Asylsökande tog sig över bron för första gången


INVANDRING. För första gången har en grupp asylsökande tagit sig över Öresundsbron genom tågtunneln, uppger DR.dk

Ja, det stämmer. Det var det första fallet där man har kommit hela vägen igenom, säger Ewa-Gun Westford, kommunikatör vid Polisen region syd.

Det var fem ungdomar som tog sig in i tunneln på Kastrup för två veckor sedan. Värmesensorer i tunneln larmade, men personerna hanns inte upp av polis. Väl på andra sidan togs de om hand och överlämnades då till Migrationsverket för ansökan om asyl.

-Pettersson anar en bra tendens, fler medier har ersatt ordet ”flyktingar” med det mer korrekta asylsökande men de borde ta ett steg till och kalla dem illegala invandrare…


30 responses to “Asylsökande tog sig över bron för första gången

 • Ann

  Varför skickas dom inte tillbaka? Detta kommer uppmuntra flera andra att göra likadant.
  Om ett barngör något man inte får göra så säger man åt barnet och han/ hon får ta konsekvenserna.
  Men mena blir direkt skickade dit dom vill och det blir inga konsekvenser. Helt absurt, sker bara i Sverige.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Hur tog sig asylsökande tidigare till Sverige?

  Gilla

  • Mr Q

   Tja några flög in i privatjet…Landade på Sturup,och andra fick mellanlanda p.g.a. bränslebrist på sin väg från Grekland.De sistnämnda sitter bakom lås och bom i Polen tack o. lov !

   Gilla

  • Ann

   Innan gränskontrollerna så var det full rulle på t ex Landvetter. Många asylsökande lyxturister kom med Turkish airlines och alla hade de konstigt nog tvingades slänga passen. Ett bolag som går väldigt bra pga av asylturismen så visst kom det många den vägen. De är bekväma och rika så varför ta sig över Medelhavet. Många åker dessutom taxi från Tyskland till Sverige.
   Men än värre är ju alla dessa som påstår sig fly från ett land men ändå kan åka dit på semester i 1-2 månader. För mig är detta helt absurt att svenska staten tillåter detta plus att de får resan betald.

   Gilla

 • PitBull

  Gratis utbildning, ingen svält, fina boenden resa på semester till sitt hemland.
  Listan kan göras hur lång som helst.
  Ändå uppstår stenkastning och bränder riktade mot det svenska värdfolket.

  Gilla

 • Stenbock

  Länge sedan vi hörde något om alla de ”stackars skyddsbehövande i djungeln”,vid Calais…. Trodde att man jämnat lägret med marken,tills det idag kom nyheter från campen.
  I PI informerar man nu om att sudanska niggrar och araber hade råkat i luven på varandra.Många skall vara skadade men tyvärr inga döda.Elden härjade bland tälten som framgår av bilden.Här en länk till PI,för er som läser tyska:
  http://www.pi-news.net/2016/05/calais-gewaltorgie-der-illegalen/

  Gilla

 • Sowers

  Det är praktiskt taget omöjligt för en mena att integreras i ett svenskt samhälle när det kommer 100 000-tals hit varje år.

  citat:”Att det brinner några bilar i förorten är i sammanhanget inte så mycket att hetsa upp sig över”

  Gilla

 • Nisse

  Det kan väl inte vara meningen att vi Svenskar skall försörja alla från Afrika o Mellan östern. När en del av Svenskarna som arbetat upp landet inte har pengar kvar före pensionsutbetlningen till mat Om du Stefan hade varit en sosse från 50-60 talet då visste man vad solidaritet.Var för något Men dagens sk sossar är bara solidariska när någon annan betalar

  Gilla

 • Svensk lösen

  Det betyder alltså att man inte har bevakning 24/7. Sancta simplicitas!!!

  Gilla

 • Lena

  Det börjar att bli behaglig temperatur i sundet, snart så kommer båtarna från Sverige och hämtar de informerade från fjärran, de som vet mer om sveriges bidragssystem än vad de som skattat till detsamma i hela sitt liv har en aning om.
  Inte ska de behöva gå när ”godhetsknarkarna” kan hämta.

  Gilla

 • Propell

  Våre politikere i Sverige, Danmark og Norge har ført oss bak lyset og misbrukt sin makt. Ikke i noen av landene gikk de til valg på å bytte ut befolkningen med jallaniggere. I alle våre nordiske land blir folket assfucka og parasittene opphøyd til adel.

  Gilla

 • Bosse

  Givetvis så sändes de omgående tillbaka till Danmark under polisbevakning……..nä.
  Varför inte det?

  Gilla

 • Falköga

  Nu finns det förtur på bron också. De får säkert diplom och behandlas med silkesvantar. Någon välbetald advokat lyckas nog förhala ett återbördande till Danmark med hänsyn till någon riskfaktor. Regeringsbeslutet om snabb och omfattande utvisning krackelerar väl redan här. Det har ju redan gått två veckor.

  Gilla

  • Falköga

   Det vore intressant för de prenumeranter som finns kvar om Sydsvenskan följer upp det här. Vad hände på svenska sidan. De bröt mot lag på bron. Behandlades de som brottslingar. Var finns de nu; fria eller inlåsta. Har regeringens direktiv om snabb avvisning påverkat myndigheternas agerande. Vad säger ledarsidan i tidningen.

   Gilla

 • ÅMÅL

  De borde avvisats direkt eftersom det var solklart att de passerat ett säkert land innan de klivit in i Sverige!

  Gilla

 • Android77

  Spräng bron!

  Gilla

 • Hoppet Ute

  grabbarna ska rädda våra pensioner

  Gilla

 • easy life

  Citat:
  ”Jag får ofta frågor om betydelsen av de arabiska orden fatah och jihad. Jag brukar svara att för efterföljarna av den militanta grenen av islam betyder dessa att Allah har befallit dem att erövra alla länder i världen genom kulturell invasion och genom våld. I vissa fall innebär detta att tusentals muslimska familjer flyttar till främmande länder och intar detta land för islam genom att bygga moskéer och vägra anpassa sig till det nya hemlandets värderingar och normer.
  På så sätt skall man underminera landets kultur och jämna vägen för islam.”

  Ur boken Saddam’s Secrets av General Georges Sada och Jim Nelson Black

  Gilla

 • jan

  Asylshopping. Sverige ger bäst återbäring..

  Gilla

 • Hönsmamman

  Se ledarsidorna om ökande reaktioner i Tyskland.

  Gilla

 • Nick

  @Lena. Nyheten gick på P4 i morse. Enligt den skulle det ha hänt den 12 maj – 2 veckor sedan. I går sände Ö-bros PR enhet ut ett nyhetsbrev om hur duktiga de är att bevaka bron med tekniska gadgets så att ingen kommer förbi. Inte ett ord om att det redan hänt. Sanningen har blivit omodernt.

  Gilla

  • Kurt

   Sanning är det som passar makthavarna och PK Eliten för stunden.

   Gilla

  • Lena

   Nick :
   Ja man kan undra över hur mycket annat som undanhålls oss, jag efterlyser fakta inom allt som är finansierat av våra skattemedel, alla siffrorna på bordet, hur obehagliga de än är.
   Vi ser ju förfallet i vår vardag, finns inte en möjlighet att blunda inför verkligheten, ge oss fakta !

   Gilla

 • ossie

  Sparka ut dessa parasiter i Öresund så kan de simma tillbaka till Danmark. Svenska bidrag lockar dessa parasiter Syriern med 20 barn o 3 fruar villa ju hit för att bidragen var det dubbla. Våra Quislingar till politiker säljer ut svenska folket måtte rättvisan drabba dem som det drabbade Vidkun Quisling i Norge.

  Gilla

 • Vasaättling

  Eller (ekonomiska) migranter…

  Gilla

 • Lena

  Har inte läst eller hört om detta i svensk massmedia……..varför ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: