Moderat kritik mot Reinfeldt


Postkodlotteriet propagerar för en ökad migration och mot alla som inte gör det.

Förra veckan var vår f.d. statsminister inbjuden till Postkodlotteriets årliga event och vad passade då bättre än att mannen som bär den största skulden för den situation Sverige nu befinner sig i, att propagera för en ökad invandring och mot varningssignalerna om en stundande kollaps.

Vår så starkt vänsterdominerade media valde givetvis att lyfta upp talet på förstasidorna och i SVT:s Agenda fick vi höra delar av den där individens tal som ingress till intervjun med arvtagerskan.

Nu består svensk media inte bara av vänstersocialister och det finns såväl borgerliga politiker och debattörer som sågat den där individens tal jäms med fotknölarna.

En av dem är riksdagsledamoten Hanif Bali, som uppenbart är besviken på sin förra partiledare. Jag misstänker starkt att flera moderata politiker står bakom de ord som Bali uttrycker på twitter.

Skärmklipp

Länken i Balis twitter går till Smålandsposten och en krönika som tidningens Jacob Sidenvall skrev igår, ”Öppet brev till Fredrik Reinfeldt”.

Krönikan är inte nådig mot vår förra statsminister och ett litet smakprov lyder så här.

”Ditt senaste utspel om att ”Jag har ägnat några veckor åt att träffa folk och fråga i detta kollapsens land hur julhelgen var. Hur var det att fira jul i kollaps?” är raljant. Du underkänner människors oro, människor som litade på att du och andra ledande politiker företrädde deras intressen. Intressen som att ha ålderdomen tryggad och att barnen får den hjälp de behöver i skolan. Nu varnar ekonomer för att staten behöver få in 30-45 miljarder under de närmsta åren för att täcka de senaste årens asylinvandring.”

Läs gärna hela texten här och ha i minne att Smålandsposten kallar sig för oberoende moderat.

En mycket läsvärd bloggare är Fredrik Antonsson, eller Sjätte mannen som han kallar sig. Antonsson titulerar sig som en moderat sörmlänning och inte heller han verkar uppskatta den där individens tal på Postkodlotteriets gala.

I ”Den humanitära despoten” sågar och kritiserar han sin f.d. partiledare så det står härliga till. Det här är ett litet smakprov Antonsson bjuder på.

”Han vägrar se socialförvaltningar som går på knäna, socialsekreterare som blir utbrända. Han vill inte se hur vården sakta men säkert är på väg att knäckas av bli utsatta för en överbelastning som Fredrik Reinfeldt själv är delaktig i. Han vill inte se hur det land han lämnade efter sig har fått sina utmaningar att hantera. Det är ingen kollaps om man jämför med Syrien, Libyen och Afghanistan, men det är en kollaps om man jämför med Norge, med Danmark, med Finland, med Estland och med Sverige för ett decennium sedan. Vilka skall vi jämföra oss med när vi pratar kollaps? De mest kollapsade länderna i världen, eller med våra grannländer?”

Ni har säkert egna exempel på moderata politiker och debattörer som önskar att vår förre statsminister kliver av scen för gott. Han lyckades få mig att välja ett annat parti i det senaste valet och den erfarenheten är jag som bekant inte ensam om.


21 responses to “Moderat kritik mot Reinfeldt

 • vesuvius

  Sverige och de bidrag som inte går till svenskar utan till folk från fjärran.
  http://www.morpheusblogg.se/2016/02/14/bidragslandet/
  Fler läsvärda artiklar på bloggen.

  Gilla

 • Mamma till hela världen

  Jag röstade på Moderaterna i 30 år. Aldrig mer… Hoppas att mina barn aldrig frågar vad jag röstade på.

  Gilla

 • Kent

  Det måste vara fel på rättssystemet när sådana inte sitter inne !

  Gilla

 • Erika

  Tummen upp för Hanif Bali – en modig man!

  Gilla

  • Fjodor

   Han har pk-frikort som invandrare. Därför får han säga som det är. Skulle en etnisk svensk göra samma sak skulle vederbörande bli totalhängd i media.
   Svensk media får mental kollaps när de ska bemöta Hanif Bali när de inte lyckas kasta rasist-epitet efter honom. I brist på saklig argumentation väljer man att tiga ihjäl debatten.

   Gilla

 • Tony

  Till och med hans egen Far tar ju avstånd från honom,
  och det förstår jag!

  Gilla

 • Tony

  När nu fanskapet har fått ett jobb på en Amerikansk bank
  vore det på sin plats att dra in hans Svenska Medborgarskap.
  Han har framställt hela Svenska folket som helidioter, och
  i flera olika sammanhang smutskastat Sverige och allt som
  Sverige står för, han har bland annat påstått att ingen utveckling
  kommer härifrån, utan allt kommer utifrån, och det enda rätt
  han har är att han själv härstammar från någon avlägsen
  Neger stam i Afrika, Synd att han inte fick framleva sitt liv där,
  då hade Sverige fortfarande varit ett bra land.
  Landsförrädare har Sverige ingen nytta av, så dra in hans
  medborgarskap!

  Gilla

 • Trynbald

  Man ska lansera en ny röd pissrännetablett vid namn Fredrik.

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Vill påstå att Reinfeldt har endast Två hjärnceller. En åker rullstol den andra har cancer.Det är min bestämda åsikt!!!!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jag upprepar igen, Fredrik Reinfeldt är en av de personer ur PK-eliten som kommer att åtalas för landsförräderi när den dagen kommer. Uppvaknandet blir smärtsamt och oerhört dyrbart för svenska folket men det blir nödvändigt att gå igenom denna process för att läka landet.

  Gilla

 • jockfall

  Det finns ingen politiker som behöver ta någon som helst ansvar för vad dom säger eller gör. Lönen tickar in ändå tills det är dags för jordfästning.

  Gilla

  • Urinvånare

   Just det här äcklet valde att leva på bidrag samtidigt som han jobbade. Han vågar inte gå utan livvakt i Sverige så länge han lever. Men det trivs han med, för det är skattebetalarna som betalar.

   Gilla

 • Vanlig människa

  Alltid lika provocerande när priviligerade människor raljerar över ”vanliga” människor. Fredrik tycker också –
  – Att vi inte har någon bostadsbrist eftersom att det inte var några problem att få tag på en lägenhet i kändishuset i Vasastan när han flyttade från Täby.
  – Att det inte är några problem att hitta arbete eftersom det bara är att ringa några gamla kontakter så får man ett arbete på Bank of America Merril Lynch.
  – Att det inte finns någon otrygghet eftersom det bara är att ta med sig livvakterna när man går ut.
  – Att folk inte borde vara rädda föra att testa nya arbeten eftersom man får ett avgångsvederlag på 156 000 kr / månad.

  Finns mer från Fredriks värld här

  Gilla

 • jan

  Reinfeldt är en äkta ironiker..

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Personligen anser jag att det skulle vara skottpengar på sådana grovt kriminella Landsförrädare.

  Gilla

 • Ettan

  Om inte Reinfeldt blivit partiledare och statsminister tror jag vi skulle ha en helt annan situation i Sverige idag. Tryggheten framför allt skulle vara bättre, men hans massinvandringspolitik påverkar brott, skola, vård, ekonomi, miljö mm. Det gamla Sverige som han förstörde på några år blir nog omöjligt att få tillbaka. Jag kommer påminna alla människor lagom innan nästa val och vara väl påläst då jag berättar. Svenskarna ska inte göra om samma misstag. Även om Anna K. B. inte delar hans åsikter har hon inte fördömt honom.

  Gilla

  • Elsa.

   Batra delar Reinfelds åsikter men vågar inte stå för dom framför en kamera.
   Hon röstar inte för sina egna åsikter, för då avslöjas vad hon tycker.

   Gilla

 • Gullan

  Sverige mår bättre när Fredrik Reinfeldt tiger.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: