Stenkastarkulturen i Dalarna igen


INVANDRARVÅLD. Det är fortsatt oroligt i Tjärna ängar, Borlänge. Hemköp var tvungna att stänga tidigare på lördagskvällen på grund av stenkastande ungdomar. – Det handlar om två separata tillfällen med skadegörelse mot bilar och stenkastning, berättar Björn Mattsson, vakthavande befäl vid dalapolisen.

Butiken skulle ha hållit öppet till 22.00 på lördagskvällen. Nu stängde den klockan 19.30. – Butikschefen tog beslutet att stänga på grund av att situationen upplevdes olustigt för personal och kunder, säger Claes Salomonsson, tillförordnad presschef Hemköp.

Han berättar också att det varit oroligt under fredagen i närheten av butiken. Då omhändertog polisen en man i 25-årsåldern.– Det var hans kompisar som kom under lördagskvällen. Men varför man gav sig på vår personal vet jag inte.

Ungdomarna ska under lördagseftermiddagen först ha gett sig på personalens bilar och skurit sönder ett flertal däck.
– När personal och anhöriga byter däck vid 19-tiden utsätts de för stenkastning. Även polisbilar får stenar kastade på sig, berättar Björn Matsson, vakthavande befäl vid dalapolisen.

Händelserna rubriceras som försök till misshandel och skadegörelse. – Det var fortsatt rörigt under kvällen och polisen valde att resursförstärka, men det var inga större störningar under natten, säger Björn Mattsson.

Det finns ingen uppfattning om hur många personer som varit inblandade i skadegörelsen och stenkastningen.
Polisen har heller inga misstänkta. – Det är inget som framkommit till mig i nuläget, men jag utesluter inte att patrullerna fick sådan information som kan leda till att vi får fram misstänkta, säger Björn Mattsson.

-Pettersson noterar att polisen blåljuger. Självklart har de misstänkta och troligen vet de också vilka dessa är och var de bor. Det är bara flathet och lathet att de inte hämtat in gänget.

Vi har en inkompetent rikspolischef med nästan två miljoner i årslön som bryr sig mer om vilka trauman de hånskrattade ynglingarna bär med sig än att upprätthålla säkerheten för invånarna.

Själv undrar jag om människor måste dö innan stenkastarna låses in.

DT.se


47 responses to “Stenkastarkulturen i Dalarna igen

 • Åttaårig flicka utsattes för stenkastning, de siktade medvetet på kvinnor och barn | Petterssons gör skillnad!

  […] En av de som utsattes för stenkastning utanför Hemköp, Tjärna ängar, Borlänge under lördagen var en åttaårig flicka. Det berättar en dotter till […]

  Gilla

 • Observator X

  Blattskallarna/apskallarna(vilka av någon outgrundlig och rent ut sjuk anledning tillfälligt befinner sig Borlänge) fångade in en katt, stoppade den i en påse samt kastade stenar på den.
  Katten blev svårt skadad. Fick avlivas.

  Sån skit ur människosläktets bottenskrap tar politikerohyran hit…

  Gilla

 • Vara

  Jag hoppas verkligen att några poliser blir träffade och DÖR.

  Gilla

 • ÅMÅL

  MATTIAS WÅG bortfördes av polis pga att han bråkat med demo´n idag!

  Gilla

 • Synonymen

  Jag vågar satsa en större summa på att detta är en muslim eller arab.

  ”Man fick p-bot – och vansinnesutbrott”

  http://www.expressen.se/kvallsposten/man-fick-p-bot–fick-vansinnesutbrott/

  Gilla

 • ÅMÅL

  Första bilden från dagens demo i Stockholm;

  Gilla

  • Synonymen

   ”Stor polisinsats vid demonstration i Stockholm

   Drygt 80 poliser var utkallade för att hålla ordningen i samband med en demonstration i centrala Stockholm på söndagseftermiddagen.”

   Under tiden rikspolisGRISEN kommenderar poliser till en fredlig demonstration ödelägger muslimer förort efter förort.

   Endast med avbrott för kaffepaus.

   Kaffet ståt Dan ”Rikspolisgrisen” Eliasson för.

   ”Tack för kaffet din smutsiga dhimmi” är tacken.

   Gilla

 • dave

  Vem kasta?

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Ju mörkare genomsnitts dalmasen blir desto mer ökar stenkastningen mot polis, ambulans och brandväsen i Dalarna.

  Gilla

 • Lena

  Skulle verkligen vilja få höra dessa förfärliga ord från den figuren själv.
  Om det är så som han tycker och tänker…………vi måste ha ett nyval NU !

  Gilla

 • Tony

  Vad jag inte kan få in i min arma skalle är hur fan det kan finnas
  en enda människa som betalar för dessa Svenskfientliga
  Skitblaskor. Ge fan i att köp skiten så självdör dom?

  Gilla

 • Synonymen

  Gilla

 • Synonymen

  Polismän hamnade i bakhåll – nära dödas av stenar ”större än knytnävar” i Stockholm

  http://www.friatider.se/polisman-nara-dodas-av-stenar-i-stockholm

  Skjut muslimerna. Skjut dem i huvudet!

  Gilla

 • Synonymen

  …och snart kommer ”värmen” lovar AB.

  Det hoppas jag också och att polisen skjuter verkanseld på de muslimska svinen.

  Gilla

 • Tobbe

  Löfven har genom sin tystnad bekänt färg. Han står inte på Sveriges sida utan är en kugge i maskineriet. En statsminister skulle i det här läget talat till folket i syfte att ingjuta hopp och styrka. Förklarat att vi aldrig ger oss mot krafter som vill förgöra vårt samhälle vi fått ta över. Men nu vet vi var vi har iaf 7-klövern. Kommunikation med folket är viktigt i synnerhet i svåra tider. Där brister det.

  Gilla

 • Lena

  Grattis sverige……….det mest galna landet utanför islamska kalifatet !
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/imam-valkomnar-lokal-islamutbildning
  Varning för häftigt illamående.

  Gilla

  • Mimi N.

   Landet blir del av kalifatet, Löfvén har fått sina 30 silverdaler – en Juda med motbjudande utseende och utan karaktär, en infekterad vävnad som ska tas bort.

   Gilla

  • Maria

   Jag tycker tvärtom!

   Tänk att ha en imamutbildning med krav på jämställdhet, kvinnliga imamer, krav på hbtq rättigheter, genustänk, demokrati mm.
   Alla människor LIKA värde ! Inom islam förekommer det inget tvång. …
   Koranen kommer att behövas skrivas om!
   Hur ska dagens muslimska företrädare ska hantera detta?… Har de verkligen tänkt igenom detta…!

   Gilla

   • Karin

    Maria ingenting behöver skrivas om. Muslimerna gör som de själva vill och alltid gjort. Känns bedrövligt att behöva bli förbannad varje gång man läser en tidning. Dag ut och dag in är det samma visa.

    Gilla

   • Hönsmamman

    Här öppnar de en port de inte visste fanns.

    Gilla

   • Lena

    Dessutom allt med siffror handlar inte om antal individer, det är krasst i pengar som visserligen hänger samman med antal individer……..och då inte vilka som helst ……..de från fjärran…kostnaderna som barn och barnbarn ska betala.

    Gilla

 • Mimi N.

  Borlänge – en gång kulturstad, Jussi Björlings födelseplats, scen för unga operasångares världstävling … ingenting är kvar, det är hopplöst, tragiskt …
  Jag känner mig dränkt i galla när ingen kan göra någonting åt det fortsatta muslimska kränkningarna. Alla i regeringen är sjuka i huvudet, de älskar hyra och angrepp mot samhället.
  Löfvens cyniska ord om demokrati är dynga. En s.k. demokrati utan en konstitution där individen garanteras icke förhandlingsbara friheter är alltid en potentiell despoti.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

  HATMEDIA och SVT står på stenkastarnas och de kriminellas sida liksom våra högsta politiskt ansvariga i MILJÖPARTIET OCH SOCIALDEMOKRATERNA…..Rikspolischefen är politiskt tillsatt och försvarar tom mördare!
  87:an har valt detta och skulle polisen agera kraftfullt mot buset så skulle HATMEDIA och SVT snabbt vara på plats och skriva om den rasistiska polisen i politiskt korrekt anda.
  Sympatierna kommer att hamna på de kriminellas sida tack vare hatmedia och SVT,- inte förens situationen blir 10 gånger värre kommer en förändring och det är 87:an som måste ändra inställning annars kan ingen förändring ske.
  I detta område gissar jag att c:a 87% röstat på 7klövern så dessa problem är därmed självförvållade.
  Politikerna borde ta sitt VUXENANSVAR och sätta stopp för massinvandringen och i första hand lösa de problem som finns på så många platser i Sverige!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

   I valet 2014 fick S+V+MP c:a 48,98% av rösterna i Riksdagsvalet; M+C+KD+FP c:a 29,96%! Borlänge har röstat för massinvandring och stenkastning!
   Sverigedemokraterna fick 17,70%!!

   Gilla

  • Johan

   Bra sammanfattning. Så hänger det ihop. Men även om EU:s sammanfattade propagandamaskineri lyckas samla UK till att stanna kvar tror jag Unionen kommer sammanfalla inifrån. Och det kommer inte bli någon trevlig resa. Vi får se vad som händer i Österrike. Det går inte hålla ihop korthuset så länge med tape om man samtidigt sprutar bensin på brasan inifrån.

   Gilla

 • Grune

  Varför använder inte polisen sina tjänstevapen???????

  Gilla

 • Hönsmamman

  Imamutbildning öppnar i Kista.

  Den tilltänkta konsumentgrupoen dvs studenterna har dock inte visat prov på lysande nivå på betygen i skolan varför det med lätthet borde gå att sas ockupera platserna. Det behövs nog inga toppbetyg för att komma in.

  Så för att göra det riktigt roligt uppmanas en grupp kvinnliga wallraffare att söka och lägga beslag på utbildningsplatserna. Tillräckligt många intresserade borde gå att hitta i Norden. Gärna kvinnor som flytt hit för att slippa religionen och som känner dess nackdelar. Så att lärarna får lite jobbigt.

  För inte kan väl myndigheter godkänna att det i Sverige bedrivs utbildning som inte kvinnor har rätt att söka och delta i?

  Gilla

  • Lena

   Galten med risk att vara tjatig, den bästa redovisningen som jag har lyssnat på är av denna modiga kvinna som av erfarenhet upplever och har upplevt, det fruktansvärda elände som det politiskt korrekta etablissemanget med sitt goda minne kväver sina hederliga medborgare under. Om ni inte orkar med hela klippet, så runt 11.30 in i klippet så säger hon, vilken (hjälp), dvs ingen som medborgarna får av pk- etablissemanget. För de som inte känner till men känner sig redo, lyssna på hela klippet.

   (textat på engelska)

   Gilla

 • Lena

  Det är ingen kultur, det är mindervärdigt av mindervä………….

  Gilla

 • Tony

  I ett normalt land med normala makthavare så hade fanskapen
  åkt dit och fått ett utvisningsbeslut med sig, men nu
  handlar det om Absurdistan, flathetens stamort på jorden, så
  då blir det väl kaffebjudning på kräken! Otroligt,men inget kommer
  att hända förrän Svensken tar tag i saken själv och slänger ut
  både kräken och dessa värdelösa makthavare!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det måste väl till en ny lag där polisen är tvingade att gripa stenkastare och bilbrännare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: