Det ser dystert ut – rekordstora kostnadsökningar på grund av asylinvandringen


INVANDRING. Ni har säkert hört att regeringen säger att svensk ekonomi går som tåget och att de lämnat ett tillskott på tio miljarder till kommuner och landsting för att täcka kostnaderna för asylinvandringen.

Det är lite problem med detta, de tio miljarderna är lånade trots högkonjunktur och de kommer inte att räcka på långa vägar uppger uppger kommunernas organisation SKL i en ny prognos.

Inom kommunerna beräknas rekordstora kostnadsökningar på cirka 9 procent, bland annat som en följd av asyl- och flyktinginvandringen.

Landstingen har stora investeringsbehov och trots de effektiviseringar som görs beräknas kostnadsökningen bli cirka 5 procent.

Lena Micko, ordförande, SKL – Den ”puckel” av kostnader som staten har nu för flyktingmottagandet kommer, i takt med att de asylsökande får uppehållstillstånd, att överföras på kommuner och landsting. Det behövs skolor och bostäder, inte bara för nyanlända, och verksamheter som Komvux, socialtjänst, vård och tandvård behöver förstärkas. Det är en stor utmaning eftersom det redan idag är brist inom vissa personalkategorier såsom lärare, socialsekreterare och sjuksköterskor, säger Lena Micko, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

– Vi konstaterar att det behövs mer av generella och värdesäkrade statsbidrag för att kommuner och landsting ska klara de utmaningar de står inför, säger Lena Micko.

-Pettersson vet att att arbetare, pensionärer, sjuka och skolbarn får betala men misstänker att politikerna som ställt till detta klarar sig bra, men 87:an har ansvaret…


31 responses to “Det ser dystert ut – rekordstora kostnadsökningar på grund av asylinvandringen

 • Roger

  Si opp jobben , jobb svart ,ikke betal skatt til et system som ødelegger fedrelandet.

  Gilla

  • Áleks

   Håller med helt. Nu i vintras snöade det i Göteborg och för att slippa ta bort snön som vi skattebetalare har betalat för så skyllde dom på att det var ett extremt snöfall. Det hade snöat 20 cm. Alla bussar utomsocknes Göteborg kunde köra utan problem. Inom Göteborg var det istället stort kaos.
   Efter det sa jag till min chef att jag inte vill betala kommubnalskatt då samhällskontraktet är brutet.
   Det gick inte, sa han.

   Gilla

 • Nils Dacke

  Nu kommer svart på vitt det som varit känt under ganska lång tid, att enorma invandringen 2013-2015 kommer att belasta kommunernas/landstingens ekonomi stenhårt från 2017/ 2018, dessutom kom det ju en rapport förra veckan att migrationsverket räknar med en total invandring inklusive anhörighetsinvandring de närmaste 5 åren till 857000 !!!!. Det blir väldigt intressant hur svenska folket reagerar(om man reagerar) när kommunal/landstingsskatt höjs med flera kronor framöver. Det talas om uppåt 10 kronor för vissa kommuner. Det enda som rädda landet och medborgare är total stopp omgående samt ett återsändarprogram till respektive hemländer.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Är det fler än jag som börjar bli trött på att höra ordet UTMANINGAR, när svensk migrationspolitik debatteras och dess kostnader hela tiden skenar?

  ”SKL skriver i sin ekonomirapport att Sveriges befolkning väntas växa med cirka 590.000 invånare åren 2016-2019, varav 70 procent är utlandsfödda.

  I kombination med fler äldre människor och barn i skolåldern innebär det stora påfrestningar för kommuner och landsting att hantera.

  ”Vi konstaterar att det behövs mer av generella och värdesäkrade statsbidrag för att kommuner och landsting ska klara de utmaningar de står inför”, säger Lena Micko, ordförande för SKL, i ett pressmeddelande.

  Inte heller den starka ekonomin räcker för att kompensera för de ökade kostnaderna. Svensk BNP, som gick mycket starkt framåt 2015, väntas öka med runt 3 procent 2016 och 2017.

  Men åren därefter växlar ekonomin ned vilket kräver att staten skjuter till pengar till kommuner och landsting, annars finns en stor risk för kraftiga kommunala skattehöjningar, skriver SKL i rapporten.”

  Gilla

 • Stenbock

  S t o p p a p r e s s a r n a !
  Som ni alla minns från Köln och Nyårsafton,med över 600 olika brott varav många var av sexuell art (även våldtäkter). I dag fyra månader senare har man gripit ett av dessa s.k. ”gatubarn” från Marocko.Detta skedde av en ren tillfällighet,nere vid Bodensee.Lika långt från Köln,som vägen till Absurdistan !
  Naturligtvis slås detta gripande upp stort i alla tyska PK-organ.Nu väntar vi bara på att ytterligare hundratalet av detta drägg,av ren tillfällighet går i polisens garn !
  Liksom hos oss finns det ingen skam i kroppen hos dessa skribenter….

  Gilla

 • perarvidsson

  Ständigt dessa utmaningar.
  Ständigt dessa inkompetenta idioter.
  Hur har Sverige kunnat få en så inkompetent (feministisk) regering

  Hur kan svenskarna finnas att bli behandlade på detta sätt. Betala och alltid komma i sista hand.

  Gilla

 • eva

  I SR talade en dam från SKL. Skatterna skulle höjas väldeliga men invandringen skulle på sikt bli lönsam. Om alla kom i arbete….. Vilka arbeten och vilka skall bli arbetslösa för att alla invandrare skall få arbete? Som vanligt vad gäller det kommunala ligger konsekvensanalysen på obegriplig nivå.

  Gilla

 • Observator X

  Det riktigt underliga är att inga svenskar protesterar.
  Här erhåller många hundratusentals vanliga svenskar en pension vilken med rätta kan kallas för en oförskämdhet, inget annat.
  De allra flesta av oss kommer även vi att drabbas av detta hån. Men, inte en jävel protesterar…
  Därutöver kommer skattehöjningar samt att många kommuner ändå hamnar i en svår ekonomisk situation. Jag är tyvärr rätt säker på att många av dessa kommer att börja sälja av sina fastighetsbestånd samt energibolag, bara för att orka betala skulderna. För några års respit, alltså.
  Därefter inser de att skattehöjningar upp mot en 37-38% ändå är oundvikligt. I en första sväng, det vill säga. Nästa höjning går mot 40%-strecket.

  Ett land slår man sönder på detta vis, man förstör dess ekonomi, tömmer statens skattkista.
  Motorn i vart lands ekonomi är statens pengar…that’s it.

  Då kommer det intressanta, står svensken upp och börjar protestera eller är han/hon fortsatt underdånig och undfallande?
  Det, det ska bli intressant att se.

  Gilla

 • jgarn

  Kostnader för invandringen kommer vi ha under en liten tid, sedan kommer vinsterna säger statssvetsare Röfvén. Kostnaderna har vi haft sedan 1975 då sosseriet drev igenom att Sverige skall bli mångkriminellt, förlåt mångkulturellt.
  Vinsterna väntar vi fortfarande på, i 41 år har vi väntat. Hur liten är en ”liten tid” enlig skojaren Röfvén?

  Gilla

 • Trynbald

  Om 87:orna blivit korrekt informerade av stortrollen på fulmedia, hade opinionen och framförallt hade valresultatet 2014 sett annorlunda ut. Nu är det 70% som inte vill ta in flera bidragstagare. Staten kommer ju att höja skatten på löntagare med 5400 kr/år till det kommer kommunalskattehöjningarna. Vi ska betala vår egen undergång. Men det värsta är nog ändå kultuberikningen av individer som dom flesta inte vill ha här.

  Gilla

 • Sossesvin/ 7K-Röv

  Invandring från tredje världen skulle ju för fan innebära tidernas guldrush..

  Oj, det blev visst tvärtom. Hehe. Oj… Wooops. Gör om gör rätt. Hehe.

  Gilla

 • jan

  Fråga till Ban Ki-moon ..
  Hur många flyktingar tar Sydkorea emot?
  Svar: ______

  Gilla

 • Göran Andersson

  Det har det skrivits om på Petterssons redan 2013, och där har det talats om skattehöjningar på 10:- de närmaste 25 åren.

  Bistra tider, bistra miner* Uppdaterat

  Gilla

 • Involuntarium

  Lena Micko har svårt för terminologin precis som politiker i stort och de offentligt anställda tjänstemännen!

  De har ytterst svårt att använda rätt beskrivande ord, de har tagit efter näringslivets vokabulär av ordet problem och använder alltså ord med en helt annan betydelse ”utmaning eller utmaningar” utmaningar är och betyder något helt annat än problem!

  Att privat näringsliv använder ordet så görs det i ordets rätta bemärkelse men när politiker och offentligt anställda tjänstemän gör det så blir det bara ytterst banalt, eftersom att varenda etnisk svensk vet att uttrycket används för att förminska och negligera ”problem” till en lägre nivå än vad problemet egentligen är!

  Asylturisternas massinvällningen över de svenska nationsgränserna är både ett samhällsproblem och genererar stora ekonomiska problem! Både i stat, kommun och annan offentligverksamhet!

  Alltså det är inga utmaningar, utan stora problem! Ska det vara så förbannat svårt att förstå????

  Gilla

 • Lena

  Nu har moderaternas ledare ännu en gång ”satt upp fingret i luften för att känna hur vinden blåser”…………tänk om det är ”försent”.
  Varför inte tidigare……feghet !
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/m-oanmalda-hembesok-ska-minska-bidragsfusk?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20160428%3Am-oanmalda-hembesok-ska-minska-bidragsfusk%3Anyh
  Att fusk förekommer och har förekommit under decennier är ju verkligen ingen nyhet. Är inte landets bästa ….det absolut viktigaste……verkar inte så, tyvärr.

  Gilla

  • Involuntarium

   Kanske herrn i hushållet, ja vad heter han nu igen lustigkurren med indiskt påbrå, har tänkt till och givit hustrun en hint om hur en slipsten ska dras! Hembesök!!!!

   Det går bra att börja i alla asylturisters hem och hushåll! Det är ju de som kostar mest, blåslampa på asylturist kärringarna men även gubbarna så att de kommer i arbete! Här har AF, FK och kommunernas biståndsenheter ett jättejobb framför sig! De kan komma behöva nyanställa grovt manfolk men även grovt kvinnfolk till de här hembesöken arbetsuppgifterna!

   Det är en fin princip att var och en ansvarar för sin egen försörjning och bidrar genom inkomstskatt och arbetsgivaravgifter till samhällets fortlevnad och välstånd!

   Gilla

  • dave

   Var hon satte upp det fingret kan man undra. Djefla plog.

   Gilla

 • Kalla mig Joey

  Men… ? Hmm.

  Det var ju lönsamt med massinvandring. Det har många höga statsmän påstått länge nu. Vad hände? Har vi tagit in för få? 😳😳👦🏿👦🏿👎🏿👎🏿👎🏿

  Gilla

 • Grune

  Det är svårt att begripa det, men C:a 80% av sveriges befolkning är idioter.

  Gilla

 • malmobon

  När vi är klara med denna asylindustri, så lär kostnaden komma upp i vad staten har i lån 1,400 miljarder.
  Då är inte inräknat alla kostnader för sjukvård, minskade pensioner för de som arbetat, polis, skolor, förskolor…
  Är endast genom att bli medlem i SD som vi kan visa att SD växer.
  Just nu är det sjukdomar på medlemsregistret men snart ikapp igen.
  Se på Österrike. Där ändrades plötsligt migrationspolitiken när det stod klart att det blir en ny president för invandrarkritiskt parti.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Den omhuldade sk välfärden är snart bara till för dem som kan eller vill betala. Andra som har betalat i åratal med världens högsta skatter får stå där med Svarte Petter. Tack Sossar och andra godhetsapostlar.

  Gilla

 • Ståfräs

  Inga problem för godhetsknararkande ca 80% PK, som gärna vill höja sin skatt säg +15% samt minska sin pension med säg 15% allt för att inte bli kallade rasister.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Inte ens Löfven kan väl längre påstå att massinvandringen av kedjerökande ”högutbildade” araber och afrikaner någonsin kommer att vara en vinst för Sverige.
  De vill ju inte ens ha de jobb som eventuellt finns för dem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: