbetare är avskärmad från svensk verklighet och den svenska arbetarens vardag. En mycket viktig skillnad.

  Vet inte om Marita har en synpunkt på denna kostnad?

  Fakta……..Sveriges EU-avgift 2016.

  •Avgift: 31,8 miljarder kronor

  •Återflöde: 12,7 miljarder kronor från EU

  •Nettoflöde: -19,1 miljarder kronor

  Gilla

  • Bosse

   Det är de synliga kostnaderna. All annan ekonomisk förlust på grund av medlemskapet redovisas aldrig. Det finns absolut ingenting som gjort vårt land rikare eller mer framgångsrikt genom att gå med i EU.
   Endast ett starkt begränsat antal utvalda, samt en del svenska politiker har tjänat på EU, medan vi andra det stora flertalet medborgare har fått en sämre utveckling och blivit rånade på vår framtid.

   Gilla

 • Argus

  Wikipedia om rödluvan: ”Hon var som ung medlem i FNL-grupperna som engagerade sig mot USA:s krig i Vietnam, i Clarté och i KFML, Kommunistiska förbundet marxist-leninisterna.”

  Kommunister har minst tagit livet av tio gånger fler människor än nationalsocialisterna. Man kan därför med rätta konstatera att socialism är kommunism light.

  OnT: Det är en bärande linje för alla liberala människor att låta även meningsmotståndare med vidriga åsikter komma till tals. Många gånger har det också en spridningshämmande effekt då menigheten får klart för sig vilka mentala kalhyggen de är.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: