Tio procent av syrierna klassas som flyktingar


INVANDRING. Det är inte bara Sverige som nu skärper reglerna för anhöriginvandring. De senaste månaderna har land efter land inom EU gjort samma sak. Men de svenska reglerna som väntas träda i kraft i maj är de mest restriktiva i EU när det gäller syriers och irakiers rätt att återförenas med sina anhöriga. Det visar en jämförelse som Ekot gjort.

syrier flyktingstatus

I höstas förklarade regeringen att svensk asyllagstiftning ska sänkas till miniminivån i EU. Enligt de nya reglerna så kommer nu bara de som klassas som flyktingar enligt FN:s flyktingkonvention att få rätt att återförenas med sina anhöriga. Den rätten får inte avskaffas, enligt EU:s regler.

Men det är få som beviljas flyktingstatus i Sverige jämfört med andra EU-länder, visar Ekots granskning. Bara tio procent av de syrier som fick uppehållstillstånd förra året klassades som flyktingar. Snittet i EU låg på över 80 procent. Det betyder alltså att de allra flesta syrier nu berövas rätten till familjeåterförening. Samma sak gäller flyktingar från Irak. I EU fick 90 procent av irakierna flyktingststatus förra året, i Sverige bara drygt 50 procent. Övriga klassas som så kallade alternativt skyddsbehövande utan rätt till familjeåterförening.

-Pettersson undrar vilka det är som sagt att ytterst få är flyktingar enligt FN:s konventioner men för det blivit beskyllda för att vara rasister och fascister?

Vet du Stefan som inför Europas hårdaste asyllagstiftning och tänker du be om ursäkt?

STEFAN-LOFVEN-SOCIALDEMOKRAT-NAZI-HauptsturmfFuhrerAllgemeine-SS


3 responses to “Tio procent av syrierna klassas som flyktingar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: