Äldre kristen kvinna kläddes av naken och tvingades paradera genom gatorna av en muslimsk pöbel


ISLAM. En 300 man stark muslimk pöbel på landsbygden i Egypten brände också ner sju hem som tillhör ortodoxa koptiska familjer efter rykten om en affär mellan en lokal kristen man och en muslimsk kvinna, skriver brittiska Intependent.  

En 70-årig kristen kvinna tvingades klä av sig naken, blev slagen och tvingades paraderade genom gatorna av en mobb på omkring 300 muslimska män i en by i södra Egypten .

Mobben brände också ned sju hem som tillhör kristna familjer, enligt ett ovanligt frispråkig uttalande av den lokala ortodoxa koptiska kyrkan , efter att rykten cirkulerade i byn att en kristen man hade en relation med en muslimsk kvinna.

Våldet började på runt 20:00 den 20 maj, och den lokala stiftet sa att det tog två timmar innan polisen svarade, och då hade pöbeln redan hade skingrats.

Kvinnan som blev avklädd naken rapporterades vara mor till mannen som ryktades vara involverad i kärleksaffären.

Våldet är representativt för de spänningar som råder mellan de två religionerna i provinsen söder om Kairo, där utomäktenskapliga affärer mellan muslimer och kristna är helt tabu.

Men det verkar som den koptiska kyrkan äntligen har fått nog av den orättvisa behandling från myndigheternas sida sområder. Kristna utgör cirka 10 procent av Egyptens befolkning, muslimer är i stormajoritet.

Prästen Anba Makarios sade att om det hade varit en muslimsk man som haft en affär med en kristen kvinna skulle inte något liknande det som hände.

Polisen hade blivit varnade dagen innan om hot mot de kristna men gav den muslimska pöbeln gott om tid att göra vad de ville.

-Pettersson säger att så går det när muslimer invaderar och tar makten. Kopterna är Egyptens ursprungsbefolkning men nu är de andra klassens  medborgare…


6 responses to “Äldre kristen kvinna kläddes av naken och tvingades paradera genom gatorna av en muslimsk pöbel

 • mari svensson

  Vet inte vad man skall säga längre. Eftersom hoppet är ute för att regeringen skall göra något så hoppas man på valet och ett utträde ur EU, det är vår enda chans – om vi ha någon kvar!?

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Vi är alla muslimer snart, eller ska judarna komma och rädda oss, Mr Soro.
  Muslimer och judar ska ha makten, kristna och andra ska betala.

  Gilla

 • age

  Vi har dessa nära oss, intill oss, omkring oss!
  Varje muslim har plikt att följa koranen.
  Varje muslim är muslim!
  Vi bjuder dem av vad vi äger!
  De tar för sig av vad vi har!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

  Samma psykopatologi som hos en seriemördare styr dessa människor och de har en bok nedtecknad direkt av Satan som de följer….De plågar djur som barn och som vuxna gäller halalslakt, den värsta formen vi känner av djurplågeri…!
  22 kristna kopter från Egypten blev slaktade på en strand i Libyen av ISIS, de fick halsen avskurna samtidigt som de skrek ”allah akbar”!
  Att släppa in stora grupper muslimer i Europa är kriminellt, det är bättre de drunknar på medelhavet och slutar komma, hårda tag behövs mot dessa rovdjur för att de ska förstå att de inte är välkomna!
  HELVETET MED DESSA ROVDJUR!

  Gilla

 • Mimi N.

  Sant – ikoner och riter liknar dem i öst Europeiska ortodoxtron. En påtaglig skillnad är att prästerna saknar mössor, de håller mässan med bar huvud. De högre prelaterna bär hatt. Mitropolitens såsom påvens hatt är högre och formen är inte likadan.
  Men det är irrelevant under den här rubriken.

  Det är rå, grym verklighet = sadism. Även djuren där ute i det vilda skonar varandra, tycker jag, utan att veta hur och varför. Muslimer är blodiga bestar – en förnuftig människa kan inte hitta de rätta termerna för att definiera monstren.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: