Israel avslöjar stort smuggelförsök till Gaza


ISRAEL.  Gömd i en till synes helt vanlig last med textilier och smycken hittades en last som var något helt annat. Material för att bygga raketer, fortifikationer och konstruktion av Hamas nätverk av tunnlar.

Ett försök att smuggla rör för tillverkning av granatkastade och dussintals elektriska motorer som Hamas underjordiska nätverk av tunnlar har stoppats.

Säkerhetspersonal från israeliska myndigheter stoppade en last av materiel som man misstänkte var på väg till Hamas vid Tarqumiya Crossing nära Hebron.

Lasten var dold i vad som skulle vara en försändning av textilier och smycken. Den innehöll hundratals metallrör som används för att tillverka granatkastare och raketer och dussintals elektriska motorer som bland annat används för konstruktion av Hamas terrortunnlar in i Israel.

Lasten skulle gå till Gaza via Kerem Shalom-övergången men upptäcktes och konfiskerades. En undersökning har nu inletts för att hitta vilka som ligger bakom smuggelförsöket.

Israel idag


3 responses to “Israel avslöjar stort smuggelförsök till Gaza

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: