Flera oprovocerade överfall på kvinnor i Halmstad


BROTTSLIGHET. Under några timmars tid på lördag kväll anmäldes flera fall av tillsynes oprovocerat och brutalt våld. Polisen utreder nu om det kan finnas samband. Vid ettiden under natten mot söndag ska en kvinna ha blivit överfallen vid en gångtunnel längs nya Tylösandsvägen, i höjd med Söndrum. Tre män i 20-årsåldern ska ha blockerat vägen, sparkat av henne från cykeln och sedan fortsatt mata på med slag och sparkar, enligt uppgifter i sociala medier.

Vid halv elva samma kväll har en ung kvinna anmält att hon blev påhoppad av tre män i Norre katts park. Hon ska ha blivit dragen i håret och slagen på kroppen och mot ansiktet.

Klockan 01.40 på Stenvinkelsgatan satt två tonårskillar i en epatraktor när någon krossade en ruta och de blev utdragna på gatan och misshandlade med sparkar och slag när de låg ner. Enligt anmälan var det två gärningsmän som var mest aktiva men det var fler på plats.

De drabbade i två av fallen beskriver mörkklädda män i 20-årsåldern. Det finns vissa likheter i anmälningarna och tillvägagångssättet vid en första anblick. Men det är alldeles för tidigt och alldeles för knapphändiga uppgifter för att säga om det finns ett samband, menar Martin Inglund, utredningschef vid polisen i Halmstad.

Han kan inte gå närmare in på händelserna, där en är åtkomstskyddad.
– Vi arbetar för att skapa oss en bild av vad som har hänt och om vi ser ett mönster så kommer vi att arbeta vidare med det, säger utredningschefen som inte heller har undgått den senaste tidens fall av oprovocerat våld.
– Vi har en situation i Östersund och dessutom en liknande händelse i Kungsbacka. Jag kan förstå det mediala intresset, men jag kan inte dra någon slutsats om huruvida de här brotten hänger ihop.
Oprovocerade våldsbrott som misshandel, sexuellt våld och ofredande utomhus prioriteras högt av polisen:
– Det är inte så ofta som vi har den här typen av händelser. Vi pratar nu med alla inblandade och hämtar in teknisk bevisning, säger Martin Inglund.

-Pettersson säger att det är det nya Sverige, tidigare var sådana här händelser mycket ovanliga i vårt land och jag tror aldrig det förekommit att flockar av män överfallit unga flickor utomhustidigare.

Spännande sa Mona, berikande sa Fredrik, beställt sa 87:an men brottsligheten minskar vrålar Jerzy…

Hallandsposten


5 responses to “Flera oprovocerade överfall på kvinnor i Halmstad

 • Kalasbetalaren

  Säkerligen har dom två kvinnoöverfallen samma utförare! Först har dom berikat centrum och sedan området utanför asylboendet!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Fint att våldet börjar komma till dom ”fina” områdena i Halmstad, där viljan att skapa Sverigeistan är som störst!
  Grattis!

  Eller det var bara roligt med mångkultur så länge den inte var hos er?

  Polisens jobb kan ju inte vara speciellt svårt! 200 meter ifrån där kvinnan överfölls, finns ett asylboende, bara att åka dit!

  Gilla

 • Lofas

  Vad är detta för människor? Undrar dum svensken på sociala medier…

  Gilla

 • jgarn

  Det är så ynkligt, så jävla bottenlöst ynkligt av polis och media att alltid dölja signalementet på detta drägg. Fy fan för er satans landsförrädare.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Beställt av 87:an dumbom. Precis vad folket valt har de fått,

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: