Arabernas egentliga problem med judarna


av Fred Maroun  •  14 maj, 2016

  • Arabvärlden accepterar än i denna dag inte konceptet med en judisk stat i någon storlek eller form. Inte ens Egypten och Jordanien, som undertecknat fredsavtal med Israel, accepterar att Israel är en judisk stat, och de fortsätter främja antisemitiskt hat mot Israel.

  • Under Israels befrielsekrig rensades judar ut från Gaza, Västbanken och östra Jerusalem, och under åren som följde genomfördes etniska rensningar av judar i resten av arabvärlden.
  • Judar kräver rätten att existera, och att existera som jämlikar, i det område där de funnits och hört till sedan över 3 000 år tillbaka.
  • Vi vill hellre tala om att konflikten handlar om ”ockupation” och ”bosättningar”. Judarna ser vad radikala islamister nu gör med kristna och andra minoriteter, som också fanns i Mellanöstern tusentals år innan den muslimske profeten Muhammed ens föddes.
  • Arabernas egentliga problem med judarna är att de överhuvudtaget existerar.

Gatstone_jeruslamem

Vi araber är väldigt duktiga på att kräva att våra mänskliga rättigheter ska respekteras, åtminstone när vi bor i liberala demokratier i till exempel Nordamerika, Europa och Israel. Men hur är det med vår respekt för andras mänskliga rättigheter, i synnerhet judarnas?

Om vi tittar närmare på vår attityd mot judar, både historiskt och i nutid, inser vi snabbt att den bygger på en vägran att ge judarnas deras mest fundamentala mänskliga rättighet, en rättighet utan vilken alla andra mänskliga rättigheter är värdelösa: Rätten att existera.

Rätten att existera i Mellanöstern före 1948

Antisionister påstår ofta att innan det moderna Israel fanns, kunde judar leva i fred i Mellanöstern, och att det är etablerandet av staten Israel som har skapat den arabiska fientligheten mot judar. Detta är lögn.

Läs vidare


2 responses to “Arabernas egentliga problem med judarna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: