Fler får ersättning för att återvända till hemlandet

INVANDRING. Dubbelt så många asylsökande som under hela förra året har hittills under 2016 beviljats ekonomiskt stöd för att återvända till sina hemländer.Det visar siffror som Migrationsverket tagit fram, rapporterar SvD. Framförallt rör det sig om afghaner och irakier som väljer att återvända. Totalt i år handlar det om 449 personer som beviljats stöd. 216 personer fick stödet beviljat under 2015.

Stödet motsvarar 30 000 kronor för personer äldre än 18 år och 15 000 kronor för barn under 18 år. Som mest kan en familj beviljas 75 000 kronor. De som kan ansöka om stödet är de som återkallat det eller fått avslag.

En av dem som drabbas är Ahmed Yasin från Somalia, har bor på ett asylboende utanför Jönköping.

– De tänker slänga ut mig från asylboendet och dra in dagersättningen och jag kan inte återvända heller för situationen i mitt hemland har inte förändras och det finns inget annat land jag kan åka till, säger 19-årige Ahmed Yasin som har ett utvisningsbeslut som vunnit laga kraft enligt SR.

-Pettersson föreslår att Ahmed tar kontakt med Expressen så kan de göra ett återvändarreportage, de ska ändå till Somalia på semester…

En duktig kille som Ahmed borde inte ha några problem att försörja sig i Somalia, vet ni om att boskapsexporten är större än någonsin därifrån?

 

4 thoughts on “Fler får ersättning för att återvända till hemlandet

  1. Har dem tagit sig hit själva på egen bekostnad så kan dem också stå för sin hemresa.Betala istället/ ge en bostad åt alla de tusentals svenska unga som utbildar sig och får jobb men tvingas bo hemma långt upp i 30 årsåldern pga att de svenskgrymma sjukklövern föredrar att skänka bort våra bostäder och skattemedel till barbarifolk från tredje världens mest dysfunktionella länder.Svenskfientliga sjukklövern som inte sätter värde på skötsamma,strävsamma svenskar som jobbar och betalar världens högsta skatter som blir allt högre ,dessa 30 000 kr bör gå till svenska arbetsamma bostadslösa unga som vill flytta till ett annat land där dem blir mer uppskattade och kan få en nystart med bra jobb,lägre skatter mer förmåner än i det snart utblottade Absurdistan,och eget boende så dem kan bilda familj och har en ljusare framtid.Svenskfientliga sjukklövern som enbart ser svenskar som trälar åt sig själva och sin nya Menaadel,skurkpolitikerna som ställer grupp mot grupp hela tiden och favoriserar främlingar som inte bidrar/bidragit till landet och skattekistan och heller inte har för avsikt att bidra och integrera sig i Sverige borde väl bli nöjda om de för några tusen kr blir av med de unga svenskarna som är så duktiga och skötsamma och dessa ger mer plats på den kvalificerade arbetsmarknaden åt sjukklöverns så högt värderade Menaiter från tredje världen.

  2. Vore det inte mer vettigt att de betalar tillbaka allt de har kostat under sin vistelse i Sverige, därefter försvinner tillbaka till sina hemländer, utan rubriker

    • Så mycket pengar är omöjligt. Ett sk barn kostar i boende/mat/kläder/prylar/fickpengar 76 000 kr/mån. Skola i snitt 8 000 kr. Sedan är det tolkar, socialtjänst, sjukvård, tandvård…… Enkelt 100 000 kr/mån. På ett år 1,2 mkr. Snittid innan beslut 1,5 år, alltså 1,8 mkr. Även om personen skulle jobba (sker sällan) och få nettolön 20 000 kr och betala hälften av lönen så skulle det ta 15 år att betala skulden.

  3. Man få hoppas att dom använder sig av biometrisk identifiering på dessa turister, så han inte dyker upp som Demha Nisay i Oktober och är 12 år.

Kommentera