8000-10000 IS-sympatisörer i Sverige

ISLAM. Upp till 100 personer i Borås sympatiserar med terrorgruppen IS och kan vara på väg att radikaliseras. Detta enligt polisen i Borås som gjort en kartläggning.

– Den siffran kan tyckas hög, men det ser nog likadant ut i hela landet, menar Tomas Jansson, polisområdeschef i Borås. Skrapar man på ytan så hittar man kanske mer än vad man trodde från början och vi har jobbat aktivt för att hitta de här personerna.

Sedan drygt ett halvår tillbaka arbetar två poliser i Borås heltid med att motverka våldsbejakande extremism och med att stoppa rekryteringen till IS. Mellan 80-100 individer som sympatiserar med IS, har de lyckats kartlägga. De allra flesta är bosatta i Borås, några enstaka i de övriga sjuhäradskommunerna.

Är de som ni kartlagt på väg att bli IS-krigare? – Nej, det kan jag inte säga. Det finns rekrytering inom gruppen och av dessa så kan några bli IS-krigare, säger Tomas Jansson polisområdeschef i Borås.

-Pettersson ser att polisen tror att det är likadant över hela landet och med tanke på Borås storlek har vi 8000 till 10000 is-sympatisörer i landet, om en procent av dem väljer att bli självmordsbombare eller någon annan sorts terrorism så har vi hundra galningar ute på gatornas trots Mona Sahlins arbete…

SVT

28 thoughts on “8000-10000 IS-sympatisörer i Sverige

 1. Det är otäkt och känns otryggt i landet och summat är väldigt mycket. Det finns risker.

 2. Sverige har 290 kommuner. Regeringen har tvingat samtliga kommuner att ta emot asylsökande. Nu vet vi att terrorister och IS-sympatisörer anlänt med flyktingströmmarna. Delar man siffran 9 000 med 290 får man 31. M.a.o. skulle det i teorin kunna finnas 31 IS-sympatisörer i varje svensk kommun. Nu är det inte så, eftersom storstäderna har ett större antal i sina kommuner. Men lek med tanken att det finns 2-3 stycken i mindre kommuner som Åmål, Arjeplog, Bjuv och Eda. Vilken skada skulle inte de kunna åstadkomma om ordern kom?

 3. Den siffrar är alldeles för låg. När någon sprängt oskyldiga i luften är det folktomt på muslimer i Malmö. De håller sig hemma för att om någon vit hade sprängt muslimer i luften hade de dragit igång en vendetta. Det är vad de är duktiga på så man ser klart att de med sitt agerande sympatiserar med dessa mördare, våldtäktsmän och kriminella. De är en typ av varelser, vildar som inte passar in i ett tolerant samhälle med sina normer och värderingar. De befinner sig tusentals år bortom allt vad civiliserat betende heter eftersom de följer sharia. Sedan har vi alla japaner, kineser, latinamerikaner, spanjorer, fransmän som också har sin lojalitet någon annanstans och bara är här för att dra bidrag.

  • Snart får jag kräkanfall så snart jag ser en bild av Stefan Löfven. Nu har han varit ute och rest och träffat utländska media.

   Till Financial Times klagar han på sitt folk för att de inte tycker som han. Underförstått skulle de vara glada och tacksamma att ha en sån som han till statsminister?

   Tänk om han kunde låta bli att ge intervjuer och skämma ut sig över hela världen! Man kackar inte i eget bo, särskilt när man som han och S + MP kört över sitt folk. Han skulle åtalas för landsförräderi!

 4. Svetsarn hade uttalat sig i Financial Times och uttryckt sin oförståelse över att Sveriges befolkning är så dyster när det går så bra ekonomiskt. Tänk vad otacksamma vi är. Att han inte förstår detta är ju förklaringen till varför vi har ett problem.

 5. Vid ev. Borgerkrig/inbördeskrig i riket Sverige i nära framtiden kommer
  krävas att alla gör ett ställningstagande. Då kan jag garantera att det finns
  närmara 1000000 (en million) människor(muslimer) i Svea Rike som
  kommer vara mera än villiga att hugga huvudet av dina barn min kära
  Svensson, Olsson, Pettersson, Johansson m.fl. M.fl…………….

 6. Kapacitet att halshugga resten av befolkningen och sedan ta över landet. Men då har de ju ingen som försörjer dem.

 7. Isis sympatisörer finns över HELA Sverige och dom njuter när kristna eller andra oskyldiga icke-muslimer dör eftersom ISIS handlar i enlighet med koranen.

  Musselmanernas mål är att islamisera hela världen. De följer ju trots allt pedofilen Muhammed, som också spred islam med våld och dödande.

  Ett Muhammedistan, snart nära dig, detta tack vare 7-klövern och övriga EU-pkister.

 8. …men en tröst är att det är fler som dödats av högerextremister än av islamister i Europa. Eller hur var det Mona Sjalin sa…?

  • Det var något i den stilen hon sa, minns jag. Och det förvånar väl knappast. Hon och andra pk-ister vurmar väl ganska öppet för Islamisterna och deras fan club.

  • is… det är något jag häller Kentucky Straight över och slår i vasken när spriten är slut.

  • Det finns folk och länder i Europa som inte är översvämmade av muslimer och annat dylikt ohyra. Dessa folk och länder kommer att pricka er. Typ på likadant sätt som Ryssland gör i Syrien.. och lär fortsätta att göra.

   Förresten, min sambo, C. är också utbildad “prickare” i Svenska Försvaret, även hon – och polarna – kommer en VACKER DAG att börja ta på sig hårda hanskar. :)))

   Vänta (INTE) och se!

Kommentera