20-åring planerade terrorbrott i Sverige


ISLAM. En 20-årig man i norra Storstockholm misstänks för att ha försökt begå ett terrordåd i Sverige. I mannens lägenhet fanns flera beståndsdelar till vad som skulle bli en självmordsbomb. – Han ville göra någonting i Sverige, säger åklagare Ewamari Häggkvist.


Mannen häktades den 11 februari, och åtalas i dag vid Attunda tingsrätt misstänkt för förberedelse till terroristbrott.

Vid en husrannsakan hos mannen hittade polisen sex flaskor aceton, silvertejp, en mobiltelefon av äldre modell, samt burkar med rundkulor. Enligt Ewamari Häggkvist, kammaråklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål, finns även bilder från en övervakningskamera från när mannen köper en tryckkokare, samt kvitto från ett köp av en julgransbelysning. Mannen nekar till brott.

Enligt åtalet har han också sökt på nätet efter information om hur man tillverkar en bomb och om terrordåd utförda av jihadiströrelsen IS. – Bevisningen är så stark att jag väcker åtal, och det gör jag eftersom jag förväntar mig en fällande dom, säger åklagaren.

Pressmeddelande


8 responses to “20-åring planerade terrorbrott i Sverige

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: