”Det är jag som är åsiktskorridoren” men nu har jag blivit roddare

HATMEDIA. Ann-Charlotte Theresia Marteus, född 1962, är journalist och sedan 1998 ledarskribent och krönikör på Expressen.

Den 12 februari 2015 skrev Ann-Charlotte Marteus en ledare på Expressen där hon sade sig ha varit med och byggt den korridor som har förhindrat en konstruktiv debatt om migration och integration.

Det var de första årtagen som roddare för Ann-Charlotte, nu har damen taget några rejäla årtag till och skrivit ”Från censor till avfälling” Läs det. 

”Jag skrev ofta om SD vid den här tiden: svavelosande, hånfulla texter. Jag försökte inpränta i läsarna att det var oförsvarligt att rösta på detta pack av rasister. Men SD:s opinionssiffror kröp envist uppåt. Hur skulle man hantera dem? Bemöta eller förtiga? Ingen visste. Avfärda brutalt, använda humor, analysera svalt? Ingenting hjälpte. SD kom ändå in i riksdagen. Och stödet för partiet fortsatte att öka.

En central uppgift i min kamp mot SD var att motverka en normalisering av partiets retorik (som var betydligt grövre då än den blev senare). Skräcken hos mig och många andra var att vi skulle få den råa ton kring invandring och ”muslimerna” som hördes i dansk debatt. Varje tendens till obehaglig kollektivisering av invandrare, framför allt muslimer, måste motas i grind. I synnerhet måste det avhumaniserande begreppet ”massinvandring” brännmärkas”

– Pettersson tycker det är snudd på  landsförräderi. Här erkänner en av landets ledande journalister att hon och kollegorna arbetade politiskt mot Sverigedemokraterna i stället för att följa sina egna regler om att rapportera korrekt och allsidigt. Det är skrämmande och borde i ett demokratiskt land leda till  en debatt om  medias roll i samhället.

Nu är på intet vis Marteus och Expressen ensamma om att bedriva politik i hatmedia, ett annat exempel är Journalisten som ber om ursäkt

expressen-anti-sd

19 thoughts on “”Det är jag som är åsiktskorridoren” men nu har jag blivit roddare

  1. ”Omvändelse under galgen” räknas icke, en förrädare är och förblir en förrädare.
    Många står på tur att göra avbön som nu känner marken skälva under dess fötter men aldrig glömma och aldrig förlåta ett sådant svek som dessa extremister har utsatt hela västvärlden för.

  2. Mycket intressant att läsa Marteus artikel. Trots att det finns ett förakt för hennes helomvändning här kan jag inte göra annat än att beundra hennes mod att gå ut med sin egen utveckling och vad den lett till. Att vi många andra som redan är där och har varit där länge trots alla påhopp från etablissemanget skall använda samma retorik tillbaka mot en som inser sitt feltänk gynnar ingen. Marteus skulle med sin statsvetarutbildning, sin journalistik och sin klara beskrivning av sin egen ”resa”(modernt ord i sammanhanget som jag avskyr men använder därför att det är bra just i detta fall)kunna öppna för en bättre debatt och bättre politiskt klimat i landet.

  3. Själv blev jag mycket förvånad när vändningen hos Marteus kom, hon hade ju varit bland de rabiataste, nästan i Anders Lindbergs, Aagards och Henrik Arnstads klass, men bara nästan. Tycker det är starkt av henne att våga komma till insikt och stå för det.

  4. Svensken i allmänhet är så f–b–nat konflikträdd. Få vågar säga vad man tycker för då blir man kalllad för en massa obehagligheter och i värsta fall socialt utfryst och avskedad från jobbet.
    Det kommer bli att landets undergång.
    ”Varför skulle svenska folket nu plötsligt imponeras av en politisk elit
    som nyligen i moraliskt högstämda ordalag fördömde samma politik som de nu plötsligt anbefaller?”
    – Hans Bergström, Docent i statsvetenskap. Fd chefredaktör DN.

  5. Det är så dax nu att börja tala sanning, när Sverige är förstört för barn och barnbarn. PK sekten borde åtalas .

  6. Denna kvinnliga skribent är ju bara en av tusen förrädare, och lögnare i Absurdska PK-hatpressen ! Blir illamående när jag ser hur de söker i efterhand,urskulda sig,

    • Det du nämner,är kanske orsaken till att jag dagligen måste taga blodtryckssänkande chemikalier !

  7. Så lätt skall hon inte komma undan! Som om Breivik skulle be om ursäkt för att han sköt lite för många. Efter fem år av SD-vänliga och invandringskritiska artiklar från henne är jag villig att ompröva min uppfattning.

  8. Att det inte handlat om journalistik har nog de flesta förstått vid det laget. Det är politisk kampanj det handlar om. Att bekämpa ett politiskt parti och dess sympatisörer. Med läsarnas ekonomiska medel dessutom. Ofattbart dumt!

    • Just i detta fallet håller jag inte med, hon är ju direkt medskyldigt till vårt fina samhälles fördärv, och nu, när det är alldeles för sent att rädda det, DÅ först förstår hon vad hennes engagemang leder till.

      Jag önskar henne ett långt liv där hon blir påmind varenda dag om de eskalerande konsekvenser som hon varit med om att skapa!
      Och i bästa fall ägnar hon den tiden till att försöka gottgöra det onda hon gjort..

      • Jämför med resten av samhällsförstörarna som aldrig vänder om…

Kommentera