Video för 37 miljoner ska avskräcka afghanska asylsökande


INVANDRING. En film gjort på uppdrag av Australiens inskrivningsmyndighet gjort för att avskräcka afghanska asylsökande har haft sin premiär på afghansk TV,  den syftar till att förstärka uppfattningen att obehöriga resor till Australien är inte värt risken.

Filmen är en påkostad produktion som visar asylsökandes tragiska öden när de korsar Indiska oceanen. Filmen har kostat 6 miljoner australiska dollar att göra, det motsvarar c:a 37 miljoner svenska kronor. Filmen visades i fredags på två kanaler i Afghanistan, som är världens nästa största källa för flyktingar, bara Syrien är värre.

”Den var svår att titta på och gjorde mig mycket upprörd sa Ali Reza, en 18-årig skräddare om filmen. ”Jag vet att de var skådespelare, men dessa saker händer afghaner i verkligheten.”

Filmen syftar till att informera publiken ”om det meningslösa i att investera i människosmugglare, farorna med resan, och den hårdföra politik som väntar dem om de lyckas nå australiska vatten ”.

-Pettersson minns hur upprörda PK var över Sverigedemokraternas löjliga papper...

Mer på The Guardian

 


7 responses to “Video för 37 miljoner ska avskräcka afghanska asylsökande

 • ÅMÅL

   VIDEO 

  BONNIERS DREV MOT LENNART MATTIKAINEN

  Gilla

 • Janne

  Och i Härnösand planerar Migrationsverket för fullt att förlägga en lyxkryssare från det Amerikanska rederiet Ship Managers till stadens djuphamn. Ocean Gala är en av världens största och lyxigaste fartyg och har 1800 bäddar och all den lyx man kan tänka sig!
  Men, Willis Åberg från Migrationsverket är ändå orolig att standarden kan vara för låg, rummen för små och maten inte av tillräckligt god kvalite. ! Han är väldigt rädd att något skall hända dom boende, att dom skall ramla i vattnet eller så, därför måste säkerheten för dom boende prioriteras och säkerställas med alla tänkbara medel.
  Nu finns det fler storstilade planer från stormakten i dumhet, nära kontakter har knutits med ett Italiensk rederi som har sju lyxkryssare. Om dessa planer är dom än så länge mycket förtegna.
  Förhandlingar pågår också med Tore Ulff Charter AB om hyra av bostadsplattformer!
  Ibland så önskar jag att alla vettiga människor, företag och industri skulle lämna Sverige så att det bara blir svarta skallar, svenska vänsterskallar och politiska döskallar kvar! Undrar hur många minuter dom skulle kunna klara sig utan oss?
  Janne

  Gilla

 • malmobon

  Är som SD försökte göra men i större skala.
  Borde även Sverige göra. Sparat många tragedier och många idiotiska asylärenden. Humant.
  Regeringen med Löfven är totalt handlingsförlamad med gå Afghanska, Marockanska regeringen till ta tillbaka sina medborgare.
  Margot Wallström är portad snart i hela världen och mussarna pratar helst inte med kvinnor. Skall hålla sig hemma vid spisen.
  AKB är inget alternativ.
  Finns således bara Jimmie Åkesson kvar.
  Dra in deras bidrag.
  I stället för folk skall sitta flera år på flyktingboende och kosta pengar, så övertala dessa åka tillbaka. Frivilligt. Återvändarstöd.
  Finns ca 40000 från Afghanistan. Enligt beräkningar kommer det ta 13 år att få dessa kommunplacerade.
  Marockanska barn ett annat problem.

  Gilla

 • Mm

  I Sverige är man förbjuden att tala och berätta sanningen om invällarnas kommande problem i det nya landet.
  De skall få upptäcka det själva.
  Australien verkar ha många fascister, nazister, islamofober.

  Gilla

  • dave

   Det är väl därför det fungerar.

   Gilla

  • Fem idioter är fler än fyra genier - Dumokrati!

   Fler och fler förstår att ”nazister” överhuvudtaget inte finns eller har funnits annat än i Hollywoods karikatyrer och i några undantagsfall då psykstörda människor som tror på ”förintelsen” och alla andra lögner sprungit runt och ”heilat” och uttryckt att det var bra att de ”förintade” judar och andra. Ungefär som att uttrycka att jultomten är djurplågare för att han tvingar upp sina renar på vanskliga höjder..
   Men dem som ljugare med hejdukar idag sätter epitetet ”nazister” på är de med sunt förnuft och logiskt tänkande som vill styra upp och rätta upp tillvaron och lagföra lögnarna och alla deras lakejer.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: