SD-toppar frias


I mitten av februari vräkte gammelmedia på med rubriker om två SD-politiker som anmälts för förskingring.

Rubrikerna är alltid större när en SD-politiker står inför skranket och några problem med namnuppgifter råder inte heller i dessa fall.

Nu frias både Johan Nissinen och Anne Karlsson från misstankarna. Frias man innebär det att man är oskyldig och inget annat. Därmed har ännu ett av gammelmedias försök tillintetgjorts, IRM:s skribenter sliter sina hår med gråten i halsen och partikamraten som anmälde Nissinen och Karlsson lär ha ett och annat att fundera över.

JP


5 responses to “SD-toppar frias

 • huginomunin

  En liten kommentar: I svensk lagstiftning frias man inte och man är inte oskyldig bara för att man inte blir straffad. I svensk lagstiftning ogillas åtalet, dvs åtalet kan inte bevisas. Men åtalet kan aktiveras igen om ny bevisning framkommer. En liten men viktig skillnad mot t ex engelsk eller amerikansk lagstiftning. Av den anledningen kan man av och till se märkliga domslut. Och därför läggs många åtal ner av åklagare, som inte för en sak till domstol om han/hon inte är säker på att vinna.

  Gilla

  • Argus

   Inte riktigt sant det du skriver. Det är först efter att en åklagare beslutat om att inleda förundersökning och sedermera åtala en brottsmisstänkt som rätten tar ställning till åtalet. I detta fall har en åklagare inte ens funnit underlag att inleda en förundersökning. I Brottsbalkens 15 kap. finns även straffsatser för väckande av falskt eller obefogat åtal.

   Med andra ord är de polisanmälda oskyldiga i juridisk och all annan mening.

   Gilla

 • ossie

  Nu är det inga braskande rubriker i skitpressen, få se om de motvilligt publicerar med minsta möjliga bokstäver.

  Gilla

 • Grune

  SD-folk har blivit utsatta för många grova anklagelser men aldrig blivit dömda för något. ”Gammelmedia” och vår s.k. statsminister skulle istället bli ställda inför skranket för förtal och brott mot mänskliga rättigheter när t.ex. den som springer omkring och kallar sig för Sveriges statsminister står i talarstolen i riksdagshuset och kallar halva Svenska folket för nazister och fascister.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: