Tre års fängelse för moskébrand

BROTTSLIGHET. 31-åringen som åtalades för moskébranden på Magasinsgatan dömdes på onsdagen till tre års fängelse för mordbrand.

”Boråsaren har hela tiden förnekat brott och sagt att han tänkte ta sig in i moskén för att sniffa bensinångor och slippa frysa. Då tappade han en plastflaska med bensin och tände sin tändare för att se hur mycket som spillts ut”

Osannolikt, anser rätten. Enligt domen har mannen tidigare ”gett uttryck för främlingsfientliga åsikter” och han var medveten om att byggnaden var en moské.

Pettersson noterar en rätt udda bortförklaring, ”tände sin tändare för att se hur mycket bensin han spillt ut”. Nåväl, läs mer på BT.se men de glömmer att nämna att boråsaren verkar vara en boråsare som heter Andreas Persson, född i juli 1984…

4 thoughts on “Tre års fängelse för moskébrand

  1. Det hände även mig när jag skulle kontrollera om allt runnit ur slangen när jag tankat. Det var så jag fick min helikopterplatta.

  2. Sniffa inte bensin. Om du måste så rekommenderar jag inte oljeblandad. Ett par vänner till mig höll på att dö av det. Länge sedan numera och bensinen används till annat har jag läst. När vi som unga sa ”tända på” så var det inte hus och bilar vi menade.

  3. Såklart att de dömer en Svensson stenhårt, 3 år….-det var hårt, men det var ju en riktig Boråsare, om det varit en ”Boråsare” då hade det blivit skyddstillsyn eller samtal med socialsekreteraren.
    Vilken rätt har en moske att finnas i Borås ?! Stridsledningscentraler för muslimer borde vara förbjudna!

Kommentera