Barn måste lära sig fem tyska dikter

HATMEDIA. Den som vill få en glimt av hur Österrike skulle se ut om den högerpopulistiske FPÖ-kandidaten Norbert Hofer vinner presidentvalet kan besöka staden Wels väster om Wien, skriver The Guardian.

Det finns farhågor att Hofer skulle utnyttja presidentens befogenheter – som tidigare mest tolkats som ceremoniella – till att styra landet i en riktning som mer påminner om Viktor Orbans Ungern än Angela Merkels Tyskland, skriver tidningen.

I det tidigare socialdemokratiska fästet Wels valdes förra året FPÖ-politikern Andreas Rabl till borgmästare. Bland de saker han genomfört efter att han blivit vald märks en värdekodex för förskolebarn, som föreskriver att barn i fyra- till sexårsåldern ska lära sig fem tyska dikter och sånger utantill, besparingar i ett lokalt kulturcentrum och att han flyttat den årliga majstången till en central plats på stadens torg, rapporterar The Guardian.

-Pettersson undrar vad det är frågan om?

  • Varför är det konstig att barnen ska lära sig Tyska dikter och sånger.
  • Tyskan är faktisk modersmålet i Österrike! Tyskland och Österrike har ett gemensamt kulturarv och det går tillbaka till långt innan Adolf föddes.

Lär sig inte svenska barn, svenska sånger och dikter längre? Troligtvis inte när man ser vad som pågår i förskolan bland de svenska barnen…

P4_sörmland

22 thoughts on “Barn måste lära sig fem tyska dikter

  1. Nu börjar det röra på sig i Österrike.FPÖ har nu lämnat in en 150-sidor lång anmälan till författningsdomstolen,och begärt undersökning kring event.valfusk under Bundespräsident-valet.
    Misstankar om att inte allt stod rätt till,uppkom redan dagen slutresultatet redovisades.I vissa valdistrikt låg ju valdeltagande på uppåt 145 % !!! I Wien som är den rödaste av alla,låg deltagandet vid urnorna i vissa kretsar betydligt över 100 % !!
    I dag finns ett stort reportage om detta i Kronen där jag hämtat länken:
    http://www.krone.at/Oesterreich/FPOe_bringt_Hofburg-Wahl_vor_Verfassungsgericht-150_Seiten_Vorwuerfe-Story-514012

  2. Som framkom redan igår hos Pettersson,misstänktes mygel i slutspurten av brevvalsrösterna…Nu har detta besannats och i länken nedan framgår hur man i en av städerna (liksom i DDR på sin tid) hade 146 % valdeltagande..
    Samtidigt har Kronens läsare fått möjlighet att rösta om,eller mot ett vinklat slutresultat.Just nu tror c:a 70,att det ligger mygel/fiffel bakom !
    30 % tillhör de som med vit själ,tror på valsiffrorna….
    http://www.krone.at/Oesterreich/146.9_Prozent_Wahlbeteiligung_in_WaidhofenYbbs-Ministeriumspanne-Story-511598

    http://www.krone.at/Nachrichten/Sind_Geruechte_ueber_Wahl-Manipulation_uebertrieben-Ihre_Meinung_zaehlt-Abstimmung-5592/cache__-1/

  3. Alltså, jag är mörkrädd.
    Sveriges Radio, Studio 1, 17:10 Analys av valresultat i Österrikiska presidentval:

    ”Det är poströsterna som avgjorde att miljöpartisten Alexander Van der Bellen vann valet över den högerextrema Hofer! Det är ju många intellektuella och välstående människor i Österrike. Dessa kanske åker ut på landet på helgerna, varför de säkert har poströstat i förväg. Därför är det poströsterna som avgjorde att valet föll på miljöpartisten Alexander Van der Bellen.”

    Med klarspråk: intellektuella och välstående människor röstar på miljöpartisten Alexander Van der Bellen. Och till varje pris stoppar Norbert Hofer.
    Jag är mörkrädd. Vilken europeisk seger!

