Sossepamparnas lyxliv

Ni vet det säkert redan. Socialdemokratiska pampar som säger sig representera de svaga och hela den lågavlönade arbetarklassen, lever själva ett lyxliv i det fördolda.

Inte bara de politiska pamparna lever flott, utan det gör också kretsen kring dem och som sedan länge känt också de fackliga topparna.

Icke desto mindre intressant är Expressens avslöjande att Göran Persson och kretsen kring honom lever ett liv som deras kära arbetarklass inte ens har råd att drömma om.

Socialdemokraterna är ett skattehöjarparti, såväl nu som då. I solidaritetens tecken ska vanliga medborgare avvara så mycket som möjligt av det man tjänar och dela med sig av detta till de som inget gör och inget vill. Att pamparna sedan går i demonstrationståg och sjunger lovord om den hårt arbetande och låginkomsttagande klassen, spär bara på hyckleriet.

Expressen har granskat kretsen kring Göran Persson och funnit en värld som sjuksköterskor, vårdbiträden, verkstadsarbetare, sopåkare och andra bara har läst om i romaner.

Göran Persson avgick som statsminister för tio år sedan. Den inre kretsen kring honom bestod av ministrar, statssekreterare, pressansvariga och riksdagsledamöter. Dessa fjorton personer, Göran Persson inkluderat, har på dessa tio år tjänat ihop en sammanlagd summa på dryga 250 miljoner.

Förutom nämnde Persson, nämns namn som Per Nuder, Björn Rosengren, Jan Emanuel Johansson och Thomas Östros. Samtliga tjänar idag miljoner genom egna företag, genom poster i olika styrelser samt bor i flotta villor, är ägare till flera lyxbilar och har ett leverne som en sopåkare sammanfattar på ett bra sätt.

”Fackpampar och sossar, det blir lite mera som romarriket. Äta till man är mätt, sen spyr man och så äter man lite till. Det är lite osmakligt.”

Göran Greider som spatserar förbi lyxvillor i hundramiljonerklassen i Djursholm, där f.d. sossepampar bor sida vid sida med artisten Björn Ulvaeus, finansmannen Fredrik Lundberg, idrottsprofilen Mats Sundin och andra medborgare som lever liv högt ovanför vanliga medborgare, sammanfattar det ganska bra.

”De har åsamkat arbetarrörelsen som gjorde dem möjliga en enorm skada. Jag tror att de har bidragit väldigt starkt till att sänka förtroendet för arbetarrörelsen i vid mening och för socialdemokratin i snävare mening.”

Så sant, så sant och detta hör man dagligen på jobbet. Den som tror att nuvarande partiledning och riksdagsgrupp står på den äkta arbetarklassens sida, lär bli mäkta besvikna…om man inte redan är det…när man märker att också de gör andra prioriteringar än de man som arbetare förväntar sig.

Expressen

9 thoughts on “Sossepamparnas lyxliv

 1. Så länge de trögtänkta Svenskarna fortfarande lägger sina röster som de gör blir det inte någon förändring under överskådlig framtid.

 2. Och på kongresserna står dessa penningkåta pampar hand i hand och sjunger internationalen och arbetets söner. Nåt värre hyckleri tror jag man har svårt att hitta, man vill spy åt det.

 3. Ah, Per Nuder han med köttberget, att det skulle bli så svårt för honom när 40
  talisterna skulle ta ut sin tidigare inbetalda pension. Som nu till stor del går till Gökungarna…. Och avgående politiker eliten som skall försörjas till pensionen

 4. Göran Greider kan väl se sig själv i spegeln och se om han ser en ur ”arbetarklassen”. Bara för att han klär sig och har frisyr som en uteliggare betyder det inte att han är någon arbetare. Jag tror inte han har så dålig lön på sin egen skattefinansierade hatmedia.

 5. Snälla någon. Det är verkligen inget nytt.
  Erlander fick en sexrummare i den nya husen på Marieberg
  Sossepampar har alltid roffat åt sig vad de kan.
  Borgarna är inte bättre. Reinfeldt fick ju nyss ett toppjobb i en amerikansk bank för sin hjälp när han var politiker. Han fick till och med kungens medalj för allt invandringsarbete.
  Så lyxpolitiker är verkligen ingen nyhet.
  JAG HAR SLUTAT RÖSTA, det är ingen ide.

Kommentera