Kyrkornas världsråd demoniserar Israel – igen

Vet den tyska protestantiska kyrkan vad den gör?

av Thomas Smith  •  9 mars, 2016

 • Normalt sett under fastegudstjänster är det högtidlig åminnelse av helig nåd gentemot världens syndare som är i centrum för de kristna. Dock inte i det här fallet. I stället ägnade man sig åt att synda genom ondskefullt tal: Man torgförde en lögn om vattenbrist bland palestinier, orsakad av israelerna. Lögnen är en synd som samtliga medlemmar i Kyrkornas världsråd bjudits in att delta i.

 • Dessa protestantiska ledare, vilka agerar som politiska propagandister, använde predikstolen i Jerusalem orättfärdigt för att uppmana protestanter över hela världen att lyssna på det palestinska vattenförtalet mot staten Israel.
 • Gudstjänsten missbrukade de bibliska texterna för att blåsa nytt liv i det likaledes falska Kairosdokumentet, där det påstås att Israel stulit landet Palestina och inte har någon rätt att finnas där det gör.
 • Vid en närmare titt hittar man ingen vetenskaplig analys, varken vad gäller vattendistribution eller vattenpolitik i de områden som kontrolleras av Israel och Palestinska myndigheten.
 • Att palestinierna upplever en vattenkris är helt sant – frågan är i vilken utsträckning de själva bär ansvaret för den, och hur mycket deras egna ledare är ansvariga för att de ska fortsätta vara offer i den internationella “marknadsföringen”.

kyrkan

Den palestinske lutheranske biskopen Munib Younan drog 10 februari (askonsdagen i den kristna kalendern) igång Lenten Campaign of the Ecumenical Water Network i Kyrkornas världsråds, WCC, regi. Under rubriken “Seven Weeks for Water” (“Sju veckor för vatten”) presenterades kampanjen i den (tyska) lutheranska Frälsarens kyrka i Jerusalems gamla stad. Younan, en av upphovsmännen till det ökända dokument som publicerades av Kairos Palestina 2009, flankerades av andra Palestinavänner, välkända för sin agitation mot Israel:

 • Dr. Antje Jackelén, Sveriges ärkebiskop
 • Pastor Dr. Olaf Fykse Tveit, generalsekreterare för WCC (den organisation som genererade Kairos Palestina och fortsätter vara dess huvudsponsor)
 • Hind Khoury, nuvarande generalsekreterare för Kairos Palestina, palestinsk ekonom från Betlehem och PLO-delegat i Frankrike 2006-2010
 • Dinesh Suna, koordinator för Ecumenical Water Network

Läs vidare

8 thoughts on “Kyrkornas världsråd demoniserar Israel – igen

 1. Trodde efter förintelsen att världen lärt sig något men icke. Det är en gåta varför detta folk alltid ska stå i skottlinjen och mobbas

 2. Där ser man; Sveriges äckelbiskop är med på ett hörn i den förnärma anti-Israel-horden.

 3. Vad jag känner till rapporterar kristna Palestinier till sina kristna bekanta utomlands. Europeiska kyrkor vet precis hur illa israel behandlar kristna och muslimer. även judar utsätts för den israelska förföljelsen.

  Dags för denna blogg att vakna.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Ortodox_judendom
  “Haredisk judendom[redigera | redigera wikitext]

  Harediska judar i Crown Heights tillhörande Chabad, Brooklyn
  Haredisk judendom utgör den mest konservativa och ortodoxa varianten av judendomen. Harediska judar förkastar nästan alltid den moderna världen och undviker kontakt med sekulära judar och icke-judar.[källa behövs] Ofta känns de igen på att de bär hatt och kaftaner.

  En del harediska sekter motsätter sig sionism och judiskt styre i Israel av religiösa skäl. De antisionistiska harediska judarna faller tillbaka på Talmud som bland annat skriver att judar inte får lov att återvända till Israel som en grupp med hjälp av våld. Emellertid finns det sionistiska harediska grupperingar, exempelvis chabad[källa behövs].

  Dessa troende judar förföljs inne i israel av israeler och får inte samma rättigheter som övriga judar.

  Det är för att de påstår att judarnas heliga skrifter motsäger sig israel. De vågar kritisera israel.

  Dags att vakna och börja säga rätt saker Pettersson

 4. Skandal på skandal, lögn på lögn, allt bara fortsätter i snabbare takt.
  Sverige håller på att fylla sina synders mått….

 5. I Sverige behövs inga talibaner för att trycka ner demokratin och yttrandefriheten, det sköts utmärkt av den svenska politiker- och mediakåren.

Kommentera