Den blå staden i Marocko


MAROCKO. Högt upp i Rifbergen i nordöstra Marocko ligger den blå pärlan Chefchaouen. Nästan hela staden är målad i blått – väggar, trappor, dörrar, murar, trottoarer, moskéer och mycket mer. Att kliva in i medinan är som att vandra rakt in i en tavla, skriver Rough Guides.

Enligt sägnen fick samhället sin färg av judar som flydde hit undan nazismen på 1930-talet. Blått skulle representera himlen och fungera som en ständig påminnelse att tänka andligt.

Numera har staden blivit något av en turistdestination. Många tar färjan från Spanien och åker sedan vidare med buss från Tangier.

Förutom marknader, hamam och bergsvandring lockar svalkande bad i det närliggande vattenfallet Cascades d’Akchour. Det finns gott om små knallblå hotell att checka in på, till exempel Dar Zambra eller Casa Annasr, där du kan bo för runt 350 kronor natten.


One response to “Den blå staden i Marocko

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: