Svensk gripen i Aten med 31 pass


HATMEDIA. En 71-årig svensk man är gripen i Aten. Mannen är misstänkt för att ha försökt smuggla in 31 pass i en mikrovågsugn. På torsdagen stoppade säkerhetskontrollen mannen innan han skulle kliva på planet mot Turkiet, skriver Expressen och hänvisar till grekiska Huffington Post.

svensk gripen

När de sökte igenom mikron, hittade de förutom de 31 passen även två visum utfärdade av svenska respektive norska myndigheter.

Passen kom från flera olika länder, bland annat Sverige. Polisen misstänker att mannen var på väg mot Turkiet för att ge eller sälja passen till flyktingar, på väg mot Europa.

I dag ställdes mannen inför domstol, misstänkt för brott mot migrationslagarna. Svensk polis känner i nuläget inte till ärendet, enligt Expressen.

-Pettersson ser att Expressen hänvisar till grekiska Huffington Post, det är lite konstigt för i den grekiska tidningen står att svensken inte är svensk utan ”svensk”. Grekerna skriver att 71-åringen är svensk medborgare från Iran. Av de 31 passen, som konstaterats vara äkta är fem franska, två svenska, två belgiska, tre från Egypten, två från Storbritannien, två holländska, fyra spanska, två från Brasilien och ett var från Israel, Italien, Tyskland, Argentina, Venezuela, Österrike, Ungern, Lettland, Estland . Han hade också två tomma viseringar (Schengenvisering) från svenska och norska myndigheter. 15 av passen var registrerade som stulna.

Mannen hade ett svenskt pass och en identitet godkänd av svenska myndigheterna och ett iransk pass. Han hade också två mobiltelefoner, en med grekiska Imponerad av det faktum att han hade en mobiltelefon med grekiska telefonnummer och en annan med svenska.

Mannen misstänks inte för terrorism, ett förslag är att hans svenska pass plockas av honom och grekerna tar och sätter honom på ett plan till Iran, givetvis av humanitära skäl, så han får avsluta sina dagar på hemmaplan…

Medias_rapportering


10 responses to “Svensk gripen i Aten med 31 pass

 • Ingvar

  Han är säkert lika svensk som Kung Louie i djugelboken haha

  Gilla

 • naimlap

  En redig svensking är kanske så där företagsam. Men otroligt dum.

  Gilla

 • Livet är en strid

  Då är det väl högra handen av som gäller enligt de sharialagar han (71-årige muslim) själv förespråkar?

  Gilla

 • Fernando

  ? 200 000 svenska pass är på drift, var tar alla pass vägen?
  Skulle vilja se statistik på de som förlorar passen.
  hört att det är irakiska smugglare som smugglar irakier dem köper från en kille som är svensk medborgare för ungefär 50000kr
  och han som ska smugglas till sverige ska likna honom ,
  personalen som jobbar på arlanda är BLINDA

  Eftersom Sverige är sämst i Europa på att ifrågasätta personer som hämtar ut nya pass ideligen, det finns exempel på personer som hämtat ut upp till 30 pass om året,

  Gilla

 • Stenbock

  Kan ha varit iranska ambassadören för Emmaboda,Knohult m. omnejd !

  Gilla

 • lofas

  Den svensken är ungefär lika svensk som halalslakt, mångifte och stening av otrogna kvinnor etc. etc.
  är.

  Gilla

 • putte

  Ja där ser man ännu en kreativ kille egen företagare och smart ,Löfven har nog inte helt fel det är ju sådana vi behöver i landet ,han har ju erfarenhet av att hantera pass då får han ju ett jobb på passpolisen såklart . Och hans höga ålder till trots visar ju klart och tydligt att han har många år framför sig i arbetslivet så han kommer nog inte att belasta pensionsfonderna på många år , vilken lycka för oss Svenskar att vi har berikats av dylika individer .

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Svenskarna” är ju så företagssamma nuförtiden.

  Nya möjligheter och marknader har öppnat sig, som är ”passande” för en del .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: