Räkningen för 100000 syriska flyktingar blir 430 miljarder


INVANDRING. Mats Hammarstedt och Lina Aldén vid Linnéuniversitet har gjort den första svenska forskningsstudie som följer flyktinginvandrares påverkan på de offentliga finanserna, individuellt och över en längre tid. Deras rapport släpptes under måndagen och är tänkt att kunna användas som underlag för riksdagens granskning av regeringspolitiken. — Vi får se hur omgivningen tar till sig detta, säger Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi vid Linnéuniversitet. 

Studien inkluderar alla flyktingar till Sverige mellan 2005 och 2007 och följer varje flyktings offentliga nettokostnader från att hen folkbokförts fram till och med 2012. Rapporten gavs ut av Finanspolitiska rådet under måndagen och forskningsstudien är den första i sitt slag i Sverige.

— Det finns en del tidigare forskning, dock ingen som har följt flyktingarna över tiden, på det sätt som vi gör. Så detta är första studien som gör det, där man följer de här flyktingarna från det att de kom till Sverige i sju år för att se hur den här kostnaden utvecklas. Tidigare har man bara tittat på enstaka år och frågat “Hur mycket transfereringar går till flyktingar? Hur mycket skatt betalar man in?” Och det under enskilda år. Då har man också gjort det på hela den utrikes födda befolkningen. Här tittar vi bara på de som har invandrat av flyktingskäl, och följer dem över tiden efter att de blivit folkbokförda i Sverige.

Den genomsnittliga totala nettokostnaden per flykting är enligt forskarna 190 000 kronor för det första året efter folkbokföringen. På sitt sjunde år i Sverige är nettokostnaden per flykting 95 000 kronor. I rapporten kan man hitta markanta skillnader mellan olika grupper i studiepopulationen avseende introduktion på arbetsmarknaden.

— Det rör sig om skillnader mellan olika grupper av flyktingar, och det man kan säga att man vet är att det avgörande är vilken utbildningsnivå man har och hur väl man kan språket. Man ser också tendenser som att det går lite bättre för de flyktingar som kommer från Mellanöstern jämfört med de som kommer från Afrika. Men framförallt är det utbildningsnivån som är avgörande. Högutbildade flyktingar lyckas bättre än de med lite lägre utbildning. Det är de stora skillnaderna man kan se, säger Mats Hammarstedt.

Läs vidare på Nyheter Idag

-Pettersson säger att det blir en hel del pengar under en livstid per asylinvandrare och det stämmer rätt väl med norska undersökningar som visar att varje asylinvandrare i genomsnitt kostar 4,3 miljoner under en livstid och då är alla duktiga och arbetsamma invandrare medräknade på pluskontot.

Tänker er då 50 000 till 100 000 år efter år efter år…

Rapporten till Finanspolitiska rådet i helhet märkligt att inte hatmedia är tysta och inte sågar detta. Asylinvandringen är ju vinst…


25 responses to “Räkningen för 100000 syriska flyktingar blir 430 miljarder

 • Suetonius

  Den ekonomiska kostnaden för massimporten av muslimer är bara en del av problematiken. Många andra aspekter finns men den huvudsakliga är utbytet av den svenska el. skandinaviska befolkningen mot en muslimsk, el. med andra ord utbytet av vår nordiska kultur mot en arabisk-muslimsk. Ett medvetet orkestrerat utbyte av en befolkning mot en annan, går under FN:s statuter som folkmord. Den kanadensiske khazarjudiske akademikern Henry Makow, behandlade saken i en artikel för en tid sedan:

  Den judisk-illuminatiska planen för Europas folkmord

  Klicka för att komma åt kalergiplanen.pdf

  Gilla

 • Mats Gunnar Roennhed

  Utvandra,l sa länge det är möjligt!

  Gilla

 • bjornwiklund

  Norska siffrorna på 4miljoner netto livslångt blir mer och mer trovärdiga…..räkna om det som denna rapport visar hamnar vi i Sverige på 6-7 miljoner livslångt…..och då är säkerligen inte utträngningar etc. medräknade…..MEN bortse från vilket 100.000kr+/år/utrikesfödd netto i medel 100.000 asyl blir efter de initiala kostnaderna
  –10miljarder per kohort per år 10 år 100miljarder årligen
  40år vilket är en rimlig tidsrymd ger 400miljarder årligen kumulativt……
  Nu har vi inte haft så stor invandring hela tiden men å andra sidan så har vi de höga initiala kostnaderna för fler än 100.000 just nu . . .

  Gilla

 • Bouh

  CITAT:

  Många flyktingar undviker fattiga EU-länder

  Många flyktingar som tagit sig till Grekland accepterar inte EU:s omfördelningsprogram.
  De vägrar att bosätta sig i fattigare EU-länder som Bulgarien och Rumänien, skriver Financial Times.
  Grekiska tjänstemän säger till tidningen att av 1 324 personer som hittills fått sina ärenden behandlade i den tröga processen, har 191 dragit sig ur eller gått under jorden.

  Av de 47 asylsökande som Bulgarien lovade att ta emot förra året var det bara fyra personer som flyttade dit.
  Av 67 asylsökande som skulle transporteras till Rumänien vägrade 32.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ……..och nästan 300 000 svenska fattigpensionärer, kan man inte ge 5 miljarder/årligen för att de ska slippa ordet fattig.

  Prioriteringar verkar inte vara våra svenska regeringar och riksdags starkaste sida.

  Framför allt inte den ekonomomiska och rättvisa fördelningspolitikens enkla prioritering.

  Gilla

 • Björn

  Pratades det mycket om denna rapport i SVT och SR igår? Jag bojkottar fortfarande SVT så jag vet faktiskt inte…

  Gilla

 • Trynbald

  ”Professorerna” det äkta paret Maria Demker och Ulf Bjereld, vänster. Som alltid SVT/SR anlitar för att svaren ska bli dom givna.
  När då någon annan riktig professor har kommit fram till något för allmänheten relevant att publicera är det knäpp tyst.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Politikerfrälset och främst MILJÖPARTIET och Socialdemokraterna tror att statens kassa är outtömlig, det finns ingen botten, det är bara att låna mer pengar. Massinvadring till vilket pris som helst är deras motto och Miljöpartiet vurmar för negrer och araber/muslimer – äldre vita män är icke önskvärda….SNACKA OM ATT LEVA I EN BUBBLA!
  Vid nästa LÅGKONJUNKTUR kommer smällen, sannolikt hög arbetslöshet. ”bostadsbubblan” lär spricka….
  STORFÖRETAG SOM ERICSSON KOMMER ATT LÄMNA SVERIGE!!! 10,000 riktiga jobb kommer då att försvinna, enligt rykten bara några år dit….
  Ett land kan ha stora skulder om det vägs upp med en hög produktionstakt, USA är ett exempel men de har e helt annan ekonomi och är både ett starkt industriland och stora inom jordbrukssektorn…..SVERIGE är ett land i totalt förfall, vi lägger ner jordbruk, INVESTERINGARNA LIGGER PÅ PLATS 22 EFTER THAILAND!!!
  Konsekvenserna blir att vi inom några år får en generellt KRAFTIGT sänkt levnadsstandard…..Men det är självvalt, när 87:an tillåter MILJÖPARTIET att regera Sverige så kan det bara gå helt åt helvete….!

  Gillad av 1 person

 • Nils

  ”och då är alla duktiga och arbetsamma invandrare borträknade”

  inräknade?

  Gilla

 • ossie

  Sen kan vi ju lägga till övriga bidragsturister så blir nog summan det dubbla.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Om jag förstår det rätt så får varje kommun 225.000 kronor för varje person per år av hela landets skattepengar,och efter två år betalar varje kommuns skattebetalare det hela själva.

  Om man tänker en landsortskommun om 10.000 kommuninvånare som tar emot 1.500 personer – så är kostnaden 337.500 miljoner per år av kommuninvånarnas skattepengar.

  Det låter helt surrealistiskt.

  Vad kommer att hända med landsortskommunerna?

  Gilla

 • Involuntarium

  Väntar med stor spänning på kommande lågkonjunktur! När etniska svenskar får lämna sina under livet förvärvade tillgångar pågrund av bristande betalningsförmåga och devalvering av valutan, precis som på Cypern om ni minns!

  Då kan det tänkas att det drar ihop sig till riksrätt för berörda individer som ansåg att det var viktigare att stoppa Sverigedemokraterna från inflytande än att se till den suveräna nationalstaten Sveriges bästa!

  Fy fan för PK patrasket och dess anhängare!

  Vid mättnadskänsla försvinner alla överlevnadsinstinkter hos svenska folket. Då ger man bort det som tagit mer än tusen år att bygga upp!

  Fy fan för svagbegåvade svenskar som delar ut våra gemensamma tillgångar till asylturister!

  Gilla

 • Gigolo

  Och i Växjö är ”ekonomerna” vid kommunen jätteglada för dom får 118 miljoner i flyktingpengar undra bara vilka som nu skall stryka på foten
  FLYKTINGPENGAR SKALL RÄDDA VÄXJÖS EKONOM
  Flyktingpengar = Skattepengar om ekonomerna undrar????

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag tänker på små kommunerna runt om i landet som tagit emot kanske flera tusen vardera och berättat för kommuninvånarna att det blir ett lyft.

  Efter två år står kommuninvånarna själva för kostnaden.

  Gilla

 • Utvandrad

  Slutade vara med och betala för detta vansinne redan 2012, känns skönt! Privata Pensionspengar som växer. Det torde stå klart för var och en att det är det SVENSKA FOLKET som bär ansvaret för detta. Lågutbildade koncensus IDOTER! Inte här på Pettersson´s men dessvärre 87% av befolkningen.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Gissar att kronan kommer att skrivas ner kraftigt om några år, dvs sänkt köpkraft generellt – vad tror du ?

   Gilla

 • eva

  Jag fattar inte att berörda beslutsfattare överhuvudtaget kan sova om nätterna! Och då inkluderar jag F Reinfeldt och Westerberg + en massa andra bakåt i tiden. Att låta politiska ideal styra och inte sunda förnuftet har genom historien gång på gång visat sig innebära en katastrof.

  Gilla

  • Suzie

   De avgrundsgiriga psykopatiska rovdjuren som styr och har makten i landet har ingen plikt och ansvarskänsla för Sveriges folk och land,bortbrända samveten,ingen empati endast begäret efter mer makt och pengar är deras drivkraft.Annat var det för länge sedan i Sverige då rikspolitiker och myndighetspersoner skulle var kunniga och värdiga som det hette på den tiden för att få en sådan tjänst.
   Och lagen ändrades på sjuttonhundratalet så att även ”ofrälse” kunde inneha höga poster i samhället ,just för att personens lämplighet ,redbarhet och landets och folkets bästa för ögonen var viktigare än vilket stånd personen kom ifrån.Sverige behöver fler Sverigevänliga och kunniga personer som Axel Oxenstierna.

   Gilla

 • Fjodor

  4.3 miljoner i nettokostnad per skalle. Det motsvarar ca 20 årslöner för en person med nettolön 17.900 kr/mån. Nästan ett halvt arbetsliv.

  Gilla

 • Nisse

  Bra nu finns det uträknat vad detta vansinne kostar oss skattebetalare. inte ett på stats tv trots att rapporten kom i går Vårt förut så fina land är i dag ett sjunkande skepp. polisen har tappat kontrollen i delar av landet sjukvården går på knäna fattig pensionärer har inte pengar till mat dagarna innan pensionen kommer. Våra ungdomar har varken bostad eller jobb dom arbeten som finns ges till invandrare med bidrag. Nej fy fan Stefan och 7klövern att ni inte skäms Det kommer att stå i historien böckerna att det fina Landet Sverige som i dag ser ut att bli ett muslimskt samhälle med följande inbördeskrig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 • Argus

  Har vi verkligen tagit emot 100 000 syriska flyktingar? Om Syrien ligger vid ekvatorn kan det vara så, i alla fall att döma av den inbyggda solskyddsfaktorn vissa ”syrier” är utrustade med. Jag kan tänka mig att syrier i högre utsträckning kommer hit för att undgå kriget medan andra har mindre moraliskt betingande skäl och därför sannolikt kommer att kosta mer.

  För oss ”som hängt” på Petterssons en längre tid kommer inte dessa siffror som någon överraskning, tvärtom är det ytterligare bevis för den tes som drivs här. De kostnader som våra dyra politiker dragit på oss enligt Jan Tullberg och nu även Mats Hammarstedt och Lina Aldén innebär att varje svensk familj i genomsnitt hade kunnat köpa sig en sprillans ny Volvo V70 vart femte år.

  Nu vet jag inte var Schyffert handlar sin hämtmat men det torde vara föremål för Lyxfällan: ”Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år.”

  Gilla

  • Pica pica

   Har länge misstänkt att kriget i Syrien och de stackars flyende syrierna använts för att föra in bidragsturister från Albanien till snart alla länder i Afrika.
   Vad hände med alla ”säkra” länder dit asylsökarna skulle skickas tillbaka utan prövning?

   Gilla

 • age

  Om vi lägger ner försvaret och minskar alla pensioner till hälften så har vi råd med nöjet att ha mångkultur.
  Muslimer har ju dessutom ett särskilt värde för Sverige.
  — De tillför så mycket!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: