50% vill förbjuda tiggeri

Enligt en ny sifo undersökning beställd av  SvD vill 50% av de tillfrågade förbjuda tiggeri.  27% är emot ett förbud och resten vet inte. Jag tror att de inte törs ta ställning

Självklart visar denna undersökning skillnaden mellan SD och V med de övriga mitt emellan. Hela 90% av SD anhängare vill ha bort dem – med all rätt.

Det finns redan en lag men den tolkas så olika så den kommer säkert att skrivas om eller förtydligas.  Min tolkning är att det är förbjudet att samla in pengar utan tillstånd i Sverige. Tiggarna saknar tillstånd dels att samla in pengar, dels att vara i Sverige mer än 3 månader.

-Om ett  förbud mot tiggeri införs i Sverige skulle det innebära att flera grundläggande fri- och rättigheter inskränks. Detta finns att läsa i  Dagens samhälle .  Vad har tiggeri med yttrandefrihet att göra?  Var och en har rätt till sin uppfattning för vi lever väl i en demokrati?  Tror jag !

Min önskan är att detta förbud förtydligas så att vi slipper att ha dem sittande vid alla butikers entreer och att de följer efter på parkeringsplatser med sin mugg.   De antastar en när man står och skall betala parkering på Heden i Göteborg och detta resulterar i att jag inte kliver ur bilen i stan utan spray i handen.

Sverige hjälper Rumänien och Bulgarien att ta hand om sina egna så nu är det dags att de betalar tillbaka genom att göra just det. Ta hand om sina egna – det är inte vårt ansvar.

4 thoughts on “50% vill förbjuda tiggeri

  1. Barnäktenskap och könsstympning är ju väldigt utbrett i Sverige idag . skriver:

    Många i Sverige vill inte bli betraktade som rasister.

    Hur stark är denna rädsla hos befolkningen generellt och hur stor påverkan har den?

    Det känns inte bra att se hur människor uttrycker sin avsky framförallt på facebook gällande de som röstar på SD.

    Givetvis känns det inte bra att se hur människor uttrycker sin avsky framförallt på facebook gällande de som röstar på SD.
    Hur en drar precis alla över en kam, detta blir för mig mycket oroande.

    Många uttrycker sin avsky mot de som röstsr på SD eller om att de som sympatiserar med SD enbart är rasister blir jag ärligt ledsen.

    Det är beklämmande vad lätt blivit idag att kalla någon rasist för att du har en annan åsikt gällande invandringspolitken.

    Ännu en situation är att de rödgröna vill inte att vi ska använda samlingsnamnet ”invandrare” utan alla som är i Sverige är svenskar.

    Då är min motfråga, varför vill en så gärna sätta epitetet rasister på SD sympatisörer ?

    Varför värna om att inte placera någon/några i grupper, samtidigt som en direkt vill kalla andra för ”rasist”.

    Varför är de som röstar på SD anhängare och inte väljare som i övriga partier?

    För mig är hatet så stort att jag undviker att säga att jag röstar SD för att slippa diskussioner med människor där hatet lyser i ögonen.
    Du kan aldrig övertyga någon som har hat i sina ögon.

  2. Att tiggarna fortfarande sitter kvar bevisar hur svag och okunnig vår regering är.

  3. I Sverigestan är det minoriteterna som bestämmer. Men då får vi också stå ut med t.ex Mp och S, och med en tiggare i varje butiksdörr. Stefan Löfven kan ju inte lagstifta bort fattigdomen, säger han. Men ingen har väl beställt detta av honom.
    Det gäller ju bara att följa EU:s krav på egen försörjning. Den har ju aldrig prövats än Stefan Löfven!

  4. Apropå tiggarnas fräckhet. I Linköping förra sommaren gick tiggarna omkring bland uteserveringarna och skramlade med muggarna på borden åt dom gäster som satt närmast trottoaren. Sedan undrar jag om tiggarna får placera sig som många av dom gör, ungefär 1 – 1,5 meter från väggen. Om en butiksinnehavare vill ställa ut en trottoarpratare så måste han/hon/henom/gubbkärring så finns det regler för placering så att synskadade inte skadar sig och att det inte utgör ett hinder för gående.

Kommentera