Det lönar sig att fuska

Anna Dahlberg på Expressen tar upp en sanning som borde skrämma såväl politiker som myndighetsutövare.

Regeringens utspel om att lägga sig på EU:s miniminivå gällande migration låter bra på papperet, men är i praktiken ett luftslott.

De tillfälliga uppehållstillstånd som regeringen aviserat, kan redan efter ett år förvandlas till ett permanent om vederbörande kan uppvisa ett anställningsbevis. M.a.o. är det inte längre skyddsskäl som avgör om en person får stanna i Sverige och ta hit sin familj, utan snarare förmågan att skaffa sig ett arbete, även om det rör sig om en skenanställning.

Dahlberg påpekar mycket riktigt att den svarta arbetsmarknaden kommer att blomstra, men också att släkt och vänner som driver ett företag kan anställa en person på lösa grunder för att personen sedan ska kunna visa upp papper på sin anställning och därefter få en underskrift på ett uppehållstillstånd.

Släkt och vänner kommer givetvis att vara ytterst behjälpliga, men Anna Dahlberg tar också upp viljan hos vissa organisationer och grupper. Får vi framöver se Facebook-grupper, ideella organisationer och manifestationer  som uppmanar till att ”Anställa en flykting ett tag och hjälp denne att få permanent uppehållstillstånd och ta hit sin familj!” Ett inte helt otroligt scenario.

Även aktörer som Arbetsförmedlingen kan komma att påverkas. Varför motivera nyanlända att ta skattesubventionerade jobb om de ändå inte är garanterade ett permanent uppehållstillstånd? Varför utbilda sig? Hur kommer situationen se ut för de anställda på AF när de nyanländas framtid hänger på ett jobb?

”Här bygger man medvetet upp ett system som kommer att leda till systematiskt utnyttjande och fusk. Det tar i dagsläget åtta år innan ens hälften av alla nyanlända har kommit i arbete i Sverige. Och bara hälften av dessa har ett helårsarbete som går att försörja sig på. Exakt vad är det som får regeringen och alliansen att tro att flyktingar plötsligt ska kunna ordna ett riktigt jobb på rekordtid?”

Sjuklövern, dvs samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna står bakom detta. Det är de vi ska skuldbelägga och Dahlberg tar här upp reformen om arbetskraftsinvandring från 2008 som skulle göra Sverige till världens mest öppna land för just denna, men som istället fick se fusk och utnyttjande i stor skala.

”Skyddsskäl är skyddsskäl. Jobb är jobb. Om en flykting med ett tillfälligt uppehållstillstånd inte längre anses ha skyddsskäl ska han eller hon utvisas eller hänvisas till ett så kallat spårbyte. Vi har redan ett system för hur människor som är i arbete ska kunna jobba kvar i Sverige. Det sista vi behöver är ett nytt, parallellt snabbspår till put med noll koll.”

Dahlberg missar att Sverige är Sverige och att Sverige inte är likt andra länder. I en tidigare artikel på Petterssons kunde ni läsa författaren och debattören David Eberhard förklara att rädslan hos svenska politiker och myndigheter ligger bakom den katastrofala integrationen och den skenande kostnaden för asylindustrin. Därav är de tillfälliga uppehållstillstånden bara ett i raden av uppbyggda luftslott.

”Ingen kommer att ta miste på den svenska signalpolitiken: Här premieras fusk medan ärlighet straffar sig.”

Så sant Anna, så sant.

Expressen

13 thoughts on “Det lönar sig att fuska

  1. ”Ingen kommer att ta miste på den svenska signalpolitiken: Här premieras fusk medan ärlighet straffar sig.”

    Inte förvånande,då Sverige är en skurkstat som styrs av de grovt kriminella sjukklövern uppbackade av 87 an dumskalle.
    Sverige måste anses som en enpartistat och alltmer en diktatur.

  2. Sverige har fyllt flykting”behovet” för decennier framåt. Det är hög tid nu att sätta totalt stopp vid gränserna; att börja avvisa de som har fått avslag; att börja dra in PUT/TUT/Medborgarskap för de som missköter sig eller begår allvarligare brott; såna som dom döms till fängelse för typ 2 år eller mer.

  3. Så lät hon inte inför valet.Hon har inte bara vänt kappan efter
    vinden,hon har även vänt den in och ut.
    Man frågar sig om hon har vaknat eller om det beror på att
    hon vill ha dörren på glänt åt båda håll beroende på vartåt
    det kommer att luta i framtiden.
    Jag tror på det senare för det skrå hon tillhör har ju inte gjort
    sig kända för att ha kurage.

  4. Det är som vanligt, man skriver reglerna så att det skall vara lätt att fuska. Man vill egentligen inte lägga sig på en miniminivå vad gäller invandring, ville man det hade man gjort om reglerna så att det inte skulle vara lätt att fuska. Och inte belönat fusk.
    (Om regeringen vill hindra fusk så kan dom, se bara på alla restriktioner man infört för att hindra svartjobb: t.ex måste du redovisa alla belopp över 10000kr du sätter in på banken mm)

  5. Man blir bara mer och mer rädd för framtiden med tanke på kostnader och islamiseringen av vårt land, snart återstår bara aktivt motstånd enligt civilt motstånd icke våld principen. Vanligt folk kommer senast 2018 att få upp ögonen, det är då överrullningseffekterna i ekonomin kommer till kommunerna och skatten måste höjas med kanske flera kronor i varje kommun alternativt våldsamt kraftiga besparingar. Enda ljuspunkten nu är att det är valår 2018.

  6. @Mary Agnes – Ja, men är det inte så att tack vare Anna Dahlberg (och Pettersson) som vi, folket, får kunskap om vilka ”falska” möjligheter det kommer att finnas för att mygla in släkt, vänner och de som betalar i den svenska arbetsmarknaden och då få permanent uppehållstillstånd.

  7. Att fusk lönar sig bättre i Sverige om man kommer från ett
    annat land står utom allt tvivel, hela flyktingindustrin bygger
    på att oavsett om vi inte har ett enda bevis på att den person
    han uppger sig vara, så släpps allt in, här dräller det runt
    tiotusentals figurer som vi inte vet vem dom är, och bland
    dessa som varit här i flera år vet vi inte ett förbannat dugg vad
    dom döljer i sitt förflutna?

  8. Det är hög tid för det pursvenska folket att se om sina hus och hem snarast möjligt om man vill ha ett någerlunda drägligt liv framöver. Kreativ skatte och inköpsplanering är en bra början.

  9. Till stöd för det Anna skrivit om så har ju regeringen också utvidgat ROT-RUT-avdragen samt avser att sänka momsen på vissa tjänster. Alltför att det ska bli lättare att införa fejk-jobb.

  10. Sverige styrs av aningslösa idioter! Sen kan man ju undra hur det blivit så illa. Kommer ni ihåg Göran Person som inte ville ha ”social turism” till Sverige? Kanske dags att Göran ser till att Löven och det andra patrasket i regeringen sparkas…jag menar han har väl ett visst inflytande över S fortfarande!? Sen kan man ju tycka att Person var en buffel men han var i alla fall mer klarsynt och mindre politiskt korrekt än de arma intellektuella mikroberna som häckar vid makten nu.

    • @Benny – ja det är så man önskar att Göran Persson kom tillbaka och räddar Sveriges finanser en gång till – även om det kommer att kosta.

      • Vi ska nog inte glömma att det var under hans regering som man stal några hundra miljarder ur pensionsfonderna.
        Nästan alla från hans regering har med honom inräknat rikligt skott sig och sett till att göra sig äckligt rika i kraft av sina ämbeten.

  11. Man blir chockad över den manipulativa politiken eller dess aningslösa skapare… och över att Expressen av alla tar upp detta. En klar känga till Alliansen – se för fan till att får ett stopp på detta.

Kommentera