    Gissar att de p-korrekta på SR och SVT nu firar, skriker och pillar varandra på klittan av glädje över att det är visst en miljöpartist som vann över en ”högerextremist”.

    Jag skulle inte bli förvånad om detta slutresultat blev ”fixat”, jag menar, hur länge de poströsterna har legat där de har legat, det finns ju extremister och säkerhetstjänst av alla slag som tar vilka medel som helst för att ”bevara den politiska korrektheten”.

    Konspiratoriskt? Är du säker på’t 🙂 ?

    • Jag misstror poströsterna och tror att ”fusket” kommer att ge ett ännu större resultat i verkligheten, sista ordet är inte ännu sagt.

    • Åmål :
      Tack för den statistiken.
      Den betyder att akademisk utbildade kvinnor inte borde ………..
      De förstör vår kultur, bortskämda satar.

    • Hjärntvättades och indoktrinerades röster via universitet och våldtagna sexslavars röster vann över självständiga fritänkares röster. En seger för det diktatoriska propagandasystemet, tyvärr. Precis som vilket totalitärt system som helst. Det är ju vänstern som enväldigt styr Europa. Allt som synes som demokrati och fria val är en bluff, och ett spel för galleriet. Här som där.

      • Hjärntvätten grundläggs tidigt i skolan. Ännu värre här. Det är så vänsterns valboskap föds. Det var det Hofer ville ändra på, genom ett fritt självständigt tänkande och inhemsk kulturuppbyggnad, istället för denna vidriga förvridna förljugna socialismslask.

    • Ja, vi är den mänskliga civilisationens vagga, som nu tyvärr sjunker ner i, det totala barbariets helvetesmörker av islam.

  4. Nej här lär de sig endast islam och könsupplösning. För tro inte att kristendom och könsnaturlighet får existera. Nej, förvirra barnen bara, så att de förstörs, liksom de hjärntvättade av satansåkallan som kommer hit. Och gör dem till könsförvirrade psykfall bara. Så vill man, och så gör man i landet Sverige idag. Vårat förut så sköna och goda land. Bra mycket sundare och bättre i Österrike nu då, förhoppningsvis.

    • Som jag skrev i en kommentar redan igår får Hofer c:a 51,5 % av rösterna…Detta ville naturligtvis inte den vänstervridna (liksom hos oss) ORF-TV,informera sina tittare om.
      Istället trodde dessa ljushuvud,att ett under skulle ske (läs förfalska) vid den slutliga räkningen av röster ! Nu får alla de vänsterradikala inkl. de hellörade vänta tills 16.30 idag,för att få veta att nya Bundespräsidenten heter Hofer från FPÖ ! 🙂

      • Nu tycks man ha fifflat till sig mertalet bland de slagna ”korrekta” partierna.
        I brevrösterna som räknats idag,har man enl. de som bestämmer,nu lyckats ogiltigförklara det antal röster som krävdes för Hofer`s vinst.
        Alltså blir det bara att acceptera,att en vänsterextrem grön kommunist som gör/gjort vad han kan,för att importera än fler exoter till Österrike nu blir nästa Bundespräsident.
        Korruptionen inom EU kommer ytterligare att utökas.

      • Glömde informera om att hela 165.000 röster blev ogiltiga..
        Vågar gissa att dessa huvudsakligen var röster för Hofer !
        Nu lyckades man till slut få det till c:a 29.000 fler,för den ”gröne katholske korrekte kandidaten”
        ;( 🙁

      • Galten:
        Det som inte dög för dagens skitstad Helsingborg,gick tydligen i andra hand till Limhamn ! Visste inte att dessa gamla LB-färjor tillbringade sina sista år på din sträckan…
        Scarlet vill jag minnas att jag åkt mellan Landskrona o,Tuborg.Det var ju den linjen som hade byggmästarkotlett,en delikates som jag aldrig glömmer. Sen fanns det Ålborgs Jubileum,och mycket annat gott på den tiden. 🙂

      • Bluff och teater hos vänstersvina för att få som man ville, gällande ”rätt” röster.

Kommentera