Lokaltidningen fortsätter hata Sverigevänner


OXELÖSUND. På lördag gästas den lilla staden Oxelösund, med drygt 11 000 invånare av Sveriges blivande statsminister Jimmie Åkesson. Sverigedemokraternas partiledare ska tillsammans med bandet ”Bedårande barn” uppträda på Cupols scen, förband är Ultima Thule och publiken beräknas vara 700 personer.

Om det kan man välja att skriva positivt, jag menar hur ofta spelar en statsministerkandidat i en småstad som Oxelösund, eller också kan man som lokaltidningen Södermanlands Nyheter skriva negativt, vinkla och ljuga.

Nåväl, det är deras beslut. De skriver vad de vill i sin tidning med rasande annonsintäkter och upplagor som följd. Idag skriver de liksom i höstas om oroliga asylsökande som bor på Hotell Ankaret, tvärs över torget. Att det var lugnare på Ultima Thules tre spelningar än på SN:s personalfest bekymrar inte tidningen, de fortsätter med att ”några” asylsökande har känt sig oroliga och att någon urinerat i hotellentrén, och då glömmer de nämna att bredvid hotellentrén låg krogen Harrys och det är stor risk att den ”nödige” kom därifrån och inte från Cupol och Ultima Thules spelningar, polisen hade i varje fall inga klagomål på publiken när UT spelade för ett fullsatt Cupol tre kvällar i november.

Idag skriver SN om ett privat initiativ med språkcafé på Hotell Ankaret för att lugna de asylsökande, men SN nämner inte vilka som skrämmer upp dem och det är inte Sverigedemokraterna, Ultima Thule eller gästerna på Cupol.

Nåväl, lokaltidning Södermanlands Nyheter är av besparingsskäl inte längre en lokaltidning utan en länstidning som inte har råd med journalister och bevakning på kvällar och helger. Tidningens enda recensent utanför kontorstid är istället en frilansande person med inriktning på finkulturen och med förkärlek för ett skriftspråk som enbart kan begripas av verkligt finkulturella människor.

Den uttunnade bevakningen utanför kontorstid försöker SN kompensera med så kallade förhandsartiklar inför aktuella kvälls- och helgevenemang. Kort sagt artiklar som fungerar som gratis textannonser. Den som vill veta något om hur själva evenemanget var får gå dit och se och titta själv. Eftersom flertalet evenemang trots allt inträffar på kvällar och helger skulle kanske SN gnugga geniknölen och justera lite i schemaläggningen mot mer kvälls- och helgarbete och mindre kontorsarbete.

Tråkigt för SN. Men som journalist finns det mycket annat göra. SN som inte var önskvärda att bevaka Cupol och Ultima Thule på grund av tidigare osanna skriverier hade om man velat kunna lagt ned mer tid och grävande på fenomenet Ultima Thule.

 • Vilka är till exempel deras fans? Det hade jag som läsare velat veta.
 • På Ultima Thules facebooksida finns det 40 000 gilla-markeringar.
 • Deras fans kommer till Cupol och småstaden Oxelösund från när och fjärran, detta trots att stadens enda hotell är omgjort till asylförläggning. Var bor fansen?
 • Varför gillar de Thule?
 • Vilka är fansen: är det någon sorts extremister eller är de hårt arbetande tjejer och killar i mogen ålder med familj och barn hemma?
 • Varför har Thule varit populära i 30 år?
 • Varför har de sålt hundratusentals skivor?
 • Varför?

-Pettersson konstaterar att kan inte SN skriva något negativt så skriver de inte alls. SN kunde i varje fall nämna att Nyköpingspolisen var mycket nöjda med arrangörer och publik…

SN skriver ofta negativt om SD och deras sympatisörer och snyftartiklar om de asylsökande, men jar har inte läst något om vilka som borde vara oroliga och vilka som bevisligen råkar illa ut, några få exempel nedan…

Det finns mycket mer som SN döljer och då har jag inte nämnt Brandkärr. Så ett språkcafé för oroliga svenskar kanske vore på plats…förresten kör SN just nu en kampanj, där de undrar Vad är sant? trots att både vi och alla andra vet att, Södermanlands Nyheter blivit fällda för grova publistiska övertramp och definitivt inte är något sanningsvittne…


SN Cupol

SN SD


11 responses to “Lokaltidningen fortsätter hata Sverigevänner

 • Ollongränd

  Peter Skoglund

  18 03 2016 at 05:41

  Peter kan du inte tipsa Ulhan om detta?

  Gilla

 • Tony

  Tänk om det nu var lite stake i Svenska folket, så när
  Lokaltidningen på Måndag morron öppnar sina Datorer
  så har 2000 sagt upp sina prenumerationer? Anledningen
  till att denna blaska kan fortsätta och spela tuffa är ju att
  folk fortsätter att köpa skiten ändå??
  Sen är väl den lokaltidningen som alla andra inte särskilt
  lokal, det mesta är väl tillrättalagda nyheter från TT?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det är Feministiskt initiativ i Nyköping som kör ett så kallat språkcafé på hotell Ankaret, i det vackra Oxelösund.

  De benämner detta för ”Språkcafé mot SD”.

  ”Man ska vara på plats under kvällen för att bjuda på fika, prata och knyta kontakter samt finnas som stöd om något skulle hända, bland annat genom att deltagarna kan förstå och tolka vad som sägs.”

  Jag hoppas att de även visar denna bild på FI-ledningen, samt pratar/tolkar, om vad som står under bilden angående jämställdhet.

  http://feministisktinitiativ.se/nyckelpersoner/styrelse/

  Vad jag förstår och läser ut av detta, så lär det bli många språkcafé fö FI att arangera framöver.

  Som t.ex.

  ”Språkcafé mot M” och ”Språkcafé mot S”.

  Gilla

 • malmobon

  Många kanske tycker att SD inte gör mycket, men problemet är att massmedias pk tidningar och SVT-SR kör med gamla strutsen metoden.
  Stoppar huvudet i sanden. Snart fint väder och då kommer SD synas mer ute.
  Mycket bra låt av Bedårande barn- Jag tänker be för Sverige.

  Gilla

 • Kurt

  Jag tycker att Åkesson bör synas mera i Riksdagen istället för Kupolen i Oxelösund, alldeles för tyst från SD hållet

  Gilla

  • Kurt

   Vidare skiter jag i oroliga parasiter på Hotell Ankaret, Jag är mera bekymrad när jag måste till Bankomaten på kvällen och ha dessa importerade gen skadade livsformer hänger runt där.

   Gilla

 • nosferatu

  Hur upplever de boende i närheten av asylboendet kvällarna? Vilket stöd får dom?

  Gilla

 • Risto Matinen

  Så asylparasiterna upplevde det obehagligt och hotfullt att Ultima Thule spelade? Jaha, det skiter alla mentalt friska i! Ska vi rätta oss efter vad de känner? Aldrig i helvete!

  Inkräktarna är inte bara obehagliga och hotfulla, utan även en katastrof! UT! Stick medan ni kan!

  Gilla

  • upptillkampnu

   Och vem har sagt åt dom att vara oroliga? För dom har väl knappast hört talas om Bedårande barn eller Ultima Thule innan dom kom hit, kan det vara så illa att kommunistpöbeln hetsar mot Svenskar?

   Gilla

 • Stenbock

  För den långa utförliga krönikan om er lokalblaska,får du från en utomstående lantis hela 😉 🙂 😉 av mig ! Nu vet jag hur det fungerar i sydöstra Sörmland…..

  Gilla

  • Eva-Marie

   I höstas när jag och sverigevänner från när och fjärran var på konsert i Oxelösund var det en väldigt vänskaplig stämning. Jag har varit på många konserter i mina dar, och när det spelas sverigevänligt och hårdrock då är det som vänligast. Tack Pettersson för ett bra inlägg 🙂

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: