Muslimer hyllar mördare


ISLAM. I söndags hyllade över 100 norska muslimer Mumtaz Qadri i Oslo. Han mördade en guvernör som försökte bli av med dödsstraff för hädelse i Pakistan. De 100 muslimer, främst från Pakistan, demonstrerade utanför den pakistanska ambassaden i Oslo.

Flera barn var närvarande, liksom ett dussin niqab-klädda kvinnor och nyckelpersoner i den centrala Jamaat, en av de största och äldsta moskéer. Moskén imamen Nehmat Ali Shah var bland dem som gjorde sina överklaganden.

Demonstranterna var närvarande för att visa sitt stöd för mördaren Mumtaz Qadri, som nyligen avrättades i Pakistan, efter att ha dömts till döden för mordet på den liberala guvernören i Punjab-provinsen, Salman Taseer.

Taseer hade förespråkat lättnader i hädelselagarna i Pakistan, och var också starkt engagerad i ärendet till Asia Bibi. Hon dömdes till döden för hädelse efter att hon påståtts ha förolämpat profeten i en tvist kring vatten i en brunn med en grupp muslimska kvinnor.

-Pettersson säger att det är märkligt att det finns folk som tror att troende muslimer ska gå att integrera i Europa. De demonstrerar inte mot dödsstraff utan hyllar en mördare.

De protesterade muslimerna ropade slagord som ”I profetens tjänst är döden acceptabel”

Mer på Aftenposten


2 responses to “Muslimer hyllar mördare

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: