Chocksiffror över hur många invandrare som lever på socialbidrag

INVNADRING. Nya dokumenterade siffror från Danmark visar att flyktingar och asylinvandrare är enormt överrepresenterade i socialförsökringssystemet.

Ett uttalande från Arbetsmarknadsdepartementet (Beskæftigelsesministeriet) visar att bland alla gifta par där båda lever på socialbidrag, är hela 84 procent av icke-västerländska ursprung. Siffran är från december 2015.

Samma månad gick en tredjedel av alla socialbidrag till dem av icke-västerländskt ursprung. Det ska jämföras med att åtta procent av den totala befolkningen mellan 16 och 66 år är av icke-västerländska ursprung.

Antalet flyktingar och asylinvandrare som går på socialbidrag är mycket dyrt för skattebetalarna. Enligt beräkningar från den borgerliga tankesmedjan Cepos, har personer med icke-västerländsk bakgrund en genomsnittlig negativ effekt på de offentliga finanserna med 11 miljarder årligen. Enligt tankesmedjan berordetta på att denna grupp är mindre sysselsatta än befolkningen i allmänhet.

Dessa siffror kommer mitt i en livlig debatt om muslimska parallellsamhällen. En debatt som nyligen startades av danska TV2 med dokumentärserien “Moskéerna bakom slöjan”.

I sändningarna visas dolda bilder från de så kallade Shariaråden, där tittarna ser att en imam från Odense med direkta samtal uppmuntrar till bidragsfusk.

– Berätta inte för dem att du äger något. Om du gör det, blir det problem, säger imamen.

Läs också: Flyktingar ser arbete som ett straff, “de ser socialbidrag som pengar de får i alla fall, och arbetade som ett straff som kommer, om du inte hittar på ett sätt att undvika det”, säger Eskild Dahl, migrationstjänsteman.

Ekstrabladet

-Pettersson ser att danskarna har problem och de har fört en mycket mer restriktiv invandringspolitik än Sverige, och man undrar varför inte sådana här siffror släpps i Sverige,…nej, jag skojar bara…jag undrar inte alls.

Huckle

 

22 thoughts on “Chocksiffror över hur många invandrare som lever på socialbidrag

 1. Många immigranter som kommer är högutbildade vars enda problem är språket, de behöver bara lära sig svenska så kan de börja arbeta. Men de får de inte. De sätts i kö och har inget annat val än att leva på bidrag, och detta emot deras vilja.

 2. Javisst är det förskräckligt och varför kommer en massa thailändare hit och plockar bär?
  Jo för i Sverige finns bekvämare sätt att försörja sig. Hundratusentals arbetslösa och ändå måste bärföretagen importera utlänningar. Det är obegripligt att skattebetalarna går med på detta.

 3. Principiellt tycker jag inte om bidragssamhällen som öser ut pengar över allt och alla, oavsett vem som får dem. Undantag naturligtvis för dom som jobbar och blir sjuka/arbetslösa tex. Men det svider såklart jäkligt mycket mer att se mina hårt hopsamlade skatter försvinna till tramset om den humanitära stormaktens asylindustri.

  • Inte klokt att det finns svenskar som fortsätter ställa upp på detta vansinnet. 🙁

   • Det gör vi inte heller. Vad har vi för val? Regeringen bestämmer över våra huvuden.

  • 3473 per månad? Det är större delen av skatten som dras på lön för en normalinkonsttagare, tänk vad bra det skulle kunna vara i Sverige utan mångkultur

 4. O T :
  Jag har under lång tid i kväll följt ett utländskt program som handlade om medelhavet, den än mer fina fiskebåten efter den andra lämnades för destruktion, det finns så lite fisk kvar i havet att det inte går att försörja sig längre på fiske.
  Och alltfler människor föds….när ska makthavarna förstå !
  Är det så tabu att införa barnbegränsning, för att rädda de som redan finns?
  Det är inte endast fisket som lider allt och alla mår dåligt av överexploatering.

 5. Det borde vara möjligt att få fram siffror på exempelvis situationen i Malmö som går back 5 miljarder per år, det måste vara värre än i Danmark. Tino har en hel del statistik på sin blogg, – http://www.tino.us/

 6. Men så är det väl inte i Sverige, eller? Vi ha ju alla högutbildade, ha vi inte det?

  • Jo du har rätt Kurt…Såg igår kväll i nyheterna på RBB,att av Berlins dryga 3 miljoner invånare lever 800.000 på socialhjälp.Hur många av dessa som är berikare framgick inte…F.ö. låg arbetslösheten på c:a 13 %,en inte föraktlig summa och ständigt stigande.
   I Absurdistan är med säkerhet inte siffror något annorlunda,därför döljes de för oss skatteslavar !.

   • Jag vet inte längre om man ska skratta eller gråta,det jag helst vill få jag inte göra 🙁

  • I deras mått är dom högutbildade,i vårat mått hoppade dom av innan 2:a klass.resterande har förskole nivå.Dom är dessutom religösa vet ej om man kan va det om man är högutbildad.

 7. Bilden på den muslimska sopsäcken skulle ha varit omöjlig i Sverige.

  I Sverige låtsas vi inte om det muslimska problemet.

  Är det inte dags att vi tar itu med det muslimska problemet en gång för alla?

  • Håller med! – Danmark ligger garanterat bättre till än Sverige, – sannolikt betydligt höge andel muslimska socialbidragstagare här!

Kommentera