Attentat mot muslimsk friskola i Malmö

INVANDRING. Polisen har ännu inte hittat den bil som setts köra från den misstänkt anlagda branden i Al-Salamah-skolan i Jägersro i Malmö sent i går kväll.

En polis i området ska ha hört en explosion av något slag i samband med att branden startade. Polisen såg även en bil som lämnade platsen. En annan polispatrull försökte lite senare stoppa bilen.

– I samband med det blev en av poliserna nästan påkörd av bilen. Det leder till att man skjuter verkanseld mot bilen, men den stannar inte, säger Mia Sandgren.

Vid femtiden på morgonen var branden fortfarande mycket kraftig och räddningstjänsten ska ha beordrat att skolans tak ska rivas för att underlätta släckningsarbetet. Enligt Skånska dagbladet är branden under kontroll.

-Pettersson är lite förvånad över hatmedias pådrag. SVT sänder live och alla de stora drakarna rapporterar. Jag som trodde att skolbränder var för vanligt att rapportera om.

Varje dag anläggs bränder på skolor i Sverige men då är det tyst, jag antar att det beror på att det inte är muslimska friskolor som brinner.

Artikel från november 2015 nedan.

Skolinspektionens undersökning av Al-Salamah skolan visar att skolan uppfyller författningarnas krav inom de områden som granskats.

Al-Salamah skolan är en arabisk friskola i Malmö med “en stark etnisk och kulturell medvetenhet”. Skolan anmäldes till Skolinspektionen den 26 mars. Anmälan påtalade missförhållanden på skolan avseende bland annat att:

  • Skolans rektor saknar rektorsutbildning
  • Skolans dokumentation stämmer inte med verkligheten
  • Vid lärares frånvaro ersätts inte med behörig lärare vilket leder till att eleverna inte får den undervisning de är berättigade till
  • Religionsundervisningen är inte saklig och allsidig
  • Olaga hot och kroppslig bestraffning används mot eleverna
  • Lokalerna är inte lämpliga och inget nytt material köps in
  • Obehöriga lärare med bristande kompetens sätts in i undervisning

Den 1 april yttrade sig Al-Salamah skolan om anmälarens uppgifter och Skolinspektionen besökte skolan den 18 juni och intervjuade rektor och representant för huvudmannen. Den 13 augusti besöktes skolan igen och då intervjuades 10 representanter för lärarna på skolan.

Efter sin undersökning bedömer Skolinspektionen att verksamheten vid Al-Salamah skolan uppfyller författningarnas krav inom de områden som granskats.

Al-Salamah skolan har en problematisk historia där man anklagats flera gånger för att bedriva en undervisning som inte är förenlig med skollagen och läroplanen. 1997 kritiserades Al-Salamah skolan av Skolverket för att ha censurerat elevernas läroböcker och 1999 kritiserades skolan av Skolverket för att utbildningen på skolan inte motsvarade grundskolans allmänna mål och värdegrund.

14 thoughts on “Attentat mot muslimsk friskola i Malmö

  1. Terroristen i Bryssel från malmö är ju fångad men han vägrar att berätta var han har gömt ryggsäcken………………..

  2. Detta är troligen inte nåt misstänkt ”rasist-attentat” utfört av svenskar för då hade tonläget varit ett annat.

    Intressant dock att branden verkar ha varit begränsad till skolans kök.. undrar vad man kokade ihop där som ska ha smällt såpass?

  3. Islamister måste vara helt begeistrade av eldslågor !
    Över hela Absurdistan lyses nu nätterna ständigt upp,av bränder i skolor,vanliga fastigheter,”asylboenden”,bilar och containrar ! Allans barn måste vara mörkrädda….

  4. Försäkringsbedrägeri? Enligt uppgifter på Flashback är ett nybygge planerat sedan länge , inga lån?

  5. Det är sannolikt

    1) sharia-polisen
    muslimfalang kontra muslimfalang; skolan verkar inte vara alltför extrem och är säkert måltavla för shariapolisen

    2) försäkringsbedrägeri

    3) fritös

    Flyktbilen, en typisk blattebil, har ev inget samband

    Media har orgasmisk bevakning; Arnstad är i sminkrummet

  6. Tur att ingen blev skadat – men- vi skall inte ha dessa skolor i Sverige !!
    De lever inte upp till den standard och de regler som vi har. De när islamistiska värderingar som inte hör hemma här. Detta är ju långt ifrån den enda muslimska skola som får kritik för att inte rätta sig efter vår skollag mm. De får ha sina skolor i de muslimska länderna – inte här. Vi måste sätta stopp, Det är inte så lätt med en mesig regering men förhoppningsvis fixas det snart……..

Kommentera