Migranter glider före i bostadskön


INVANDRING. Älmhults kommun har tillhört de kommuner som inte kunnat ta emot de antal flyktingar som statsmakterna önskat. Orsak: Det har inte funnits lediga lägenheter.

Om sådana funnits skulle en kommun av Älmhults storlek ha tagit emot ett 50-tal flyktingar varje år. Något år har kommunen inte tagit emot någon flykting alls.

– Men nu vänder staten på kuttingen, säger Helen Bengtsson. – Alla kommuner ska ta emot flyktingar.

Detta enligt de nya anvisningsregler som gäller sedan månadsskiftet, för personer som har fått uppehållstillstånd i Sverige. Det innebär också att kommunerna inte har något val, utan att man är tvingade att tillhandahålla lägenheter för migranterna.

Därför har Älmhultsbostäders ägare, det vill säga kommunen, gett bostadsbolaget i fråga i uppdrag att tillhandahålla tio lägenheter.

– Vi är skyldigt att lösa detta, säger ÄBO´s ordförande Helen Bengtsson.

– Säger ägaren detta måste vi göra så. Till saken hör att det är stor bostadsbrist i Älmhults kommun, där uppskattningsvis 1 000 personer står i bostadskö.

Detta tvingas ÄBO bortse från.

Därför ska med andra ord flyktingarna gå före i kön? – I och med att socialförvaltningen hyr ett antal lägenheter är det så, säger Helen Bengtsson.

– Alla drabbas på ett eller annat sätt, säger Helen Bengtsson (S), ordförande i Älmhultsbostäder.

-Pettersson undrar varför inte regeringen tar steget fullt ut och lagstiftar om att alla ska ha rätt till bostäder i alla kommuner och varför inte lagstifta om att alla ska ha jobb, och sjukvård bums och, ja ni fattar…”alla drabbas” säger socialdemokraten Helen Bengtsson utan att berätta på vilket sätt nybyggarna drabbas.

Hoppas ni förstår vad som menas när regeringen pratar om snabbspår för invandrare…

Smålänningen

 


16 responses to “Migranter glider före i bostadskön

 • Lars Å Månsson

  Lade ju tidigare in en skrämmande länk,kring åldringsrånet i Malme under denna rubrik.Nu har jag en bättre,(om inte god) HBQ-aren,och tidigare utrikesministern i Tyskland,Guido Westerwelle har somnat in.
  C.Bildts bäste kompis,och en av dem som startade inbördeskriget i Ukraina, led av cancer..Tillsammans med Calle stod han på Torget i Kiew, och uppmanade befolkningen till inbördeskriget…Alt för att EU skulle få ett nytt fotfäste i Putins närhet.

  Gilla

 • malmobon

  Har skrivit detta tidigare, men tål att upprepas.
  Malmö kommunala bostadsförmedling har dekaler på taxi 232323 där det står. ”I vår kö blir ingen omkörd”.
  För det 1:a valde dem taxibolag som har varit i (blåsnings)väder när dem lurade VW på en massa leasingavgifter och KFM fick ägna en hel natt till att samla in bilarna.
  För det andra så kör bostadsförmedlingen över vanliga svenskar.
  Ger nyanlända lägenheter. Bakvägen. I det tysta. Återkommer med konkreta bevis.
  I vilket fall så är nyanlända berättigad till dyra lägenheter efter som etableringsbidrag (2 år) räknas som inkomst. MKB.

  Gilla

  • Mari

   Du fortsätter med bra kommentarer – ”I vår kö blir ingen omkörd”.
   Det är ju bara att beklaga att de ljuger även här. Jag tror också att det strider mot lagen. Kan ingen som blivit omkörd anmäla dem för att få ett prejudicerande mål.Risken är väl att vi blir besvikna men jag tror faktiskt att det är olagligt det som de gör. Det skulle nog skaka om i rättssalen en del.

   Gilla

 • Lars Å Månsson

  Vore det endast detta med bostadskön…Men när man läser vad som händer i landets pangstad Malme för man gåshud:
  Här en länk från senaste händelsen som Skånskan skriver om:
  http://www.skd.se/2016/03/18/93-arig-kvinna-ranades-pa-vigselringen/

  Gilla

 • Ingvar

  Regeringen är rasister och behandlar oss Svenskar som andra klassens medborgare. Trots att vi försörjer alla dom som väller in här.
  När nya hyresbostäder byggs är det inga svenskar som har råd med hyran .Däremot invällarna har råd, det är ju vi svenskar som betalar hyran åt dom.

  Gilla

 • jan

  Vi har en invasion av främlingar som får förtur till våra bostäder. Farsta har redan tagits över av främlingar. Jakobsberg är på god väg…
  En land som styrs av idioter …

  Gilla

 • Utvandrad

  Vänsterpacket importerar valboskap i en takt som aldrig kan matchas med att vinna över väljare till SD, (som är det enda partiet som skulle kunna rädda landet). Mitt råd är att lämna landet, klockan är kvart över tolv! Det som skett är irreversibelt!! I Juli eller Januari 2017 kommer garanterat fastighetsskatten tillbaka också, och så kommer det byggas på. Jag har sålt allt och det borde ni nog också göra.

  Gilla

 • lofas

  Det är väldigt viktigt att dom högutbildade nysvenskarna har en fast bostadsadress! Hur ska myndigheterna annars veta vart dom ska skicka alla bidragen?

  Gilla

 • Trindemanlindeman

  Är det något kommuner brukar vara bra på så är det att bryta mot lagar och statliga pålagor. Det finns en intressant avhandling av Viveca Warnling-Nerep ”Kommuners lag och domstolstrots” som belyser fenomenet. Konstigt att alla kommuner är så måna om att följa den här lagen..
  Pettersson kan få låna mitt exemplar av avhandlingen om han vill studera.

  Gilla

 • Britt-Marie

  Det är bara några få lägenheter. Sökande i bostadskön har ofta villor eller bostadsrätter som de avyttrar när de får en hyreslägenhet.

  Gilla

  • ossie

   Så alla sökande har ett eget boende redan ? Finns det inga ungdomar som vill ha en egen lägenhet. Ditt inlägg är ju så dumt så blommorna vissnar.

   Gilla

 • Jan Ivarson

  Brist på bostäder har varit och är en kommunal självbevarelsedrift.

  Gilla

 • Bo Lind

  Jo men många som står i bostadskön sedan tidigare har redan en bostad. Därför måste nyanlända gå före i kön, det är mer angeläget!

  Liked by 1 person

 • Grune

  Så länge Sverige har totalt inkompetenta muhammedaner som styr landet så kommer bostadsbristen, brist på arbete och kriminaliteten att öka.

  Gilla

 • hjultomten

  När de sedan har tak över huvudet så skall de gå före i arbetsförmedlingens köer och köra offentliga sektorn i botten.

  Gilla

 • Mari

  Lojala mot invandrare men illojala mot sina egna. För djävligt! Har inte Älmhult en lokal de kan hysa in dem i så länge. När de väl fått en egen bostad blir vi inte av med dem. Oavsett om de får asyl eller inte. Bor de på ett tillfälligt boende är chansen större att de återvänder hem. Lider med alla dem som står i bostadskö, speciellt när man vet att de flesta bara är lycksökare och desertörer och inga riktiga flyktingar. Dags att Sverige riktar sin lojalitet där den hör hemma innan upproret. Det kommer – var så säkra. När vi har fått nog. Vi har haft överseende tillräckligt länge med vår imbecilla regering

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: