Tillrättalagd kritik?


I en ny rapport riktar FN åter kritik mot Sverige. Vilken gång i ordningen vet jag inte, men har media tillrättalagt rubriken för att skapa opinion och påverka makthavarna?

I rapporten är FN oroade över diskrimineringen av romer i Sverige, rasismen mot judar, muslimer, afrosvenskar och romer, samt medias kroniskt negativa rapportering om muslimer”.

Kommittén som gjort rapporten uppmanar nu Sveriges regering att att vidta nödvändiga åtgärder för att romerna ska ges samma rätt till utbildning, sysselsättning, bostäder och hälsovård som det övriga samhället. Detta ska inte bara gälla romer som är medborgare i landet, utan också medborgare från andra EU-länder.

Per Olsson Fridh på kulturdepartementet säger att regeringen välkomnar kommitténs rapport som ska ligga till grund för regeringens arbete med mänskliga rättigheter. FN menar också att romer ska ges samma rättigheter som övriga medborgare, men har de då inte samma skyldigheter?

Exempelvis har romer samma skyldighet att följa de lagar som gäller i landet man befinner sig i och inte bara i landet man befinner sig i, utan också de lagar som stiftats av EU och som gäller inom hela unionen. Tremånadersregeln som säger att du bara får befinna dig i ett annat EU-land under max tre månader misskötts konstant med hjälp av organisationer och privatpersoner. Skyldigheten att försörja dig själv på ärligt vis och inte tigga pengar av andra, skyldigheten att betala för vård efter de priser som gäller och inte ta emot den gratis, skyldigheten att respektera vår allemansrätt m.m.

Rapporten som FN bygger sin kritik på är författad av regeringen själv och kompletteras av 18 organisationer som fått ge sina åsikter om läget i Sverige.

SvD

Rapporten på engelska kan laddas ned här (word-fil)

Det vore givetvis kul att läsa samma rapport från världens övriga länder och jämföra situationen i Sverige med dessa. Vidare vore det kul att få del av vilka 18 organisationer som fått lämna sina åsikter till FN. Att det är organisationer med en icke så opartisk agenda kan inte uteslutas.

Nu har Sveriges regering inte något tvång att följa rekommendationerna, lika lite som något annat land, men Sverige aspirerar på en plats i FN:s säkerhetsråd så nog lär vi få se vår feministiska regering smörja både FN och internationella organisationer för att nå dit.

Förövrigt är jag förundrad över att FN:s kommitté inte ifrågasätter diskrimineringen av skattebetalande svenskar som förbigås i bostadsköer, som tvingas köa allt längre till tandvård och vård, som inte får delta i jobbskapande åtgärder och som ibland får stå utanför enbart för att man är en vit person som har rötterna i landet sedan hundratals år tillbaks.

Dessutom har vår ”statsminister” mött FN:s generalsekreterare idag och lita på att den forne svetsaren lovat både det ena och det andra för att blidka Ban Ki-Moon. Rubriken till artiklarna är väl ändå ganska motsägelsefulla. I artikeln ovan får Sverige skarp kritik av FN, i artikeln nedan säger Ban Ki-Moon att Sverige är ett föredöme.

SvD


14 responses to “Tillrättalagd kritik?

 • Tony

  Men om diskrimineringen av Svenskar hade väl detta FN
  inget att säga, så den är väl helt okej? Så svetsaren kan väl
  fortsätta att diskriminera Svenskfödda pensionärer, ta mer av
  deras ynkliga pension och fördela det över Zigenare och Araber
  och annat löst folk?

  Gilla

 • Grune

  Känner inte butiksägare till att man skall kasta soporna på soptippen eftersom dom lägger dom utanför entréerna.

  Gilla

 • eva

  Borde inte FNs kritik över behandlingen av EU-medborgare rikta sig till de länder dessa människor kommer ifrån? Rumänien och Bulgarien? Varför skall vi anses ansvara för dessa EU-medborgare?
  Snart vill de väl att lagarna skall ändras till deras förmån också – immunitet(diplomatisk) mot alla rättsliga ingripanden, rätt att ockupera hus och mark efter eget skön och rätt till garanterad och av affären innanför tillhandahållen gratis tiggeriplats!

  Gilla

 • Petter (SD senast 2018)

  PK-sopornas avsikter är väl inte svåra att lägga märke till. Även om tillnyktring börjat ske på en del håll.

  Gilla

 • Argus

  Dags att kasta av oket av no-good NWO-drönare som parasiterar på hårt arbetande människor. Vi skapar ett FN 2.0 med bara västländer och utan politruker.

  Gilla

 • ÅMÅL

  INSTÄMMER MED ARTIKELFÖRFATTAREN!

  Gilla

 • Trynbald

  Det FN tokarna glömde bort var diskrimineringen av svenskar. Att ingen har blivit dömd för HMF mot svenskar som betalat och betalar skatt här är inget annat än brutal rasism. Lägg ner stora delar av FN dom har spelat ut sin roll. Nu vill dom att Falklandsöarna ska tillhöra Argentina fast dom hade folkomröstning där då nästan 100% ville höra till England. Ingen ville höra till Argentina. Det var samma visa när Åland folkomröstade då ville dom höra till Sverige. Nä det fick bli Finland.

  Gilla

 • Jan Milld

  Stefan Löfven f.d. svetsare? Närmare sanningen blir nog ”f.d. svetsare”.
  3.40 in här:

  Gilla

 • ÅMÅL

  FN = FolkförNedring.

  GLOBALFASCISM

  Gilla

 • Ludde

  Vi bör inte bara lämna EU, kanske även andra istitutioner som går under begreppt – till ingen verkilg nytta -.

  Gilla

 • Pensionären

  ”Medborgare från andra länder”. Vad har dom för rättigheter här??

  Gillad av 1 person

  • killeri

   Det står till och med ”romska medborgare från andra EU-länder” Vad är det för slags medborgarskap?

   Gilla

   • eva

    De är medborgare/utsatta från ”Tycka-synd-om-landet”. Gränserna är osynliga men utmärks av osynlig godhet och syndtyckeri.

    Gilla

 • ossie

  Dom lär väl få kritisera alla EU länder för vem ger andra länders medborgare alla tänkbara förmåner, speciellt tiggande ziggar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: