Om EU spricker beror det på flyktingkrisen, det är helt avgörande att få kontroll på den.

INVANDRING. I ett reportage möter Dagens Nyheter kvinnan bakom Danmarks kontroversiella smyckeslag. Utlänningsminister Inger Støjberg (Venstre), som kallats ”kvinnan-som-aldrig-rodnar” och ”Danmarks Donald Trump”, säger själv att hon hanterar kritiken med humor.

Støjberg och hennes regering har drivit igenom över 30 flyktingåtstramningar, där den mest uppmärksammade är att flyktingars värdesaker ska betala deras uppehälle under asylprocessen, något som liknades vid Nazityskland i världspressen och fått kritik på hemmaplan.

I en barsk och omdiskuterad satirteckning i danska Politiken hälsade Støjberg god jul med att tända ljusen i granen, i granen hängde också en död flykting som pynt. Støjberg svarade med att publicera en bild på Facebook där hon klädde granen.inger stöjberg

Den danska offentligheten gillar självironi – och Støjberg är mästerligt medveten om detta, skriver DN.
Støjberg menar att det inte är så enkelt att det handlar om muslimer eller islam, och understryker att endast ett fåtal försöker förstöra dansk värdegrund. Hon menar att Europas tre stora utmaningar – flyktingkrisen, den högerextrema vågen och Brexit – alla bottnar i samma kris.

–  Om EU spricker beror det på flyktingkrisen. Och den högervåg som dragit över Europa beror också på flyktingkrisen. Det är helt avgörande att få kontroll över den.

-Pettersson håller med Inger Støjberg, det är helt avgörande att få kontroll på den okontrollerade invandringen…för EU, för islamismen, för skolan, för brottsligheten, för åldringsvården osv…

8 thoughts on “Om EU spricker beror det på flyktingkrisen, det är helt avgörande att få kontroll på den.

  1. Hörde Reinfeldt hålla ännu ett brandtal om flyktingkrisen. Det är klart, han känner väl att det börjar bränna och väljer att stå fast vid sin linje, det var nog en form av försvarstal. Men man måste fråga sig på vilket sätt vi hjälper nödställda genom att göra även de europeiska länderna dysfunktionella.
    När man flyger och säkerhetsrutinerna presenteras heter det att man först ska andas in syre så man själv kan fungera och sedan hjälpa sin granne. Likaså får man vid livräddning lära sig att inte dra någon i handen utan hålla ett föremål mellan som man kan släppa om panik utbryter. Men här ställer vi spjällen öppna och överväger konsekvenserna först i efterhand

  2. Helt klart kommer det att gå åt H-E med både Sverige och EU. Denna Kvinna Inger Ströberg har insett vad som redan har hänt med Europa. Enda sättet att få stopp på skiten är att stoppa alla bidrag till dessa gäst parasiter som är inbjudna av sju klövern. sju klövern har gjort sig skyldiga till mycket grova brott värre än Wennerström och alla andra som anses vara Landsförrädare. Jag anser att sju klövern skall ställas inför rätta för alla dessa bedrägerier som de gjort plus att de håller på med buksvåger politik. Stoppa dem nu gör kvar stad på allt de äger dessa så rika gods herrar t ex göran persson och alla de andra tjuvpaket som Svensk riksdag har.

  3. EU:s och Bryssels makt måste minska, Sverige kan följa Storbritanniens exempel och kräva förändringar i avtalet med EU. Tyskland och Frankrike ligger ute med gigantiska lån till Grekland, – EU är ett slags kedjebrevspel – till slut kommer det att falla ihop som ett korthus, det finns inga gratispengar, det blir alla Europas stater som får betala, dvs dess befolkningar….
    Det viktigaste nu är att hylla Polen, Makedonien med flera som säger NEJ till ISLAM, MUSLIMER, ARABER som vill ta över deras länder….LÅT SVERIGE BLI ETT SKRÄCKEXEMPEL ÖVER HELA JORDEN!!!

    • Yes! Swexit is the new word. We better go back to the Viking age then live in an islamic state.

  4. Apropå Dagens Nyheter………………

    DN vill ”chockhöja” arbetstiden för sina anställda.

    ”Chokhöja” för en journalist, är att man ska jobba lika mycket som alla andra svenskar, med vanliga dagtid eller skiftjobb.

    Dagens Nyheter vill säga upp de lokala avtalen om arbetstidsförkortning.

    Följden blir att alla anställda på DN för förlängd arbetstid.

    De som jobbar normal kontorstid får 2,5 timmars mer arbetstid per vecka, från 37,5 till 40 timmar.

    De som jobbar skift får upp till fem timmar mer arbetstid per vecka.

    Timmarna för skiftarbetare ska läggas ut som nya hela arbetsdagar, som kan bli 25-30 fler per år.

    http://www.journalisten.se/nyheter/dn-vill-chockhoja-arbetstiden

    • Yes! Swexit is the new word. We better go back to the Viking age then live in an islamic state.

  5. Danmark kommer ta bort stödet till muslimska friskolor hörde jag igår, men kan inte hitta det någon stans.
    Aarhus moské som haft många som åkt ner till Syrien och Irak för att kriga med IS kommer troligen bli den 1:a moské som kommer stänga.
    EU har redan spruckit.

Kommentera