LO och S


Har ni hört historien om att LO och deras olika förbund är partipolitiskt obundna?

Har ni haft svårt att hålla er för skratt? Framför allt borde ni som röstar på SD, M, C, KD, L och jobbar inom något LO-yrke sätta skrattet i halsen. Tror ni att LO och ert fackförbund bedriver en agenda oberoende av vilka partier som sitter i regeringen och vem som är statsminister? Titta då på den här bilden från dagens 1:a maj-firande och ställ er själva frågan om LO bryr sig mer om partiet än om oss löntagare?

Skärmklipp


8 responses to “LO och S

 • Observator X

  Sanningen är den att fackföreningarna i Sverige idag är kontrollerade, styrs med hjälp av några korrupta i ledningen.
  Lönerna inom LO har ju genom åren knappt följt inflationen. Det är klart att det är styrt.
  Dessutom: En yrkespolitiker leder organisationen…en politiker!
  Riktigt illa blev det när Wanja Lundby-Wedin tog över. Det var år av underkastelse.

  Utanför LO, Polisförbundet(polisfacket), riktigt illa där…det kan ingen ha undgått.
  Sjuksköterskefacken, uselt efter alldeles för många år på högskolan och dess flummande.
  Lärarfacken, se ovan. Efter 3,5 år på den, mest förmodat, sämsta högskoleutbildningen i Sverige så går de nybakade ut i lågbetalda och högt arbetsbelastade jobb.

  Spelar ingen roll om det är TCO eller LO förbundet tillhör, det är ruttet hela vägen.
  Precis som Sverige i stort, ruttnar på många sätt och vis.
  Det är tragiskt, för fan.

  Gilla

 • dave

  Sd startade väl ett fack, eller minns jag fel. Löntagarna tror jag det hette.

  Gilla

 • Wally Walrus

  Idioten på bilden lyckades inte ens få ett jobb under högkonjunktur men så blev fanskapet fackpamp istället. Det säger en hel del om dem s k arbetarrörelsen som styrs av gödgrisar utan tillstymmelse till moral.
  Folk måste vara lobotomerade i detta land.

  Gilla

 • Bosse

  Hela Kalles uppenbarelse skvallrar ju för alla som vill se att han suger åt sig en alldeles för hög del av fackavgifterna själv (95750/mån). Lyssnar man sen på vad han har att säga så blir ju allt uppenbart.

  Gilla

 • jockfall

  Utan LO faller sossarna som en stor sten, utan sossarna faller Lo som en stor sten. Fiffel å båg över hela linjen. OBS! Stora stenar!

  Gilla

 • Pettersson

  LO-facken (vissa avdelningar) sponsrar också bloggen ”Inte rasist men idiot” som bara ägnar sig åt att förfölja Sverigedemokraterna, inget annat.

  https://petterssonsblogg.se/2015/05/02/inte-rasist-men-2/

  Gilla

 • Involuntarium

  LO en kollos på lerfötter eller är det så att LO är inget utan sina medlemmar? LO och anslutna fackförbund har ju använt mantrat från start ”ensam är inte stark men tillsammans blir vi starka”. Det fanns en tid då fackens representanter arbetade för sina uppdragsgivare, fast det är ju rätt länge sen nu!

  Fackets representanter har allt sedan Löntagarfondena infördes, arbetat för att berika sig själva och struntar helt i sina uppdragsgivare!

  Hur många svenska arbetstagare har besökt LO borgen i Stockholm? Knappt någon! LO borgen är en värld där en kollektivanställd fabriksarbetare känner sig mest bortkommen!

  LO byggnaden belägen på ett av stans attraktivaste lägen! Dyr inredning här har inget sparats allt genomgående högsta kvalité och arbetstagarna som arbetar i byggnaden tjänar betydligt mycket, mycket mer än den fabriksarbetare de säger sig företräda!

  Enda gången något hörs och syns från LO borgen är vid någon kris, affär och när centralaförhandlingar strandar, då måste de visa sin pondus! I bland måste de ut och det sker oftast den 1 maj. Det är ju självklart att visa upp sig för sina uppdragsgivare någon gång ibland men för övrigt vill man helst inte bli störd av några triviala fabriksarbetar löntagarproblem!

  Löntagarproblemen ska ju självklart lösas i första linjen, alltså lokalt på arbetsplatsen, annars löses Löntagarproblemen av den lokala fackavdelningens ombudsman och går inte det då blir det centralförhandling och dit är det fruktansvärt långt!

  LO ledningen vill ju helst leva livet som Sveriges nya adel och frottera sig med gräddan av Sveriges socitetsliv, på precis samma sätt som ledande socialdemokrater!

  Skulle vara ytterst intressant att få kännedom om vilka vanliga fabriksarbetare som ingår i umgängeskretsen runt LO ordföranden och då menar jag inte bara nuvarande utan och så tidigare individer som innehaft högre befattningar inom LO men även fackföreningsledare!

  Det gäller ju som alltid att hålla pöbeln kort, förlåt fabriksarbetarna de man säger sig företräda!

  När fackpamparna förhandlat bort din anställningstrygghet, den du så självklart har enligt lagen om anställningsskydd, då blir mantrat ””vi i facket arbetar ”inte” för någon enskild individ utan vi arbetar för hela arbetarkollektivet! Vi gör det som gynnar kollektivet!””

  Så trots fack och LO anslutning står du som arbetstagare rätt ensam när det krisar för just dig på din arbetsplats!

  Med andra ord du står där ensam med din kris och dina bekymmer!

  Det går att med lätthet säga,

  ””fråga aldrig vad LO och facket kan göra för dig, fråga dig istället vad du kan göra för LO och facket””!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Var ligger lojaliteten? Medlemmarnas väl och ve? Eller socialdemokratins…. inte konstigt att DE FLESTA LO-medlemmar röstar SD. De borde göra myteri inom LO.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: