Stäng

Förbud mot Burka

Den Bulgariska staden Pazardzhik har blivit den första staden  i landet att förbjuda folk från att bära heltäckande ansiktsmasker , inklusive den islamiska burka. I kommunfullmäktige röstade 39 röster för förbudet och två emot. 

”Jag är trött på att höra att Pazardzhik är burka staden”, säger borgmästaren Todor Popov. ”Vi vill säga högt att vi inte är en burka stad , utan snarare en stad med ansvarsfulla människor .”

Förbudet gäller endast för offentliga platser omfattar inte hem eller kyrkor och undantag görs för ansiktsskydd som används för medicinska ändamål. Brott mot förbudet kan medföra böter på motsvarande cirka 1500 Svenska kronor  cirka 5000 svenska för upprepad brottslighet.

LÄNK

13 reaktioner på “Förbud mot Burka

 1. I Sverige går man en annan som man tror smartare väg för att ”hjälpa” dessa efterkomna nomader,att leva kvar i sina egna seder och bruk.
  Detta dårskap innebär nu som vi vet skilda bad och simundervisning på många av landets orter.Folkpartissan och kommunlrådet Winberg anser,att
  detta är OK.En bild på denna bakåtsträvande ”politiker” finns att beskåda:
  http://www.hd.se/ScaledImages/644×429/Images2/2016/4/29/SES%20Maria%20Winberg%20Nordstr%c3%b6m%20(FP)%2019.jpg?h=2085fb13f6c890772d691149f3056a63&fill=False&cut=False&ql=Undefined

  1. Skulle kanske tillägga,att det är denna typ av islamkramare som gör att landet ser ut,som det gör !!!!! 🙁

   1. Den dummare hälften av befolkningen röstade ju för detta.
    Vad kan man mer förvänta sig av mindre bemedlade?

 2. 17 afghaner och 1 somalier vill inte har några barncyklar. Det stod faktiskt också ”mopeder”. Då får de säkert också ta mopedkort gratis. Tänk om alla svenska killar och tjejer fick gratis cykel och eller moppe och mopedkort!
  Men raggen restes på Sara när hon förstod att Niklas ifrågasatte om de var barn. Jag vill tro att dessa ”goda” människor innerst inne vet om att de är helt fel ute.

 3. I Sverige beslutas detta……………..

  Diskussionerna varje år om skolor ska få hålla sina avslutningar i kyrkan tycks ha nått vägs ände. Riksdagens utbildningsutskott beslutade på torsdagen att lagen ska ändras så att skolor får rätt att hålla avslutningar i kyrkan.

  1. Kvinnan som svarade på telefonsamtalet…..är det så svenska kvinnor (inte) tänker ?
   Hur har dessa kvinnor vuxit upp, varför har de inte lärt sig att ifrågasätta, mycket märkligt.
   Landet Sverige är farligt för de etniska svenskarna, min personliga uppfattning. Undrar om hon har egna barn, barnbarn och åldriga föräldrar ?

   1. Undrar också om denna omsorg om ”utsatta” tidigare även omfattat t.ex. uteliggare och fattigpensionärer?

    Jag tror inte det då hennes snarstuckenhet tydligt visar att hon inte kan hantera verkligheten. Hon vill inte bli påkommen mitt i sin egotripp.

    Detta är en vidrig form av snobbism som jag hatar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: