Lyxlirare


Igår blev det stopp i trafiken på Nygatan i Norrköping. Orsak…?

Två asylsökande familjer vägrade kliva av bussen när boendet de tilldelats inte höll den standard de hoppats på.

I över 30 minuter blockerade bussen gatan med långa köer som följd. Kan tänka mig vad som sades i de bilar som inte kom fram och jag kan tänka mig vad som sägs när bilisterna får läsa om orsaken.

Inte mindre än fyra polisbilar ryckte ut till platsen och polisen tvingades stanna kvar i drygt två timmar efter det att bussen lämnat platsen. Orsaken till det var att två av de missnöjda araberna visade upprörda känslor.

De missnöjda asylsökarna hänvisades till Migrationsverket och socialkontoret på intilliggande Drottninggatan. Migrationsverket meddelar dock att läget är ansträngt och att man inte alltid kan tillgodose de önskemål asylsökande har på sina boenden.

NT

De två familjerna har varit i Sverige två månader och vistats på ett asylboende i södra landet. De hade av Migrationsverket utlovats egna lägenheter med toalett, kök och annat som tillhör svensk standard. Istället placeras familjerna i egna rum, men där både kök och toalett saknas. Uppgiftslämnare är en anonym källa som känner familjen och som tidningen talat med.

Nu står det inte vilken typ av lägenhet familjerna tilldelats, men i aktuell fastighet finns sex lägenheter reserverade och i övriga sju bor människor i åldrarna 22-75 och frågan är om de beklagar sig över standarden? Fast och andra sidan betalar de för sitt boende, vilket de asylsökande familjerna inte behöver bekymra sig över.

NT

Med tanke på alla klagomål över boenden, boendenas geografiska plats, mat och annat, undrar jag om vi inte talar om lyxlirare som är vana vid en standard som vida överskrider den många svenska medborgare tilldelats.

Regeringen vill utvisa 80 000 individer utan asylstatus, men har svårt att hantera två familjer som inte är nöjda med tagna beslut. Lycka till, säger jag bara.

 


9 responses to “Lyxlirare

 • Maten duger inte | Petterssons gör skillnad!

  […] Tidigare idag skrev Petterssons som asylsökande som var missnöjda med det boende som erbjöds på Nygatan. Nu är det maten som inte duger. […]

  Gilla

 • Olle

  Kör dom till närmaste slakteri och bara ställ av fanskapen.

  Gilla

 • jan

  ”Vi måste vara öppna och toleranta mot islam och muslimerna för när vi blir i minoritet kommer de att vara det mot oss.” – Jens Orback

  Gilla

 • Kommendanten

  Det bådar inte gott för Sveriges framtid.

  Muhammedanerna är krävande och kostsamma. Egentligen borde Skattebetalarnas pengar gå åt äldreomsorgen, skolor, sjukvården, infrastrukturen m.m.

  Muhammedanerna vill ha allt gratis, de vill bo i palatser, de vill ha halalkött, de vill ha moskéer, etcetera etcetera.

  Dessa muhammedanska utbölingar passar inte in i våra demokratiska samhällen. Saudiarabien, Dubai, Kuwait m.fl. borde istället ta hand om sina muhammedanska bröder och systrar.

  Men alla vet att nyssnämnda muslimska stater njuter av detta då Europa islamiseras i raskt tempo.

  Mitt initiala råd är att kriminalisera islam och stänga gränserna.

  Gilla

  • Grune

   Det kommer INTE att bli något bättre vare sig här i Absurdistan eller i övriga Europa förrens vi likviderat jordens islamister.och utplånat islam från jordens yta.

   Gilla

 • Mari

  Det finns väl inga lägenheter i Sverige utan toalett och köksmöjligheter?
  T.o.m studentlyor brukar ha köksvrå eller köksskåp. Migrationsverket kan lova till höger och vänster men det är vi övriga som får ta skiten – kommunerna vänder ut och in på sig själva och försummar oss övriga för att tillgodose kraven. Krav som ingen Svensk har rätt att ställa. Vem lovar våra barn lägenheter?? Vägen hem är inte så lång – vänd om och vandra hemåt igen om det inte passar. Ställ era smugglare mot väggen och inte oss som får offra allt för Er. Gnäll inte på att vi är rasister för det är omvänt. Asylsökarna visar sådant förakt för oss att det är vi som blir utsatta för rasism och inte tvärtom

  Gilla

 • hjultomten

  Har hört lite om vårt fina omhändertagande av flyktingar och det är en del saker som är mindre bra:

  1. Att medelmåttiga företagare blir rika på rena människohandeln.

  2. Att unga kvinnor jobbar gratis som volontärer i flyktingverksamheter.

  3 Att ingen hänsyn tas till arbetsmarknadslagar och arbetstider.

  4. Att det förekommer utbyte av sexuella tjänster.

  mm mm Listan kan göras lång men redan detta strider mot lagar och regler. Vad säger ex facket när de inte har munnen full med av medlemmarna betalda gratisluncher?

  Flyktingverksamheten är grovt kriminell!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  En viss man med en liten mustasch kommer en dag att få upprättelse…Dessa fattar bara ett enda språk och det är ett mycket kraftfullt bestämt agerande annars tar de över…
  Ut ur Sverige med dessa parasiter, de har inte här att göra, Sverige borde ta hand om sitt eget folk!
  Såååå jävla Riikka så Sverige kan skänka bort ALLT är INTE Sverige befolkning….UUUUUT MED DESSA!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: