”Svensk kan man vara även om man fuskar”


INVANDRING. När Abeba Aregawi åkte fast för dopning (även B-provet var positivt) handlade reaktionerna inte bara om att fördöma handlingarna som ledde till dopning, utan även om att ifrågasätta hennes svenskhet. Det skriver Yasmin Hussein på Aftonbladets ledarsida.

”Aregawi var en import. Köpt talang som blev svensk medborgare under tveksamma omständigheter”, skriver Yasmin och fortsätter ”När Aregawi vann VM-guld 2013 var det ingen som hade åsikter om hennes nationalitet. En vinnare är alltid svensk men svensk kan man vara även om man fuskar”, avslutar ledarskribenten.

-Pettersson påstår att Aftonbladets ledarskribent har fel. Vi var många som protesterade när Aregawi vann VM-guld på grund av att hon fått gräddfil till medborgarskap. I varje fall jag protesterade direkt när Arigawi fick sitt medborgarskap medan Aftonbladet hyllande ”svenskens” framgångar på löparbanorna och jag vill påpeka att detta är inte Aregawis fel utan svenska rådgivare och girigbukar som såg möjligheterna att tjäna pengar och ära på hennes framgångar…

Aregawi med fel flagga

Aregawi med fel flagga


13 responses to “”Svensk kan man vara även om man fuskar”

 • Mari

  Enligt SVT är hon fortfarande ” Den Svenska löparstjärnan ” även efter b-provet. Hon har aldrig varit och kommer aldrig att bli Svensk. Hon har aldrig bott här – vem myglade till sig hennes medborgarskap? Det måste upphävas NU!! Skall vi betala hennes pension och sjukdomar utan att hon har lyft ett finger för oss – bara visat oss fingret, så känner jag det.
  Det kan man kalla förakt. Tror hon på fullaste allvar att vi är intresserade av att försörja henne resten av livet. FAST – INGET FÖRVÅNAR MIG. Hon får säkert som planerat trots allt.

  Gilla

 • Tony

  Varför har hon Svenskt medborgarskap när hon aldrig bott
  här, vi behöver väl inte importera fuskare av båda könen
  bara för att vinna någon tävling, sen kan jag heller inte
  förstå att fuskare kan känna sig tillfreds med vetskapen
  om att hon vann på grund av att hon fuskade??

  Gilla

 • Involuntarium

  Har aldrig någonsin i hela världshistorien tillhört Scandinaviens, Europas eller ens Sveriges flora och fauna!

  Den som på allvar tror att man blir svensk för att man vistas i Sverige bör nog uppsöka farbror doktorn för att få sin diagnos fastställd! Någon form av syndrom eller allvarlig psykisk sjukdom föreligger vid sådan vanföreställning!

  Det syns på lång väg till och med i mörker att tjejen kommer från Afrika, inte tu tal om den saken!

  Gilla

 • eugenecork

  …då vi ändå är ”inne” på doping, kan de möjligen
  va drogen i länken under som 87:an nyttjar (å dömma
  av deras djupa demens och korkskallighet?

  Gilla

 • Olle

  Hon varken är kan eller har varit Svensk.

  Gilla

 • ÅMÅL

  RAKA MOTSATSEN TILL A. AREGAWI –– hederskvinnan

  Gilla

 • Argus

  MVF?!!! Är Aftonbladet berikat?

  Gilla

 • Nisse

  I mina ögon kan hon aldrig bli Svensk. Men i 7klöverns sätt att se är man Svensk så fort man landat på Arlanda eller blivit smugglad hit. Naturligt vis har man kommit hit där man kan få en livs lång försörning av oss skattebetalare. Läste på petterssons blogg att endast 5% av Somalierna som kommit hit är i arbete med bidrag från AF……

  Gilla

 • ossie

  Oj har den skit o dyngblaskan hittat en ny blatte att skriva dynga.

  Gilla

  • Räddsomfan

   Ja och även flera andra tidningar har sparkat dom ordinarie journalisterna och anställt husblattar som skriver artiklarna idag, kolla bara Göteborgs Posten där det nästan inte finns några artiklar som är skrivna av svenskar, utan det mesta är skrivet av blattar.
   Jag bojkottar GP helt nuförtiden.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: