Huvudjägaren frikänd, endast villkorlig dom


ISLAM. Det blev villkorlig dom för den irakier som sökte asyl i Finland efter att han framgångsrikt ljugit i domstolen. Shiamuslimen Ammar Alziady ljög och klarade sig med skyddstillsyn.

Idag gick Ammar Alziady in i rättssalen i Birkaland, Finland, med koranen i handen. Han sade att han behövde boken för att den skyddar honom och han hade rätt. Koranen ger muslimer rätt att ljuga för icke-muslimer. Denna rätt använde Ammar framgångsrikt till sin fördel idag, det kallas taqiyya.

På Facebook har Ammar Alziady publicerat bilder på sig själv med avskurna huvuden och det förklarade Ammar med att huvudet tillhörde en IS-krigare som hade förlorat huvudet under en självmordsattack och att han publicerade bilderna på sig själv och huvudet för att ge lite tröst åt IS offer.

Alziady dömdes till villkorlig fängelsedom i ett år och fyra månader i Finland för krigsbrott efter att ha lagt ut bilder på sig själv och huvudet av en död stridande för terrorgruppen Islamiska staten på Facebook. Enligt rätten har han vanhelgat den döde mannen genom publiceringen.

Alziady erkände att han lagt ut bilderna och att han själv stridit för IS, men han förnekade krigsbrott. Han uppgav i rätten att huvudet lossnat i samband med en självmordsattack.

Ammar Alziady tillhör en irakisk militär grupp som kallas Asa’ib Ahl al-Haq milis. Gruppen är skyldig till krigsförbrytelser och terrorism i Irak. Han är efterlyst i Irak men har i stället sökt asyl i Finland.

-Pettersson inser att karl ljuger för  jag kan  inte tänka mig att någon skulle bli speciellt upprörd om han skurit huvudet av en IS-terrorist och för det hade han knappast behöva fly till Finland, men vi får vara glada för att han inte stannade i Sverige…

MVLehti

TIDIGARE 2015-11-24. Huvudjägaren Ammar al-Ziadi utreds för krigsbrott

Birkalands tingsrätt har häktat en 29-årig utländsk man som på sannolika skäl misstänks för krigsförbrytelse. Enligt Centralkriminalpolisen (CKP) skedde detta i Irak sommaren 2014. Mannen greps i fredags.

Centralkriminalpolisen utreder fallet i samarbete med Skyddspolisen och utländska myndigheter.

Krigsförbrytelse kan betyda många olika företeelser. Till exempel tortyr under krig klassas som krigsförbrytelse. Det kan också vara missbruk av den vita flaggan, fiendens flagga eller arméuniformen. Krigsförbrytelse kan ge fängelsestraff från ett år till livstid.

Universitetsforskare Martti Lahti på Institutet för kriminologi och rättspolitik vid Helsingfors universitet säger att en krigsförbrytelse utreddes senast i Finland 2006. Före det hade inte krigsförbrytelser utretts på över tio år.

Finnarna tror att han slagits med shia-milisen mot IS i Irak.

HS.fi

-Pettersson har fått uppgifter från vårt östra broderland att det gäller mannen nedan. Det verkar vara en trevlig kille.

Ammar al-Ziadi heter huvudjägaren. Han är irakier från Bagdad och har krigat i Syrien. Han kom till Torneå-Haparanda den 21 september så vi får hoppas att finnarna plockar in honom, Mona Sahlin och Co lär inte göra det.

Det är inte säkert att han är IS-krigare, jag ser inga sådana symboler på bilderna. Han kan vara dessertör från Iraks eller Syriens styrkor eller någon annan grupp.


16 responses to “Huvudjägaren frikänd, endast villkorlig dom

 • Nästan omöjligt att skilja dem åt | Petterssons gör skillnad!

  […] Huvudjägaren ovan är en gammal bekant från bloggen.  […]

  Gilla

 • Mari

  Hur kan man få villkorlig dom när man fällts för krigsförbrytelse? Det är som jag och säkert andra också påpekat tidigare – vi (och Finland) har inte resurser och kunskap att handskas med krigsförbrytare – Därför har vi krigsförbrytartribunalen i Haag. Dit skall de skickas. En som viftat med ett avhugget huvud framför kameran hör inte hemma i vår närhet och kultur.
  Om inte Haag vill ha honom så kan nog Putin göra det. Då händer det i alla fall något. Säga vad man vill om Putin men han vet hur man håller ordning och reda omkring sig och det skulle vi behöva just nu, inte till hösten eller nästa höst – NU!!

  Gilla

  • Jocke

   Har läst / hört en teori om detta med asylvänlighet. Och det verkar fungera.
   Sverige hade goda erfarenheter om invandringen på -50 och -60 – talen. Sverige fick billigt bra någotsånär utbildad arbetskraft som inte hade kostat ett öre för Sverige. Samtidigt slogs i svenskarnas skallar ett slags skuldkänsla av det faktum att Sverige fick stora fördelar under och efter kriget genom att det höll sig utanför kriget. Båda dessa saker är ju fakta.
   Sedan kom detta med flyktingar från kommunistländer och högerdiktaturer. Då fick Sverige fortfarande god arbetskraft och billigt. Men de var flyktingar och folk som sökte skydd.
   Därmed var detta med att ”vara god och hjälpa” såna som behövde skydd inristat i svenskarnas hjärna. ”Vi är goda och vi är rika och därmed måste vi hjälpa”.
   Sedan kom det folk från Mellersta Öster, folk som visade sig inte vara så bra precis. Analfabeter, utan någon som helst utbildning, muslimer med sina seder med bl.an kvinnoförtryck. Och nu kommer det fler och fler.
   Men nu är det så att människan kan inte medge att hon har haft fel, att hon har gjort totalt åt helvete. Hon måste till vilket pris som helst bevisa att hon har inte gjort fel, hon behöver inte bevisa att hon har inte haft rätt. Och detta skall hon bevisa för sig själv. Inom sig kan hon inte medge fakta. För skulle hon göra det, skulle hon samtidigt medge att hon har varit dum. Och det vill hon inte göra, inta på några villkor. Och detta trots att alla fakta runt om sig bevisar att det har gott åt helvete.
   Och även om hon hamnar under sabeln för att blir halshuggen, kommer hon som sin sista tanke att tänka att detta är ett misstag och ett särfall, muslimerna, eller som jag hellre kallar, islamisterna är inte såna.

   För alla muslimer är samtidigt islamister och jihadister. Detta för att jihad är en del av islams lära. Lära som är värre än nazism eller kommunism och som inte har något med religion att göra.

   Gilla

   • Jocke

    Den här texten var inte avsett för svenskar utan som alla dessa stackars som är för invällningar. Såväl i Sverige, Finland, Tyskland, Danmark osv.
    Det var ett försök att förklara varför denna djävul frikändes, (att få ett och ett halvt år villkorligt är ju desamma). Det finska domstolsväsendet är idag fylld med vänsterextremister och gröna.

    Gilla

  • n

   haha, man vet ju inte om man ska skratta eller gråta. varför ska Putin göra era skitgöra. Saddam hade fullt kontroll över Irak och ja, Usa och sverige till en viss grad gick in och förstörde allt och nu vill ni att Putin tar han om saker som han inte startade från början. Typiska svenska dubbelmoral.

   Gilla

 • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

  IQ70? En av de få som varit korkade nog att plåta sig själva, men det finns nog fler….

  400’000 insmugglade IS-terrorister attackerar Sverige September 2016 eller utvandrar?
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/03/19/400000-insmugglade-is-terrorister-attackerar-sverige-september-2016-eller-utvandrar/

  Gilla

 • eugenecork

  skit desamma va de e eller inte e, de e deras
  pryl å inte vår…varför skall vi agera domare över
  vilken som som är en elaking el. inte är en elaking?

  …helt klart är ifall de kommer hit, så hittar de säkert
  fiender även här…finns många här bland eliten som
  borde nagelfaras, vi fixar ju inte det själva!
  …de kan vara oss mkt närstående, ideologiskt, har ¨
  ni tänkt på de…vi är ett offer för propaganda?.,)

  Gilla

 • Lofas

  Jaja men huvudsaken är att dom är högutbildade säger Bull.

  Gilla

 • johan sahlin

  Den här artikeln är nog det grövsta jag har läst, men inte riktigt fattat.
  Om det finns en minsta gnutta sanning I historien så har det Finska rättsväsendet förlorat huvudet totalt, förutom döskallarna på bilden.
  Men även I finland blåser starka vindar för invällare och annat slödder.
  Jag fattar inte varför, förutom att de vill vara I ett fritt Europa som inte Ryssland kan antasta. Tyvärr blev det en tanke error eftersom Putin styr I östra Europa, både tanke och handling.
  Detta starka folk, Finländare har stått emot invällare I 70 år.
  Men nu verkar det vara slut med detta.
  Kommer ni ihåg denna slogan?
  Finlands sak är vår?
  Nu gör vi gemensam sak och kör våra länder I sank!
  Ni får tro vad ni vill men slaget är förlorat, redan nu!

  Gilla

  • Urinvånare

   Hela västvärlden ska av någon anledning förstöras. Eliten föredrar kaos och anarki framför väl fungerande samhällen.

   Gilla

  • Jocke

   Här är det tyvärr exakt på samma sätt som jag har förstått att det är i Sverige, landet där jag bodde en gång och var helt nöjd. Och uppskattar högt.
   Här är all kritik censurerad i all media. Endast åsikter som är för invällare och för infällning, kommer fram. Detta gäller i högsta grad även det finska YLE.
   Till detta kommer att all media håller på med fullständigt lögnaktig information och ”nyheter”.
   Alla som är i det minsta kritiska, stämplas som rasister. Det spelar inge roll om man kritiserar islam, muslimer, turkar, eller t.ex. islams kvinnoförtryck.

   Det enda vi tills vidare ”saknar” är bilbränder, mord och kravaller samt ”no go” – zoner.
   Det verkar som om vissa människor, däribland De Gröna och Vänsterpartiet, vill ha dessa även till oss. De verkar ha något slags mindervärdeskomplex eftersom vi inte har allt Sverige har.

   för intresserade, det finns MV-lehti i nätet, och det finns även på svenska och engelska.

   Gilla

 • hjultomten

  Varför befattar vi oss överhuvudtaget med sådana här människor? Vad kan de tillföra våra nordiska länder? Inte ett skit!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: