Övervakar 90 moskéer

Tyska underrättelsetjänsten övervakar 90 moskéer efter tecken på terroristverksamhet.  Den tyska federala byrån för skydd av konstitutionen (BfV) har uttryckt växande oro över moskéer som kan kopplas till terrorism. ”Vi är oroliga för att det finns så många moskéer i Tyskland som vi måste titta på”, säger Hans-Georg Maassen som leder den inhemska säkerhetstjänsten.

Han berättade för tysk TV att de letade inte bara på etablerade moskéer utan också vad han kallade ”back-yard” moskéer. Dessa ej officiella moskéer leds ofta av självutnämnda imamer som ofta försöker förmå sina anhängare att göra ” jihad”.  Maasen sade att Tyskland måste allvarliga ta itu med problemen med islamisk fundamentalism och  kräva att det muslimska samfundet hjälper till.

Säkerhets chefen talade också om det ständigt närvarande hotet om en terrorattack på tysk mark från de entusiastiska muslimerna i  islamiska staten. ”Risken ser vi som mycket allvarlig. Det har ökat under de senaste månaderna i Västeuropa ”, hotet från den islamiska staten är komplext”, ”vi måste ta hänsyn till flera attackscenarier, genomförda av olika terrorgrupper på olika platser över flera dagar.”

Hans uttalande kommer efter rapporter om att det  muhammedanska terrornätverket i Europa är mycket större än vad den  europeiska polisen hade trott tidigare i år.

LÄNK

9 thoughts on “Övervakar 90 moskéer

  1. Mina uttalanden, att kalla moskeerna för stridsledningscentraler
    var kanske inte helt fel.
    Med tanke på islams ambition och koranens direktiv så känns det
    naturligt med den funktionen.
    Alla muslimer är muslimer!

  2. Saudiarabien förbjuder kyrkor men bygger moskéer i Sverige. Är de styrande i Sverige både blinda och genomkorkade?

  3. Hur kan det vara möjligt att hela västvärlden har förstått vad som pågår inom islam, i deras moskeer och på deras möten?? Men inte Sverige??
    Vad är det som gör att Sveriges regering , hela 7-klövern inte fattar? Är det inte typiskt svenskt, att jamsa med och fjäska istället för att slå näven i bordet och säga, NOG? Nu räcker det. Vad är det som gör att Löven inte klarar eller ser detta? Han skall ju värna om folket – sitt folk, inte muslimer som utbildas till terrorister. Staten finansierar denna verksamhet till råga på allt. Kom inte och säg att det är vårt regelverk för då får man ändra på det. Vi kan inte finansiera hela världen så nu får det vara nog. Öppna ögonen och se vad de andra ser och agera som de andra gör!!

    • Beror på ett kraftigt sjunkande IQ och en mediakår med klena förståndsgåvor.

  4. Ett land utan muslimer är garanterat ett land utan moskéer, enkelt kanske alltför enkelt, det önskas ”utmaningar” dvs problem ?

Kommentera