Fattiga flyktingar


Rapport den 17/3 ägnade 16 av 35 minuter åt flyktingar i Grekland, marockanska gatubarn i Stockholm och andra migrationsrelaterade inslag.

Det har under en längre tid mer handlat om propaganda än om verklig nyhetsbevakning och gårdagen var inget undantag.

Mamma Alo från Syrien, dagen till ära iklädd en färggrann slöja, berättar för Rapports nyhetsteam att familjen inte tänker återvända till Turkiet som den nya överenskommelsen innebär. Nej, självklart inte. Där tvingas hon och övriga i familjen att söka asyl på nytt, så hennes dröm om bidragsparadisen i norr kanske aldrig förverkligas.

Det som jag och några arbetskamrater reagerade på, förutom denna ständigt återkommande propaganda från det opartiska och licensfinansierade bolaget, var summan mamma Alo och hennes familj betalat för att komma till Grekland.

Skärmklipp

2012 skrev tidningen Arbetaren om det upptrappade våldet i Syrien. I artikeln fick vi bl.a. veta att medellönen i Syrien låg på 2 700 kronor i månaden. Då talar vi alltså om att mamma Alo och hennes familj betalat 44 månadslöner, alltså drygt 3,6 årslöner för att ta sig till Grekland. Mamma Alo säger också i inslaget att deras hus är sönderbombat. Därför har familjen Alo knappast kunnat frigöra 3,6 årslöner genom att sälja huset och dess inventarier.

Så var fick de pengarna från? Vilka är det som i dessa länder har råd att betala så mycket pengar? Finns det intressen i dessa länder som betalar för att så många muslimer som möjligt ska ta sig till Europa? Frågorna är många, men tyvärr ställde SVT:s reporter Bert Sundström aldrig dessa.

Se gårdagens Rapport


21 responses to “Fattiga flyktingar

 • Pica pica

  Har tittat på många bilder och videos från utländska media från Grekland som Lesbos och Idomene. Det tycks vara flera kvinnor och barn och även äldre i år. Jag tror att männen har åkt först och räknat med att få hit familjen gratis som anhöriginvandrare. Men det tar för lång tid för dem.

  Drar slutsatsen att de som flytt från bombade hus och krig har det mycket gott ställt (även efter svenska förhållanden) då de kan plocka fram så mycket pengar två gånger ur ruinerna. Hur många svenska familjer har runt en kvarts miljon undanstoppat i madrassen?

  Gilla

 • eva

  SRP1 jobbar också hårt med diverse snyftreportage. Jag säger inget om att det kan vara besvärligt för dem som bor i Syrien, antagligen ett rent bombhelvete, och att bo i ett kallt tält i Grekland är väl heller ingen sinekur men sådant kan man väl förmedla utan snyfti-snyfti-reportage och propaganda. Varför dess tårdrypande inslag?

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Eva:
   Skall lära dig lite om muslimsk kultur,och då deras främsta önska,att få bli martyr.Inget går upp mot den som utsätter sig för risker,och lidande i deras sagovärld.Därför är i stort alla de som nu lever vid Mazedoniska gränser aspiranter,och alla de som sänktes vid överfarten är redan i Paradiset.Svårt att förstå i vår civiliserade del,men så fungerar det faktiskt i deras orientaliska.

   Gilla

  • br

   Allt för att få oss svenskar att få dåligt samvete!! Så de styrande kan öppna gränserna på vid gavel och ta våra skattepengar för att pyssla om invällarna som kinga folk.då protesterar vi inte! Regeringen har fått som den vill

   Gilla

  • Grune

   Denna propaganda som förs i Svensk massmedia har gått så långt att jag inte bryr mig längre. Jag har slutat titta på nyheterna eftersom det bara är en repris på reprisen på reprisen från 2012.
   Det enda som händer i min kropp när jag hör hur de totalt inkompetenta politikerna och den totalt odugliga massmedian i Sverige sprider sina lögner är att jag blir URFÖRBANNAD.

   Liked by 1 person

  • Luntan

   Varför håller man på med dessa tårdrypande inslag undrar du Eva? Du vet ju svaret?. Det är för att alla de som lever av kaoset skall få en inkomst, med början från politiker & Bert Karlsson till s.k. journalister på SVT,& tidningar samt givetvis alla skapade skattefinansierade godhetsinstitutioner med SIDA i spetsen samt därtill rädda barnen och många fler!

   Gilla

 • Observator X

  Propagandan är inte bara massiv, den är nära nog fullständig. Men bara nästan, det vill säga: Tack gode gud för de alternativa internetsidorna!

  Tänk hur det hade varit om vi inte haft Petterssons, Avpixlat, Fria Tider, mörkläggning.wordpress, Dispatch International, Snaphanen med fler tunga sidor samt dess twitter-och facebookkanaler.

  Vi svenskar verkar vara mycket mottagliga för propaganda vilket är underligt då vi ändå är(åtminstone var, nu har det börjat balla ur på allvar) ett hyfsat stabilt och kritiskt granskande folkslag.
  Hur som helst är det mycket fult att nyttja ett så kraftfullt media som television för att föra fram lögner. Riktigt fult gjort.

  Gilla

  • br

   Visst vi har Pettersson,avpixlat bla men det hjälper ju inte! En rapport sändning kanske har 1,7 milj tittare medans Pettersson kanske får ihop 500-2000 besökare.på ett dygn.men visst du har rätt ämdå.tur vi har de här sidorna som förhoppningsvis blir större och större.att nämna ett problem tex. Hur måmga 80 åringar går in på.de.här sidorna och får reda på hur det egentligen är!?jaja vi ska kämpa%%

   Gilla

  • Grune

   Jag är så glad att jag hittade Petterssons blogg, hade jag inte den skulle jag aldrig få reda på sanningen.

   Gilla

 • br

  Fortsättning på mitt första inlägg.(svårt att skriva i från mobil) vill bara säga att när det kommer till invällarna så satsas det hur mycket pengar som helst!tom så lånar gärna regeringen 30 miljarder utan att tveka! Det höga skatte trycket räcker inte! Då lånar vi.krona för krona gällde bara allt utom migration.(ska ta en öl nu så får avsluta) i Jönköping ska de bygga 200!! Lägenheter i stan till invällare.200 *1,5 miljoner= 300miljoner!.då har jag inte ens räknat på vad det kostar att värma upp dem samt el ,vatten osv osv som kommunen får betala varje dag/året runt.då hyresgästerMa får bo där gratis.i NYA LÄGENHETER! Min äldsta dotter har sökt lägemhet i 2 år.och då är det inte nybyggnation som gäller.och får hon tag i någon efter att muslimerna fått sitt,så får hon jobba för att betala hyra,el,etc etc.
  Till slut ,vad ska man säga om vänster ho-an lena Melin i Aftonbladet!? Hon är helt bedrövad angående eus topp möte Ang flykting krisen.vad faan tror hon!? Det är väl bra att eus stater förstått att vi inte kan ha massinvandring till Europa! Hon gnäller tom på löfven och miljöpartrasket.vet någon vad hon tjänar!? Var bor hon!? Vi skulle ha massinvandring till hennes hemtrakter.hon är ta mig faan helt blåst.jaja trevlig helg Sverige kämpar och skål för det vackra Sverige!! (får be om ursäkt att ev stavfel uppkommit.jag skriver ifrån min mobil.jag ser inte vad jag skrivit bakåt.displayen är som en svensk normal stor miniräknare)

  Gilla

 • jan

  EuroAsia… Islamisering

  Gilla

 • br

  Det är grym propaganda överallt i media. Nationellt samt regionalt.i varenda nyhetsprogram visar de hur synd det är om flyktingarna.och det visas reportage om hur lyckad integrationen.är.inte ett ord eller bildmaterial om alla mord,rån,misshandel,äldrerån,sextrakasserier och våldtäkter.inte ett ord!! På detta sätt motarbetar de oss Sverigevänner effektivt.vi har inte tillgång till en promille av nationellt media.det är tungt att veta. att bla gamla får fel info om invällarna. Hur många gånger har vi inte sett gamla med rollator säga att ”det är så synd om flyktingarna”i rapport!? De gamla är förda bakom ljuset av de styrande.med propaganda.pensionärerNa får bara precis så att de klarar sig.de får mat varje dag men inget mer.och de klagar inte för de är stolta i sin fattigdom.regeringen lockar med en femtiolapp hit och dit.de orkar ju ändå inte att mobilisera sig och göra uppror.det är ett fruktansvärt svek mot de som trälat ihop denna välfärd som nu regeringen ger bort till människor som lever efter en gammal bok ifrån 600 talet! De har en kvinnosyn där mannens kamel har mer frihet än sina fruar.ofta är 40 åriga kebabtekniker gifta med sin 12 åriga kusin

  Gilla

 • elin

  Den där spottloskan Morgan Johansson fortsätter att sno SD politik.

  Gilla

 • Willkommen,bienvenue,welcome

  Jag har ett förslag till de som upprörs av detta .
  Släck skärmen, vädra rummet, ta ett andetag och tänk efter: vem fan bryr sig? Har jag inte aningen viktigare saker att tänka på än flyktingar ?

  Gilla

 • Tomtom

  En migga berättade för mig på fullaste allvar att det är synd om dessa flyktingar som måste ta av sitt pensionskapital. Pengar som dom inte har betalat in till staten och som dom skall använda på ålderns höst som en pensionsförsäkring. Denna person gjorde ingen som helst reflektion att dessa personer just nu lever på våra pensioner.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Jag gillar sarkasmen i din sista mening, Pettersson.

  Gilla

 • Pica pica

  Om man tittar på de ca 35 000 ”barn” som kom till Sverige i fjol så var väl över 90% unga män (upp till 45 år) från Afghanistan. Nu säger Morgan att en åldersbedömning ska ske, kanske i höst först.

  Jag funderar över vad Turkiet gör med alla de som inte är syrier? Och vem gör bedömningen av vilka som ska få komma till Europa?

  Gilla

 • ossie

  Kunde man inte stänga av eller byta kanal skulle man behöva ha en spypåse tillhands när den ”opartiska” nyhetspropagandan pumpas ut. Skönt att man inte är med och finansierar eländet.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   TYVÄRR TVINGAS TILL ATT FINANSIERA DETTA!!!

   Gilla

   • ossie

    Säg upp TV licensen. Om de ringer på så låt dem komma lika långt som Jehovas Vittne. De har ingen rätt att komma in och snoka. Svara bara nej på allt de frågar.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: