Sosse: ”Negerbyar” och ”kvinnogöra”


INRIKES. En tung politiker, Per-Arne Frisk, talade om ”negerbyar” och ”kvinnogöra”. Det gjorde landshövdingen häpen, rapporterar SVT. Nu vacklar förtroendet för socialnämndens ordförande.

– Men fastna inte på det där. Jag försökte hitta rätt ord, säger Per-Arne Frisk (S) till SVT.

Per-Arne Frisk har ännu en gång hamnat i blåsväder. Vid ett möte med länsstyrelsen i Timrå om ett planerat boende för ensamkommande flyktingbarn kom S-politikern med vad många upplevde som opassande kommentarer.
Han pratade bland annat om ”negerbyar” och ”kvinnogöra”. Och flera ledamöter i socialnämnder uppskattade inte hans vokabulär, rapporterar SVT.

Per-Arne Frisk tycker att reaktionerna är överdrivna. – Jag försökte hitta rätt ord. Jag ville säga att om man samlar alla på ett ställe som i ett getto så blir det ingen integration, och det var när jag inte kom på rätt ord så blev det negerbyar. Att det skulle ha blivit en hätsk stämning förstår jag inte, något sådant upplevde inte jag, säger han till SVT.

Och det är inte första gången Per-Arne Frisk hamnar i blåsväder. Tidigare har han uttryckt sig förenklande om EU-migranter i SR Västernorrland.

GP.se

-Pettersson tycker inte det är något att tjafsa om, bara samma vokabulär som sossarna kört med i över hundra år och Frisk har ju delvis rätt i sak…


5 responses to “Sosse: ”Negerbyar” och ”kvinnogöra”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: